Tuesday, October 28, 2008

hehe

ha oke oke
sy updated
tp bukan pasal kisah before ni oke
heee
tp pasal sy nk final
sori sori
nnt sy update bile crite tu da basi ok
hee
maap

:memalu:
1st sem final exam sbg student degree
teramat la cuaks oke
nervous, cuak, tensi,
oh bermacam²
rupernye degree ni sush
compare dgn diploma
boley relax2 lagik
degree takde nye nak relax2
study, assgment, study, assgment.
itu aje
tabuley mengeluh
sbb sy yg pilih jln ini kan?
tp kadang2 terpakse mengeluh
sbb
sgt stresssss
:snow30:
kepada kengkawan yg turut menghadapi final
i wish u all
THE BEST OF LUCK!

Sunday, October 26, 2008

Sekadar peringatan

Ketika kita masuk ke toilet, bilik mandi, bilik hotel, ruang ganti pakaian, dan lain-lain, seberapa besar anda yakin bahawa cermin yang tergantung di dinding dan kelihatannya seperti cermin biasa itu memang benar-benar cermin biasa, atau sebenarnya itu adalah cermin dua arah (orang di belakang cermin boleh melihat anda, sementara anda tidak dapat melihat mereka).
Banyak tempat di mana orang memasang cermin 2 arah di dalam ruang ganti pakaian wanita, namun tidak menutup kemungkinan juga di ruang ganti lelaki. Adalah sangat sulit untuk secara jelas mengindentifikasi permukaannya hanya dengan melihatnya saja. Saatnyalah kita untuk berhati-hati.
Jadi, bagaimana kita dapat menentukan dengan pasti apakah cermin tersebut adalah cermin biasa atau cermin 2 arah?. Kalau di bilik polis, iaitu di ruang soal siasat, sudah dapat dipastikan cerminnya 2 arah tapi untuk di Public Area do this thing :
LAKUKANLAH TEST SEDERHANA (TEST KUKU JARI)
Letakkan ujung kuku anda di atas permukaan cermin. Jika ada jarak (gap) antara kuku anda dan bayangan kuku anda di cermin, dapat dikatakan bahwa cermin itu adalah cermin biasa (selamat).Tetapi, jika kuku anda terus menyentuh bayangan kuku anda di cermin, hati-hatilah, kerana benda itu adalah cermin 2 arah ! Kerana itu ingatlah selalu, setiap kali anda melihat cermin di tempat-tempat umum seperti disebutkan di atas, lakukanlah "TEST KUKU JARI". Tidak perlu membayar. Mudah dilakukan, dan ini mungkin boleh menyelamatkan anda dari "PERKOSAAN VISUAL" !
Para wanita : beri tahu teman-teman anda yang lain.
Para lelaki: beri tahu istri, anak perempuan atau teman wanita anda

Thursday, October 16, 2008

Ape ye?

opss!
sorry guys
da lame tak update blog ni
semakin bz
semakin bz
dan semakin bz
kat cbox tu da melambak pesanan aku tak reply
sorry
sorry
sorry
:nanges:
ujung bulan ni da start final
jadual nye seperti dibawah;

:mStudy:
30/10/08 - Final Concept of Retailing
1/11/08 - Final Research Methodology
6/11/08 - Final Retail Accounting
10/11/08 - Final Mandarin
14/11/08 - Final Fashion of Retailing
17/11/08 - Final Understanding Shoppers
:mStudy:

maaf ye kawan²
open house thn ni tak de la
maybe ade pon da abes raye kot
hikhikhik
i'll inform all of you later k

eh
one more thing
23/11/08
Konvo!
:good::good:
yeehaaaaaaaaaa~

Saturday, October 4, 2008

Your First Name Tells A lot About Who You Are

*utk suke-suke.jgn amek serius okeh*

in 11 minutes and something wonderful will happen
No nick names!!!
======================================
A: Best Gf any one could have
M: Beautiful
I:People love you
R: You love to kiss
A: Best Gf/Bf any one could have
H: You have a very good personality and good looks
======================================
A: Best Gf/Bf any one could have
B: You love a certain someone
C: People cant help but check u out
D: You are really lovable
E: People love you the way you are
F: Easy to fall in love with
G: You never let people tell you what to do
H: You have a very good personality and good looks
I : People love you
J : People Adore you
K : You're wild and crazy
L: AWESOME KISSER
M: Beautiful
N : Easy to fall in love with
O : Best kisser ever
P : You are popular with all types of people
Q : You are a hypocrite
R: You love to kiss
S: You are freakin crazy
T: You are loyal to the ones you love
U: You really like to chill
V: your not judgmental
W: You are popular
X: You never let people tell you
Y: Sexiest bitch alive
Z: Never good enough

