Thursday, December 31, 2009

# 342 - Last entry 2009


org bwt last entry aku pon nak bwt last entry gak. HAHHA =.='
esk new yr dan aku masih bekerja
makin hari makin seronok plak aku bekerja
heeee~
nnt la aku upload gmbr2 time tgh keje
tp selai gmbr pon tak de lagi sbnrnye
ye la time keje aku mane leh pegang fon
bukan cam korang korang korang dan korang yg keje kt ofis tu
huhuu
sape sape nak jumpe sy sile hadir ke MPH SACC Mall Shah Alam
HAHAHA mati aku kang tetibe ade org usha aku semacam
aku takenal plak
kehkeh
sape sape yg kenal tegor tegor la yek.
gua pekeja yg dedikasi
kahkahakh
ok stop
esk keja
p tidoq mira
slamat malam
Salam tahun baru dari sy Eira Syazira
opsss
terperasan plak
salam tahun baru dari sy Mira Edora.


kehkeh.
daaaaaa~


Wednesday, December 23, 2009

# 338 - L.O.V.E


People continue to love in spite of the pain, tear and heartbreak
May be because
Pain made them stronger
Tears made them braver
And heartbreak made them wiser.

Love is easy to feel
So hard to explain
Easy to get
So hard to let go
Easy to spell
So hard to define
Yet everyone is still
Taking the risk

Sometimes the love we’re looking for
Is right in front of us
Too close for the eyes to see
So, close your eyes and
Let your heart to see for it self.

If someone would ask me what a beautiful
Life means,
I would lean on your shoulder
And hold you close to me
And answer... ‘Like this’

Love is something special
A treasure I want to find
To other, love is blind
But for me
It’s not true
Coz when I fell in love,
I saw you.................

Friday, December 11, 2009

# 334 - Entry emosi

sejak mula practical, aku keseorangan. pegi keje sorang. balik keje sorang. rehat time keje sorang, balik keje sorang. kat rumah pon sorang.tiada lagi gelak tawa rakan rakan. tiada lagi terpekik telolong, tiada lagi berkongsi cerita, tiada lagi melepak bersama, tiada lagi makan bersama, tiada lagi mengadu sana sini, tiada lagi itu semua. aku sunyi. merindui Nur Hazwani Zahariman. Wanie adalah sahabat yg aku kenal sejak awal memulakan degree setahun yg lalu. Walaupun baru kejap aku kenal dia, tp aku selesa berkawan dgn dia. byk benda yg ktorang sekepala. heyy u all, korang jgn bwt assumption mcm tak bermaruah okay. aku sepak sekor². Ya sgt marah bila perkara ini dibuat main main. Huh.

Kenapa mudah sangat sekrang ni untuk aku mengeluarkan air mata? i can't control my self. aku blum dapat menyesuaikan diri dgn keadaan ini. i'm alone. Mane kawan kawan??

*Hidung tersumbat, mata sepet, suara sengau. Be strong mira.

Thursday, December 10, 2009

# 333 - Musim Result Exam datang lagi




Kebiasaan bagi student student UiTM, dgr je rumors pasal result nak kuar sume menjadi cuak, gelabah tak tentu pasal. termasuk la aku. HAHA. tp sem ni aku macam rilek sket, tak bape nak pk sgt result yg bakal aku dpt. Sbb nye bukan aku tak ngadap on9 27/7 mcm sem sem sebelum ni.hari hari aku dihabiskan menjalan kan tugas sebagai student practical. gelabah gila ayat.

tpi hari ni aku off day. so agak cuak la menungu result kol seploh malam ni. untuk menghilang kan rase kegelabahan itu, mari settlekan ape yg patut di rumah ni. basuh baju? kemas almari, masak? masak ke? barang brang pon aku tak beli lagi. nak g masok UiTM tgk nama advisor tp macam malas nak menunggu bas. tskkk. oleh itu mari la kawan kawan UiTM kte menunggu result yg bakal di release kan tu dgn penuh kesabaran.


p/s: Hopefully result memberangsangkan =.=


Friday, December 4, 2009

# 332 - Anugerah Dewi Blog



Anugerah Dewi Blog telah diberikan kepada sy daripada adik angkat ku Dato' Dzul Fiqri yg kacak lagi comel. *ni bukan bodek ye dik =P*

Criteria kenapa sy diberi anugerah ini sila lah melawat blog beliau yg mengandungi entry² terangsang memberangsangkan.

kadang kala membuat kan sy tergelak sorang sorang macam org mereng gelak dpn laptop sorang²
Mekasih Dato' Dzul!
=)))))))

http://aboutjonny.blogspot.com/



Sunday, November 29, 2009

# 331 - Practical Training Begin!


Ok guys, 30 Nov 2009 adalah hari dimana sy start prcaitcal.
because of that, update secara berkala tidak dapat dijanjikan.
for 1 week, sy akan diberi training before masok outlet sbnr. dari jam 9 hingga 6 ptg.
So, kepenatan mungkin terserlah disitu =.=''

Kepada u all yg mahukan tutorial pasal trace men trace plagiat ni, sy mntk ampun byk² coz xdpt bwt tutorial tu. if nak, leave ur msg here with ur email.
i will reply ur email as soon as possible.
Sorry guys.

