Sunday, December 28, 2008

# 170 - Campus Life Begin


oh esok da berangkat balik shah alam. fewit gua dok uma sewa beb. cam tacaye. kahkahkkah slame ni dok kolej jek. uma sewa kat sec 7. mari la sume cari rumah ai auww =P uma teres oke. slamat. tasuke la dok uma flat. bkn ape. tah mmg ta selesa. w'pon cam dkt nk g uitm tp tade bas la lalu situ. camne mau g skola? ups Class la. naseb la kawan gua bwk keta. thanx dayah! ai lap yuuu lah. weh rindu siot nak jumpe korang. dayah, wanie. tunggu la new sem ni. tah camne ar kte lm class nak behadapan ngan makhluk tu. huuu


kepada rerakan bloggers ya ampun yaw gua tadapat nak updated slalo dah cm time cuti aritu. da start bz dah. uma sewa gua tade wireless. ade pon gua lepak kt mapley or usung laptop gua ke faculty. huhuh tp by this time i'm lil bit bz nak uruskan sem baru ni. bli buku, bayar yuran n settle kan registration. see yaa~ muahx muahxx

I'm away for a moment

truly mully;
Mira

Saturday, December 27, 2008

# 169 - Gmbr² ketika kanak²





















amacam? hehehe

Friday, December 26, 2008

# 168 - Syaitan bertopengkan manusia

ASTAGHFIRULAHHAL'AZIMM

Pertama kali bukak blog ni sy da mengucap panjang
ape benarkah penulis blog ini ORG ISLAM?

Berita di TV3 tadi ada melaporkan tentang blog ini
Tolonglah rejam manusia ini

korang tkg la sndri blog Setan bertopengkan manusia ini

http://adibahahmad.blogspot.com/

UPDATED!!

Kepada rakan² bloggers yg tak dapat tgk blog di atas,
blog tersebut maybe telah diremove or didelete oleh penulis
antara kandungan di dalam blog tersebut adalah;
penulis menganggap Nabi Muhammad s.a.w adalah 'k****r'
Ya ALLAH tak sanggup sy nak menulis perkataan itu
ini juga byk berkitan dgn Karikatur Nabi Muhammad s.a.w
yg pernah tersebar luas satu masa dahulu

Nauzubillah


UPDATED!!

Thanx to my kazen for this information

ainieynoky pasal blog tu kan.. kat friendster pun ade jugak. tp dah diperjelaskan tu semua atas alasan politik terlampau.

ainieynoky kalau ikutkan, dlm friendster tu siap tulis puteri umno. mane la ade org yg b*d*h terlampau nak letak status tu kan? semua tu agenda politik aje.

ainieynoky perempuan tu pun, dah buat report polis atas kes aniaya. sbb dlm friendster, dia suami isteri punye friendster kena aniaya.


Tuesday, December 23, 2008

# 167 - Soalan Uji Minda

Di bawah ada (4) soalan dan satu soalan bonus. Anda perlu menjawab dengan pantas. Anda tidak boleh mengambil masa, perlu menjawabnya segera. OK?

Mari cuba, lihat sendiri berapa pantas dan hebatnya diri anda…..

Ready? GO!!! (lihat bawah)

Soalan Pertama:

Anda menyertai perlumbaan. Anda mengejar dan memotong orang yang kedua. Sekarang Anda ditempat yang ke berapa?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Jawapan: Jika jawapan anda tempat yang pertama, sudah tentu jawapan anda salah! Jika anda memotong orang kedua sudah tentu anda mengambil tempatnya, tempat kedua!

Cuba jangan lihat atas semula untuk soalan seterus. Sekarang jawab soalan kedua, tetapi jangan ambil terlalu banyak masa seperti soalan pertama OK ?

Soalan Kedua:

Jika anda memotong tempat orang yang terakhir, jadi anda di tempat…? (lihat bawah)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Jawapan: Jika jawapan anda tempat kedua terakhir, anda salah lagi.. siapakah yang terakhir, bagaimana anda boleh memotong orang yang terakhir?

Adakah anda pantas dan cerdek, tidak begitu rupanya.?

Soalan Ketiga:
Soalan kira-kira bermuslihat! Perhatian: Ini mesti dilakukan tanpa menggunakan fikiran sahaja . Jangan guna kertas dan pensil atau mesen kira-kira. Cuba lah…

Ambil 1000 dan campur 40. Sekarang

campur lagi 1000. Campur lagi 30 ….

Campur lagi 1000 . Campur lagi 20…

Campur lagi 1000 . Campur lagi 10 …

Berapa kah jumlah semua?