Thursday, October 2, 2008

Beraya di Hospital

Pagi 1 Syawal
pkol 6.30 pagi lepas aku solat subuh, my bro call me.
"Akak! bgn!tgk wan(nenek) kat blakang. pegi tgk wan cepat!" (smbil menangis)
aku dgn terpinga² baru nk telena balik
bgn trus belari ke umah wan aku kt blakang umah aku
time tu aku tgk mak aku dah menangis
aku lagi panik
apahal sume nanges nih
aku masok umah wan
dr bawah aku dgr maklong, makteh menanges dr atas (kt bilik wan)
aku belari naek atas tgk wan atas katil dah tak sedarkan diri
aku terus menangis! :(
mata wan celik tp die tak knal sape kat sekeliling nye.
mulut wan da tekatup mcm org nak kne stroke
kaki die kejang
tangan die kejang
die da tak buley becakap
dgr sore wan mengerang je
aku trus call Makcu, Maklang bg tau pasal wan
sume yg ade kat ctu da menanges
serius aku sedih sgt tgk wan
padehal mlm tu aku baru je borak² ngan wan
wan mntk tlg aku masukkan duet raye dlm sampul
tetibe pagi tu jdi cmtu
naseb Kak Nor (org gaji) ade kt ctu
kalo lmbt tak tau la ape jadi
masing² menjalankan tugas
angah aku call ambulan buley tak ambulan tuh sesat tah kemane????
huh!
abh plak panggil doctor (jiran aku)
naseb doctor Tukiman tak blk kg.
doctor cek wan
doc kate gula dalam badan wan rendah
bagi wan minum air glucose
stlh beberapa minit bg wan minum air tu
wan sedikit2 beransur pulih
tp tidak pulih sepenuh nye
syukur wan dah sedar
wan knal org disekeliling die
time separuh sedar tuh
sempat die tanye cucu² die mane
mak cu mane, mak lang mane
time tu mak cu ngan maklang tak smpai lagi
mak cu dr gombak trus gerak ke seremban
tak sempat sume nak pegi Sembahyang Raya pagi tu
smpai la ambulan datang
wan da boleh bgn, duduk, bwk g toilet, bejalan.
Syukur Alhamdulillah
sblm wan naek ambulan
smpat wan ckp ngan akak sedara aku
"Cham, nnt tlg amek duet raye bg kat budak² ye"
mcm tu la wan aku
dlm keadaan cmtu pon smpat lagi die ingt kan cucu² die
smpai hosptl Tuanku Jaafar Seremban
doc masukkan air ubat(air gula maybe) dlm badan
doc cek paras gula dlm darah sgt rendah
lps tu wan da boleh balik
kami beraya mcm biasa
bermaafan sume
bergambar beramai²
wan melayan tetamu yg dtg sume
yes wan nmpak sgt sehat!
smpaikan doc Tukiman yg cek wan pagi td tekejut tgk wan
sesungguhnya wan sgt kuat smgt
fmly aku mulenye becadang nak pegi beraya d fmly sbh abh
kat kajang n semenyih
dah jadi cmni
plan sume cncel
but then
wan suh ktorang pegi..
jgn risaukan die
die dah ok.. syukur sgt²
lepas balik dr beraya di Kajang n Semenyih
lps maghrib
kejadian tu berlaku semula
Wan dah mule nak jadi cam pagi subuh tu
naseb Makcu n Kak Nor ade dkt ngan Wan time tu
mulut wan da mule nk terkatup rapat mcm pagi tadi
bg minum air die katup mulut dgn sudu
cara wan ckp pon da gagap2
butir² kata dr mulut wan jadi berdouble²
wan sedar perkara tu mcm nak jadi semula kt dia
wan urut2 mulut dia sndri supaya tak terkatup
bila wan terkhayal die akan mula tak sedarkan diri
Trus Acu Lan, Mak Cu, Mak Long anta wan g Hospital semula
Aku ikut mak ngan abah kemudian
aku mule menanges balik
ye sgt sedih
tu la satu² wan yg aku ada.
Wan kne tahan wad
kami sume beraya di Hospital.
Doakan Wan aku sehat seperti biasa ye.
walaupon umur wan aku da 70++
tp die sgt kuat smgt
aku tak dpt nak gmbrkan mcm mane kejadian pagi subuh tu
mcm mane keadaan wan
kalo org tgk mule mmg mcm takde harapan dah :(
Ya Allah panjangkanlah umur wan aku
(crying)


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

UPDATE
wan aku still kt hospital lagi
da 4 hari wan kat hospital
tiap² hari g melawat wan kt hospital
doc tak kasi wan balik lagi
sbb gula dalam badan stabil lagi
++
wan demam pulak so kne tahan kat wad utk beberapa hari lagi


Wan & Kak Nor di pagi raye


Wan & Adi


Ibrahim's Family


Wan di hospital


Kami sume memenuhkan hospital