Sunday, November 23, 2008

SELFISH!

proses mencari rumah sewa telah dimulakan smlm. btw, smlm aku konvo. later i will update entry pasal konvokesyen ye

continue with my story

..........
......
...





entry kali ni sgt panas.:pandacloud_48: sbb aku panas ati. panas ati ngan perangai manusia yg belagak baik :pandacloud_48:.lepas konvo tdi aku ngan parents aku gerak la carik umah sewa kan. act ade da dpt umah sewa. but then call org tuh tak angkat. mmg aku nk carik uma sewa. sbb group aku 5 org. mmg dr awl2 sem du kte nk dok umah sewa same2 kan. then aku mencari la RUMAH KOSONG UTK DISEWA. bukan BILIK KOSONG UTK DISEWA.:pandacloud_10:

cari punye cari pusing² area sec 7 tuh jumpe la sebuah umah kan. aku msg kwn² aku dlu tnye nak tak kalo duduk area yg aku carik tu. area mane? rasie ah weh. kang korang serbu umh aku plak. w'pon aku tawu korang takan jumpe yg mane satu. hihihi.:pandacloud_47:but then ade la sorang minah yg konon bejanji nak sehidup semati dgn ku dok skali la kan. dari awal² lagi aku da ckp aku carik umah utk kitorang ber5. ok fine die kate nak dok skali. then after ak msg die ckp pasal umah kat sec 7 tuh die boleyh msg ape?


"Eh kamu, abg long kite da dpt bilik utk kite. kite dok ngn ***. kamu cube la cari umah kt area² flat tu. msti ade"


Wtf wut the fish? jual ikan Selfish gile! :pandacloud_43:aku punye la cam nak mampos tp tak mampos lah kan carik umah semate² pk kan dorang nnt takde umah. sbb dorang mule kate TAK SURE. bile tanye TAK SURE. wth?? :pandacloud_22: kalo tak nak dok ngan kitorang ckp je tanak duduk! ini tak sure tak sure.susah sgt ke nk cakap "Aku tanak duduk ngan korang?" susah?? kalo aku tawu awal² da dapat da la bilik yg kitorang nak sewa. time final ari tuh rmai jek offer kitorang dok ngan dorang. tp pk kan 2 Hamba Allah tuh aku tak trime offer dorang. last² tgk la? mcm ci***. kitorang sndri yg tadapat rumah. Pk kan "KAWAN" last² kawan bwt cmtu? *sigh*:simerah3:

nak tawu aku reply ape kat die? aku mmg panas:pandacloud_48: gile time tuh. da la aku da lame tak marah org kan. aku kan baik. mane marah marah. hahaha!. stop! :pandacloud_26: tetibe nk bwt taik ngn aku.


"La. asal tak ckp dr arituh? kalo tawu kitorang da cr dr dlu lg la. Ni asek pk pasal korang 2. takut korang takde umh. ktorang cari la umh. Last² kitorang yg xde umh. Huh! Nyusahkan org btol!!!!"


hamek kaw! :pandacloud_22: pegi mati la nak terase ke ape. aku punye terase ngan perangai kaw kaw tak pk. dr start assgmnt grouping lagik aku makan ati ngan kaw paham. :simerah11: kaw pk kaw nak balik jek. ade 1 week tuh ktorang mmg byk keje nak settlekan. keje GROUPING. i repeat. KEJE GROUPING. tp time tu da lame tak blk umah. ok fine dorang ajak that week sume blk. ok blik la kan. sbb dorang ckp cenggini

"Kawan-kawan, minggu ni kte balik nak? janji nex week tak balik dah. kite settle kan keje kite"

ok fine. aku pon setuju la ble die da ckp cmtu kan. but then following week tu ade 1 day cuti ape tah. ari rabu kowt cuti time tu. ari isnin aku ade class. selasa mmg tak de class. after class ari isnin tu boley tak kan minah tu balik???:pandacloud_17: so mcm die balik utk 3 hari la kan. isnin, selasa n rabu. balik bley snyap² tak bg tawu lngsung pon.:pandacloud_22: aku mmg panas la kan time tuh. elok² bley settle kan keje ari selasa time tak de class tuh sume keje tertangguh. :pandacloud_17:

sket pon die tak mntk maaf kan. buat dek jek mcm takde mende belaku. pastu jumpe aku buat muke taik. bley kn die ckp kt sorang member lagi cmni