Lihat bawah untuk …jawapan.. ..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Adakah jawapan anda 5000 ?

Jawapan sebanar adalah 4100.

Jika anda tak percaya gunakan mesen kira-kira.! Mungkin ini bukan hari anda kan ? Mungkin anda boleh jawab soalan yang akhir ini dengan betul … Cuba .

Soalan keempat:

Bapa Mary ada seramai lima orang anak gadis: 1. Nana, 2. Nene, 3. Nini, 4. Nono. Apakah nama anak gadisnya yang terakhir?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Adakah jawapan anda Nunu? Salah! sudah tentu Salah.
Namanya Mary.. Baca semula soalan!

Okay, cuba jawab soalan bonus:

Sorang bisu pergi ke mini-market untuk membeli sebatang berus gigi. Dengan mengayakan lakunan memberus gigi ia berjaya menerangkan hasratnya kepada pekedai dan ia berjaya membeli berus gigi itu.

Seterusnya, seorang buta pergi ke mini- market, untuk membeli cermin mata hitam, bagaimaa dia menerangkan kepada pekedai itu hasratnya. ….?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Dia hanya membuka mulutnya dan menyebut apa yang dihajati. Mudah sahaja. Dia buta je.. bukan bisu daa…

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Psst: heee tapecaye kee


crdt to Oh Tidak

# 166 - Jeram Toi


Da lame KOT tak g picnic besame family dan kazen² tercinta. [Fmly Pak Lang + family sy] kitorang g picnic kat Jeram Toi. Tahu ke Jeram toi tu kek mano? meh den bagi tau sket. Jeram Toi ni terletak antara Seremban dan Kuala Kelawang. tak tau jugak? den tak tau nak explain cemano laei. org² nogori tahu lah kot.

Tapi siyes bes tmpt ni. Bayang an den smapai sano dlm pukol 10.30 pagi gerak balik dr sane pkol 4 potang. gilo tak lamo plak kek sanun. huhuhu =P mulo nyo cadang ey nak poie Ulu bendul sanun. tapi da slalo sgt poie sanun. tuka selera plak. poie la Joram Toi. Air die wa cakap lu sejuk nak mampos. *tipu la ko mira mane ade mampos* alah ibarat jek la weh*.


laju gile air die. atas sanun den tak poie do


air tejun tecik


adik dan kazen²


suko tgk gmbo ni


kaki cedera kne batu *siket jek pon*


peace yawww


kami berlima sahaje.

Air sejuk gile cam ade letak ais. gua tak do nak berondam lelamo dlm sungai tu ha. Mau boku den kek dalam sungai tuh. Nak poie sanun laei~!! buek BBQ plak makkk abahh~! mari mariii!



Monday, December 22, 2008

# 165 - Isnin hingga Khamis


Setiap malam Isnin hingga Khamis aktiviti gua menepek dpn tv.
remote astro gua yg punya
KAHKAHKAH.
ni lah aktiviti gua spngjng cuti ni.
Nex week gua taley layan da cite² ni beb.
da balik Shah Alam.
da mule skola beb.

Isnin

9 mlm - Astro RIA
Awan Dania

Selasa
9 mlm - TV3
Ku Milikmu

Rabu

9 mlm - Astro RIA
Renjis 2

10 mlm - Astro PRIMA
Mertua VS Menantu

Khamis
9 mlm - Astro RIa
Rona Roni Macaroni

tu je la rancangan fevret time cuti ni yg tapenah miss~
weeee



# 164 - Bile Number tak dikenali mengacau


When a stanger call. benci sungguh. Gua baru tuka no KOT. tak smpai setahun lagik number skang ni. yg tau number ni pon org² yg gua knal jek. 2 number tak knal dok miskol gua dlm mase sebulan nih. hantu mane tah dok miskol². miskol byk kali kat gua. gua miskol balik smpai last die msg. Ayat gelik² plak tuh.



#1st number

"Ni mira ke? Tak perlu la tahu siapa sy, biarla sy je yg mengenali awk"

Wut the hell?





#2nd number

"Walaupun kita penah besua suatu ketika dlu, kite ttp mengenali antara satu sama lain.."
"Sy tak perlu mengenalkan diri.sbb, awak lebih mengenali dr sy..dah 3 thn awk kenal dr sy.."

Wut the fish?