Ok need to sleep now. esk kne bgn pagi.
semangat nak g keje first day ni
wuuu ~
(motivasikan diri sndri)
hihihihi

gud nyte ALL!!

Friday, November 27, 2009

# 329 - Awan Dania VS Attention Please

Ok Ok baru aku perasan cite Awan Dania tu sebijik cam Japanease drama 'Attention Please'. Sgt sgt sebijik cerita dia. cedok kaw kaw punya. Maybe rmai org da tawu. Tp aku baru tau lepas aku layan 'Attention Please' tu smpai habis. Awan Dania siri 2 ni aku tak pasti la plak cilok Japanese drama agi ke tak.Huhuhu ^^

VS

tacaye sile la ke website Attetion Please, baca synopsis dia.
then ada masa layan cte tu skali. bestt ! ^^



Tuesday, November 24, 2009

# 327 - Saje saje edit






Monday, November 23, 2009

# 326 - Meet the BLOGGERS

Semalam berkesempatan utk pergi ke wedding kakak Ynaa Oh Ynaa di Dewan Merak Kayangan, Jalan Semarak, Kuala Lumpur. Eceh macam skema plak aku ni. ok ok smlm pergi sana da terlmbat. Sy da smpai KL da terlmbt, pastu carik dewan 3 kali pusing tak jumpe HuuUuu~

So smpai sane tgk rerakan bloggers tgh bergmbar di atas pelamin yg sngt gorges. mahu juga. tapi segan sy da terlmbat :(( macam tapecaya dapat jumpa bloggers. 1st time jumpa bloggers yg laen. Ynaa sy da penah meet before ni. tp da lama sgt tak jumpe.

Masuk je dewan, salam peluk ciom Yna. pastu nmpak Luna, nmpak Ynn. nmpak Rara. peluk cium mereka juga. then, Jumpa Sis Lyana dan juga Nurul. Actually Sis Lyana da byk kali tegur kt blog. tp xcam muka kan. Tetibe jumpa smlm. auww teruja aiii :D. SIs!! thanks for all da picture :) Oh yaa. Baru first tyme jumpa Ynn. tp da lama gila kenal dia kat myspace, then blog, then fesbuk. tp smlm baru dapat bertentang mata. Sukaaa! comelll cyg diaa okay :)

sorang lagi Nurull. pon bloggers jugak. maybe penah masok blog dia but tak ingt la. tapi tapi muka dia sgt sgt familiarrrr. kan nurul kan?? macam penah jumpa kat luar tapi tak ingt dimana. penat nak mengingtkan balik tp tak smpai2 ke otak. huu takpa nnt ada masa kte meet lagi kte korek korek rasia smpai la ingt kat mana penah jumpa. okay nurull? heheh

layan gmbr la. okay? girlss mahu jumpa lagi buleyy??




Gadis ini sgt tabah. We LOVE u Yna!








Mahu jumpa kamu sume lagi! :)

p/s: gmbr bersama rara suda diUPDATED!


Thursday, November 19, 2009

# 325 - Celebrating Bornday!

17 November 2009
Secret Recipes Mid Valley
Tenkiu to my besties Wanie!


Hot Coklat + Coklat Indulgance
Fevret ni!!


*pic bukan kat secret recipes =D lupe nak snap pic =P
Thanks waniee :)


18 NOVEMBER 2009
Gasoline Times Square
Along and Angah blanje adik pompuan die yg sorang ni makan =D

besday gurl yg suda 22 tahun =D





Along


Angah


Heroess

Nyumm nyumm






Siblings
Along, angah, akak
*cian adik tak ikut. len kali ok adikku?


Nama menu ni Dragon Ballz


Ciken cop


auuwwwww



Wednesday, November 18, 2009

# 324 - HAPPY BORNDAY TO ME!

thanks to ALL yg wish my birthday smlm.
18 NOVEMBER 2009 genap la umo sy 22 tahun :)
Sangat rmai yg wish kat sy smlm n kelmarin.
thanks a lot guys!
*ada sapa² yg berkongsi birthday dgn sy? =D

To cinta hati sy;
thanks coz spent time on that day.
setiap saat bersama kamu sgt berharga sayang.
Love u soooo much!

