Thursday, December 11, 2008

# 149 - Kuat Membebel Lah!



8 Month with the world of blogging
yeeeehaaaaaaaaaaaaa~!
KEEP ON BLOGGING EVERYBODY!

btw,
i got some comments from 1 of my cousin said that
org yg mempunyai/menulis BLOG adelah org yg 'kuat membebel'
anybody agree with that statement??

gua tak setuju 100 persen!
sbb;
dunia blogging membolehkan seseorang berkongsi pendapat,
exchange information yg dorang ade,
merapatkan hubungan silaturahim,
even mys of fs juge merapatkan hubungan silaturahim
tp;
sume tu da bosan ok
hari² kalo boley komen ayat yg same
"Hye Mira =]"
"Hye u. wat ape tu? da makan?"
"Bile nak meet ni?"
"Lame tak dgr kaba u"
dan lain lain laghi
yeah dlu gua mmg gile MYS n FS
sbb dlu akal masih cetek kot
gua kapel dlu pon ngan bdk MYS/FS
pastu,
break pon sbb MYS/FS
sbb nye jeles lah ape lah
kahkahkah
sgt lawak bile pk balik
kahkahkah
n now susa nak nmpak gua slalo berkomen di mys or fs
komen² akan dibalas bile gua ade mud
kahkahkah
bpe byk kahkahkah?
suke benar kau berkahkahkah ya mira
tp yg best nye mys n fs ni
dpt keep in touch ngan memember lame gua
even dr skola rendah [SK Selayang Baru 2]
skola menengah [SMK Darul Ehsan Selayang Baru]
PLKN [Kem Cancun Park, Pasir Mas Kelantan]
member² UiTM Segamat gua

Conclusionnye Mys, Fs, Blog, Facebook sume ade kebaikan and keburukan tersendiri.
Yang penting cara penggunaan individu tersebut yg menunjukkan kebaikan atau keburukan.

Sekian.

28 comments:

  1. haha ynn kuat membebel juga tapi mls nk update blog la cane kah? :P

    ReplyDelete
  2. ahhaha tu simptom malas update :P

    ReplyDelete
  3. ala..
    if kuat membebel pow tak susah..
    stil ade org bace da bebelan tuh..
    kang bebel depan2 kate marah..
    dlm blog kan cam polite skit *sbb xnmpk muke tengah marah je :P
    hhaa..
    tp sis if kat blog kite dpat track org yag tanye ape kabar sume..
    if mys/fs cam bangang je..
    mira pown da lame tak buka..
    malas..pengacau2 ramai kat ctuh..
    pastu takot virus tenet..
    budus an..
    takpe2 keep on blogging!
    *er..mira pun membebel ni..haha

    ReplyDelete
  4. hahaha. tuh la bebel bebel pon org bace jugak kan kan hehehe.
    yeah keep on blogging mira!

    ReplyDelete
  5. i agree wit u.
    org yg blogging bkn kuat mbebel ttpi kuat menghentam keyboard. ;p

    ReplyDelete
  6. hahaha btol tu farha
    hentam keyboard smpai puas :P

    ReplyDelete
  7. oh..yup2x mira..!!

    sme goes 2 me..agk boring ngn mespes n frenstr lately..huhu..

    ReplyDelete
  8. betul tu mira. xsemua org yg berblogging ni kuat membebel. haha.

    n jugak agree with u psl mys n fs tu. dulu mmg taksah kalau tak cek seharian. aduhai. gile lawak. skang malas layan da. fs pun da delete. pasni taktau nak gila ape lak ;p

    ReplyDelete
  9. 100% eira xsetuju..
    blog ni sebenarnye lebih pada luahan perasaan..
    bantai je nak tulis pe jnj dpt lepas grm..
    sbb kdg2 xde org nak dgr..
    so baik menulis dr meluahkan..
    dpt tkr2 pendpt
    kn3?

    ReplyDelete
  10. adah: huhu tahu takpe. mira pon da lame x ber'manje'ngn mys n fs ;p
    gimme ten adah!