#%$^#@!$#%##^$^%&&

# 163- Weird Shoes


er apekah?


ikan pon ade?

ni kasut ke VCD?DVD


kreatip sunggow


apo jadah aiih?


akibat terlalu sayang kasut


cam btol2 kaki org weh

byk lagik weird shoes ni sbnrnye. ape lagi gooooogle la weyhh
=D

Sunday, December 21, 2008

# 162 - Miss Fateen




from one of my new frens bologgers
miss fateen
si cantik manis
dan si gadis merah jambu
heheh
thanx darl!
Bloggers Rock!

# 161 - Bowling dan Meronda KL

Ari ni kaki, badan, tangan lenguh². sbb? aaa maen bowling 3 game direct Non-Stop di Ampang Superbowl Kajang. Oleh itu sy sgt letih dan bgn pg tadi pkol 11. erk ye ye sy tawu *Ape punya anak dara ni* haish penat la smpai mcm kne tembak oke? stlh berhempas pulas bermain sy hanye mendapat no 6 out of 18 person. Aaah bangga kan? bole la. Mak sy pule mendapt no 4. Dan abah sy mendapat no 5 tp utk kategori lelaki lah. Sile jamu mata dgn hamper di bawah. KAHKAHKAH




Hadiah kami. from right to left
Mak punye, Abah punye, Sy punye


macam cantek jek toilet ni.
sy terbuang kt toilet ni

lepas berhempas pulas bermain bowling sehingga mendapat tmpt ke 4, 5 dan 6 ,malam tu kami meronda² KL. semacam dah lama tidak menjejakkan kaki ke KL u noe. So terjakun sekejap lah. sekejap je ok? I repeat SEKEJAP. tp adik serta adik sedara sy JAKUN berlebih. semacam tak pernah tgk KLCC pd malam hari. Oh sbnrnye sy pon sama. btw sgt cantik kan KL waktu malam. Nak lagi skang ni nak krismes kan. lampu-lampu begemerlapan di bandar kota metropolitan. oiceyh.






tgk lah cantik cantik. sy tak amek lebih sbb dlm keta kan. org sblh tgk smcm. malu la sy. jakun benar kan sy ngan adik adik sy. bahaha. suka ti lah wei. ade org lagi tepenah tgk klcc taw taw. haaa. Alah korang dok kl bole la kan tgk klcc. tenung lame lame. euwww. dah la malas nak merepek.

sbnrnye gua tade idea lah nak tulis ape. so ini je lah yg termampu. babaii~

Friday, December 19, 2008

# 160 - Award oh Award

First Award from Jijie
Thanx dik! ehhee







Second Award from Edaya
Bloggers baru weyh
support her plisss
hehe





Sesape nak award ni sile amek yee
hehe

Yang Ikhlas Memberi,
CikMira

Thursday, December 18, 2008

# 158 - Result Release


Setelah 2 hari mentensen kan diri tunggu result UiTM yg tak kuar²
around 3.30++pm dup dap dup dap
wahhhh!!
macam tidak ku percaya result yg aku dapat ini
alhamdulillah
aku dapat Anugerah Dekan
but only 3.53 je
bersyukur sgt-sgt
harap² la result camni akan beterusan sehingga aku habis Degree ni
Mak, Abh, this is for u :)

Wednesday, December 17, 2008

# 157 - Result ditunda

UPDATED! 17/12/08



kejap 17 kejap 18.
kejutan ke hape?
konon nak jadik cam AF & Sehati Berdansa ke?
caittt.
buang mase gua jek!
one word: Hampeh!

Tuesday, December 16, 2008

# 155 - Result

Current Mood: Worried :simerah2:

Kepada student² UiTM esk bersamaan 17 Dec result final exam boleh di cek. oi gua cuak gile seyh. *mcm lah ko tak pnah amek exam plak mira* ye lah gua tawu tp ni result exam 1st sem degree gua. gua cuak la bebAngryFace hoh. sile login di student portal untuk maklumat lanjut.

Sekian Mekasih.


wak. blik la cepat. jgn la g pangkor lelame. mesti bes kan g sane ;(

Monday, December 15, 2008

# 155 - Oh Complicated nye perempuan






















kahkahkahkah Grin

credit to; Molar

# 154


ape aku nk tulis? dah bepuluh kali aku menekan 'backspace'. i want to write sumthing but arghh i duno. macam sayu plak hati kan. sedih ke? ntah. nape ade perasaan cmni?


Saturday, December 13, 2008

# 152 - Sambungan Meow

Related with previous entry



the name is Citara
die betina tp tabuley beranak sbb suda disuntik
sian beliau
Umo 9thn, suda tua sgt
tp gedik telebay pluss manje gile
suke menjilat muka pakcik gua yg turut menjadi tuan kepada meow ini
tgk lah tuh muke kesian jek kne pkai topi tuh
miahaha