To ALONG n ANGAH;
thanks a lot sbb blanje adik perempuan mu yg sorang ni makan smlm.
tak tau kot nak makan kt mane. so g makan kat Times Square
kedai agak pelik concept nye
tp sgt kewlll~
Gasoline at Times Square
=)

To my besties Wanie;
thanks sbb blanje aku makan kt Secret Recepies ari tu
rindu kt ko weh :(
jgn nanges lagi taw?
hehe

To Mish (my cousin gf);
Thanks for the beautiful pinky roxy sweater!
really appreciate it yang~
nak guna pon sayang taw :D

To FACEBOOK friends;
Thanks for the wishes ;)

To ALL my friends;
nak sebut kan sorang sorang kat cni sangat sangat rmai
so secara overall la ok?
henfon sy sgt busy smlm
msg masuk bertalu².
thanks a lot guys!
really appreciate it !
Love you ALL!

Thursday, November 12, 2009

# 323 - Fewit fewit dh abes exam!


sape sape yg tak abes exam lagi tu jgn jelesh okay :D
ape plan lepas ni?
enjoyyyy
Lalalalala
*hati senang



Monday, November 9, 2009

# 322 - One more paper left~



Today is Monday. Esk adalah Selasa. Dan lusa adalah Rabu. Rabu adalah last paper sy. 2 paper b4 ni sy boleh buat dgn konfidennye. tapi paper ari ahad lepas kenapa kah sgt susah? tahu tak susah? sape kah pembuat soalan itew??? Tanak macam panjang plak case study die kan. hampeh betol la. eh knape aku tulis macam diari plak ni.

Sebenarnya aku terpikir, skrang ni bila aku sedih, bila aku ada bf ke, aku susah nak reveal kan kat blog. Aku taknk org tau aku sedih. tp kadang² aku terkuar gak kesedihan aku kat blog. Kadang kadang rase macam nak private kan blog, fb, fs, ms utk org² yg dikenali sahaja. tp bila pk pk balik, smpai bila? mcm mane nak berkembang ? er berkembang? berkembang berkawan lah. HEHE

Knape sekarang org susah nak dipercayai eh? kte da pecaya die gile² tapi at last kena tipu jugak. tipu kalo siket2 takpe. ni tipu kaw kaw punye. sape la tak sedih kan. tp takpe. layankn aje. sepandai pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah jugak! stakat ni org yg menipu aku at last kantoi depan mata aku. so beware la sape sape yg terasa ade hati nak menipu aku. instict aku ni kuat utk org yg menipu.

Eh mende la aku merepek ni kan. sbnrnye nak ckp aku tinggal lagi 1 paper je.

Retail Enterpreneurship
.
Rabu : 11 November 2009
Jam: 2ptg - 5 ptg.


3 Jam? macam lama kan? hakikatnye bile byk sgt benda nak ditulis, rase kejap sgt. tak cukup2² masa yg diberi. Ni adalah paper akhir aku utk semester ini, utk time degree aku ni dan utk seumur hidup aku bergelar sebagai seorang pelajar. ececece bunyik macam mmg tekad tanak smbung belajar plak kan? Entah la. stakat ni mmg aku tanak smbung dah. aku nak keje dlu.

Ok lah kawan kawan. rindu la nak jenguk² blog korang. nnt aku da abes exam kte borak borak lagi ok? akan ku komen kauorang punya blog. tunggu yaaa~ need to settle my priority first.

All the best kepada kawan kawan yg jugak tgh menstruggle utk exam final ok? don't mix up ur problem with ur study. consentrate on ur study, put away all the problems u have. Just like me. time exam la sume masalah nak datang serentak kan? dugaan utk last semester ini. Thanks GOD. ;)

Tuesday, November 3, 2009

# 320 - Final Exam, final semester



esk adalah first paper aku utk sem akhir ini.
dan akan beterusan pada 6, 8, 11 November 2009
Macam tapecaya da nak abes da aku blaja degree ni
ujung thn ni aku da start practical plak
practical smpai bulan 4 thn depan
dan habis la degree aku
heeee
suke suke
rmai yg tanye aku, tanak smbung blaja lagi ke lepas ni?
jawapan aku buat masa skrang ni
TIDAK
sbb?
da tak sanggup tgk buku.
nak merasai alam pekerjaan plak
agak² da bosan keja smbung la blaja balik
bwt master
hehehe
MASTER? wahhh. insyaALLAH one day nnt

ok la. nak wat revision utk kali terkakhir utk paper esk pagi.
wish me luck ya!
bai bai!