    ReplyDelete
  11. farah: kikiki same la kite farah. dlu mys n fs la paling meletop kan. kalo x cek seharian rase cm tak lengkap idop hahaha mira x del mende2 tuh sbb nak keep in touch ngan member2 lame tu jek huhu

    ReplyDelete
  12. eira: yes btollll huhuu kalo cm mira bile da luahkan kt blog. pergh legaaaaaa. nk cite kt org tak mungkin org btol2 dpt memahami rite? so kat blog ni, org paham ke tak ke. dorang punye pasal la. at least dorang bce jugak n ni dpt mngeratkan hubungan ilturahim w'pon xknal kite tahu pasal org tu. ye x?

    ReplyDelete
  13. 100% stuju ngn cik mira,bkn suma yg kuat membebel kan2..yg kuat makan,kuat tdo,kuat marah..sgala mcm2 fiil la kiranya suka berblogging ni..lain orang lain sikapnya....oyeh...

    ReplyDelete
  14. hahahah segala mcm kuat lah kan miss ayang?
    hihihh

    ReplyDelete
  15. hurmm btul tu bukan kuat mmbebel cuma diorg ni giler bercerita kot.. xslh pun, mcm aku xsuka brcite tp membaca pergh best!!! biasa r individual differences!! kena fhm r kan..

    ReplyDelete
  16. kuat becerita? yeah tu pon sala satu faktor gak tuh. peramah la katekan hhihih but xsume yg ade blog ni kat luar die gile becerite tau. ade yg kt luar sgt lah pendiam n pemalu. hehe

    ReplyDelete
  17. ho~~
    for me blogging cam diary lah kan.
    diary moden~~ ekekek

    ianya free.

    dan boleh dimiliki oleh sesape.

    dan hak individu la nak wat ape kan.

    tak semua org suka membebel, boleh meulis. menaip.

    dan juga,tak semue org yg berbloging kuat membebel.

    ceyh2.

    berianya berfalsafah. wakakaka~~


    salam singgah meyinggah cik mira!

    i'm become 1 of yr follower~~ :)

    *betulkah berat awak 69kg nie? =]

    ReplyDelete
  18. hazzy suka cakap tak suka bebel...
    fs n ms dh tak besh,skg hazzy gila berblogging....yeeeeahhhaaaaa

    cik mira???

    ReplyDelete
  19. ika: huhuhu. berfalsafah ye ika. hehe yeah gud opinion! :) yerp2 tacaye ke? hehe cmne nak kurus oh? hhahaha

    ReplyDelete
  20. hazzy: u gile blogging? same with me babe! ahahha gimme twenty! seppp

    ReplyDelete
  21. saya kurang setuju!
    tp sy setuju yg blogging ni lg best dr ms & fs:D

    ReplyDelete
  22. kikiki btol la tu jijie! hehehe

    ReplyDelete
  23. huhu...komen yg TERLEWAT tp still nk join panaskan kerusi perbincangan.

    Yeap...sy sgt2 setuju dgn saudara, saudari dan saudarai sekalian. Ape daa...ape kaitan menaip ngan membebel...kan berbeza giler tu. Isk...xptt2, sape ckp camtu mmg dulu dia berckap pakai bahsa kayu okek...hakhak..

    Semua bnda yg kita uat ada pro n contra nyer...jgn la yg contra jea yg dikecam..biler masa nye kita nak memuji pro nye pula...x gitut..

    sekian komen sayep dr jauh nun di perantauan...:mukesedey:

    ReplyDelete
  24. wah panjang nye hujah encek. hihihi trimas kerana mengrespon kepada article ini oiceyh article ah sgt hihihi
    oit jaoh perantauan mane plak neh *wonder*

    ReplyDelete
  25. Macih...

    Post entry lain lak...insyaallah akan ku komen walau pon komen itut tidak di alu2kan :sangat bermuka x malu:

    ReplyDelete
  26. hehe komen anda sngt dialu alukan di blog sayepp ;)

    ReplyDelete

This is best brooooooo!