"Buat ape nak mntk maaf. kite tak salah pon. kite balik pon utk family"

wtf?:pandacloud_03: heyy minah. kitorang ni takde family ke?? ko sorang je ke ade family?? bile keje individu ko tawu plak kan ko settle kan cpt². bile keje grouping ko harapkan kitorang jek la yg nak start dlu :pandacloud_09: hey mmg sume la assgmnt grouping kitorang bertige yg mulekan dlu. kalo kitorang tak mulekan korang takkan ade nye rase bebesar hati nak mulekan dlu.:pandacloud_42:

start dr smlm aku msg die tuh. segalanye aku luahkan. puas ati aku.:pandacloud_25: die bley kan cam rase tak besalah. mmg ayat aku direct je kat die. tp takde la menggunakan ayat² kotor kan.:pandacloud_32: cume menggunekan ayat² pedas :pandacloud_08: cam makan cili api. yeah. cili api sodap.mcm² la msg aku ngan die. tak terlarat aku nak taip kat cni.

aku tawu la aku tak perfek cam die kan.:pandacloud_05: die muke baik kan. sume baru knal ngan die sume ckp die baik kan. sume kan nak jadi kawan baik die kan.:pandacloud_09: alah aku knal die dr time diploma dlu lagi. dlu tak cmni pon. smpai ke degree cmni ek upenye perangai die. jual ikan betol kan. satu lagi ego sgt tinggi.

aku terlepas ckp kan aku benci gile kat die kan dlm msg.ayat aku cam keling kan tp nak wat camne. aku mmg tgh panas kan ngan die. tabaik kan benci² org. btol btol btol. mntk maap la ye. aku tak tau la kan sem dpn cmne. konpem la ta becakap lngsung ngan minah tuh. aahh peduli ape aku.Go on with my own life!
:pandacloud_07:

p/s: please responsible with ur work group. please responsible with ur friends.

Babai~`!

12 comments:

  1. ahaks..
    dear... dlm life ney..
    mcm2 jenis manusia kte jmpa..
    a kind of girl cm ney mmg slalu ade... kene tahan jew...

    nk lepaskn diri sendiri...
    tak pk ati, pasaan dan kesshan org len sebab die...

    neway it was a part of life kan..
    jadik byk kan bersbr...
    n "dat girl" akn dpt blsan nti..
    wait n see jew...

    ReplyDelete
  2. weh saba saba
    *usap2 dada die.
    hahaha
    ah manusia la wei
    bak kata pia
    frens come n go
    kalo cmtu ko tggl je la
    ape susah
    be selfish jugela kan
    x susah nyahhh

    ReplyDelete
  3. ecah: Huhuhu tensi weh aku jmpe org cmni. elok2 tak tensi jdik tensi sbb mereka mereka yg mcm ni le

    ReplyDelete
  4. syaz: weh usap2 dada ape ni. jgn rabe2 weh. hahaha btol2 byk lagik kawan laen kan kan ;)

    ReplyDelete
  5. bagus weh. sokong btul ko sound2 direct tuh.
    org2 penjual ikan nih mmg tak patut dikwn. hahaha aku lak yg emo lebeh.
    ramai lg kwn2 yg baik kat lua sane.
    contoh nye cam aku dan fana dan syaz. haaa ;p

    ReplyDelete
  6. "jual ikan betol kan. satu lagi ego sgt tinggi."

    asal ngan jual ikan eh? lol aku lost

    ReplyDelete
  7. pia: huhu aku da lame pendam. malas je nak ckp kan sbb kang langsung tak becakap n keje lngsung tak siap nnt. ni da abes sem. ape lagi.aku sembur jek habis habisan ;P

    ReplyDelete
  8. aizat: lol jual ikan = selfish la. adoi

    ReplyDelete
  9. lol. betol gak. slow plak kepale otak aku ari ni. T_T

    ReplyDelete
  10. tu perkara biasa mira,
    org ni muka lain ati lain,
    basicnya don judge a book by its cover..
    mcm umah gak ,luar setinggan dlm kondo.. huhu who know so sama gak mcm aio manusia ni...
    skali skala kena truk mcm ni sape xsakit ati..
    aku phm cik mira..

    ReplyDelete
  11. wanie: huhu. tahu takpe. macam macam perangai manusia kan. skali kalo aku da marah gile. cmni la jadinye

    ReplyDelete

This is best brooooooo!