Friday, October 30, 2009

# 316 - Mencari bilik untuk disewa di SHAH ALAM

Sedang mencari bilik utk disewa around sec 7 or sec 2 Shah Alam.
Untuk sy SEORANG
Price range RM150 (including water n electricity) and below.~
Senang dapat public trnsport utk ke town. (al-maklumla takde trnsport sndri) sape sape ade info please email me~
roxyguys@yahoo.com
need it b4 30 Nov 2009 =.=
thanks ! ^^





Tuesday, October 27, 2009

# 314 - Life is unpredictable




Thursday, October 22, 2009

# 312 - Mari buat duit lagi




http://www.catcheye.com.my/?r=3254

Mende baru sign up da dapat RM1?
Satu lagi cara baru nak buat duet tanpa menginvest ape2 duet anda
Macam adverts macam Nuffnang
tp yg ni kte perlu sign up saje
try la kawan kawan :)

Just klik url atas tu k?


Saturday, October 17, 2009

# 311 - Facebook menemukan kami kembali

Memula aku bergiat dalam internet ni gile btol ngan Friendster. Asal on9 je friendster. friendster tu la tmpt aku keep in touch ngan member² lama. pastu evolusi KL drift plak. eh sala evolusi Myspace plak. Myspace tmpt bersuka ria jek. mostly member² aku yg bukan dari alam maya ni tak layan myspace. and now evolusi FACEBOOK plak. Sejak dua menjak tiga menjak ni aku kembali bertemu dgn kawan kawan lama aku yg dah lama gila lost contact. bukan kawan je, cikgu skola rendah pon jugak~

Firstly aku jumpe member skola rendah aku time darjah 1 dlu. SK Selayang Baru 2. Aisyah Jamaluddin. Time dajah brape tah dia pindah, langsung takde dgr kabar brita.Jumpa kat facebook tgk dia da nak kawen. Invite aku g wedding dia 24 October ni. laen gila da muka. kalo jumpa kat luar aku rasa konpem tak knal la.

\
kad jemputan yg ditujukan kat aku,
tp budak biadap tu sukati hati mak bapak dia je nak bukak




Kawan darjah satu aku da nak kawinn
wuuuu aku bila lagi?


Secondly, member time skola menengah. SMK Darul Ehsan, Selayang Baru. Time dr skola rendah smpai la form 3 aku same class ngan dia. Siti Nora Omar. Muka dia cam Cina. Ingat dlu time form 1, form 2 aku tak pkai tudung agi. kalo kitorang kuar bedue mesti org ingt kitorang anak cina. HAHA. time form 4 dlu dia da pindah masok skola teknik. Lost contact jugak. Pastu baru baru ni jugak aku jumpa kat facebook. Dah kawen anak nak masok no 3 dah. pergh. sumpah tekejut aku time tu. dia kawen lepas skola dlu. Ish ish sume da kawen ni. Skang ni da ada bisnes sndri. huuuu

Thirdly, Cikgu skola rendah. Cikgu Sabri & Cikgu Faizal. 2-2 cikgu ni rapat time skola rendah dlu. time darjah 6 mmg kamceng a ngan cikgu² ni. time tu dorang tak kawen lagi. skang ni sume da kawen rmai da anak. hehe. macam tak caye jumpe cikgu skola rendah balik. HAHA.

Fourthly, jumpe budak yg admire aku time form 1. HAHA sumpah kau mmg perasan Mira. KAHKAHKAH. ado ku kisah? ehehe. Aku tak layan time tu. sbb macam pelik la die tu. tp skang aku tgk macam dh kacak skang. da ade gf da pon. HAHAHA. Sapa nama dia? ishh mane bole sebut... shuttt

Lepas ni jumpa sape plak eh? bakal suami? KAHKAHKAHKAH

yang suka;

Friday, October 16, 2009

# 310 - Perlakuan biadab


Entry ini mungkin berunsur kemarahan, kebengangan dan ke ke ke tah la.
Knape kau tak reti hormat privacy org langsung ha perempuan?
Ko dah tau surat yg smpai kt rumah tu surat aku
tertera nama aku
terpampang besar nama aku
bwt pe ko nak bukak gak surat tu?
Dok uma sewa ade benda yg boleh dikongsi
ada benda yg bukan utk dikongsi dgn kau
Even kawan baik aku sndri tak bukak surat tu
ape hak ko nak bukak surat tu bagi pihak aku?
dah la bukak surat tu koyak dgn rakus pastu letak je atas meja study aku
ape ke bodoh sgt kau ni? Mmg la surat tu tak de la private mana
just Wedding invitation member aku je
tp beragak la hak orang
privacy orang HORMAT
paham tak HORMAT?
Da byk besabar ngan perangai korang kat umah ni dari ari tu lagi
Kau smoking dalam rumah
habis 1 rumah berbau rokok
kau tu da la budak lagi
umur setahun jagung baru 19 thn
mak bapak anta belajar jauh² kau buat perangai cmni
Aku doakan kau cpt la sedar ngan ape kau buat ni


yg bengang;