Wednesday, March 11, 2009

# 205 - Pangkor Trip!


Saye otw g pangkor

Really enjoy it! W’pon 2 hari 1 malam jek. Tp tersangat lah enjoy. Fyi pangkor trip ni adalah reunion class time form 5 dluu. 5ST2 SMK Darul Ehsan Selayang Baru. Setelah 5 thn bepisah baru la jumpe utk kesekian kali nye. Tp beberapa org da jumpe byk kali. Yg beberapa org tu trus lost contact dr lepas spm dlu. Smpai la jumpe balik aritu. Masing2 da berubah.

Yg tak leh bla nye ex aku dlu time skola ade. Bwk gf. Hahaha..alah kate cinte monyet kan. cinte budak2 skola. Biase la. Skang ni die da ade gf slps break ngan aku dlu.. smoge berbahagia hingga ke akhir hayat hendaknya... Amin..


My ex n his gf hehe

Perancangan ke pangkor berjalan lancar seperti yg di plan kan.. ari sbtu pagi kami bertolak dr selayang dlm 8.30 pagi.. 5 buah keta berkonvoi ke pangkor. otw perjalanan ke jeti lumut tak de masalah. Smpai ke jeti lumut nk dkt kol 1 tghari. Time tu hati da melonjak2 tak saba nak smpai ke pangkor. Naek boat cm budak gayat x pnah naek boat. Bahahha. Kitorang tak dok dlm boat pon. Ktorng bediri je kat luar boat tu menghirup udara segar. Gile rase cam belakon cite TITANIC. Tp hero je takde. Hahah..serabai jek tudung jadi nye. Tp maintain cun *haktuih*


Jeti Lumut


Jeti Lumut


Oh Anginnnn

Smpai pangkor dlm kol 2 lebay. Naek van smpai ke tmpt penginapan kitorang CORAL BAY RESORT. Ktorang sewa 2 appartment. 1 utk kaum adam n satu utk kaum hawa. Ok la. Apartment 2 bilik.. then dlm kol 3 lebih cmtu kitorang g mkn. Otw nk g mkn ternmpak la sewa basikal an. Sume gayat nak naek basikal. Sbb da lame tak mengayuh. Lepas melantak sume sewa basikal. Deposit RM10. da pulang basikal RM6 die pulangkan balik..then mula la pengembaraan kami mengelilingi pangkor. SUMPAH penat nak mampos. Ingtkan dekat je nak round2. skali tu budak2 ni bawak btol2 keliling pangkor. Sape pnah keliling pangkor btol2? Tau tak pangkor tu besar jugak rasenye bile naek basikal. Hahaha paling aku tak tahan naek bukit. Nak give up da rasenyye. Kaki da kejung. Bahahha bukit tinggi2 plak tuh. Smpai kan org yg naek moto pon tepakse turun dr moto then tolak moto tu mcm kitorang tolak basikal. Hahaha. Pengembaraan berbasikal keliling pangkor la paling best. Tak saba nak tgk video yg ktorang rakam time berbasikal tu. Konpem sume muke cam cipan pnat. Hahaha… sbnrnye dlm tentative program ktorang tak rncng langsung pun nak berbasikal. Tp diluar jangkaan… 3 Jam berbasikal keliling Pangkor. hebat gile. Le tour di Pangkor. hakhakhak



Lepaking

4 Sahabat


Permulaan


Siap sedia


Tolak jgn tak tolak. bahahhah

Mlm sbtu tu dlm tentatif nak bwt BBQ. Barang2 mmg da siap bli dr kl. Tinggal nak panggang je ayam n mkn2 laen. Tup2 lepas maghrib ujan lebat gle plak. Tunggu punye tunggu kol 10.30 baru ktorang stat BBQ kt tepi pntai. Mase da suntuk kan. So just bakar2 mkn kemas2 balik blk. Ngeeeee geram gile.. suppose time bbq tu ktorang nak wat aktvt.. tp mase da suntuk pluss sume da penat berbasikal ptg tu so melantak je la mlm tu..


Gmbr budak 2 org ni jek tak abes2 hehe


tu la leader kami baju oren. azizi name nye

Pagi ahad kol 8.30 kitorang bertolak naek boat kat pangkor mengelilingi 7 pulau kecik2 berhampiran dgn pangkor. Siyes cntik air laut die. Teruja aku nmpak ikan2 kt laut tu. Huhu.. setiap pulau yg kitorang singgah tu sume ade cter tersendiri. Pakcik yg bk ktorang tu sempoi gile. Aku ingt kan moto je bole merempit kan. Pakcik ni bwk boat pon bole merempit siap bwt lap maut agi. Hahah. Cm bodo jek jerit2 . hahahaaku rase cam naek roller coster plak kan. Budak2 laki lagi la suh pakcik tuh wat lap. Nasib aku tak duk tepi skali. Mau tercampak aku dlm laut. Pastu g snorkling. Beshhh.. ikan2 keliling aku jek. Bole siap maen kejar2 ngan ikan. Haha..


Besedie sumeee





Shabariyah

Ayu



Landak Laut


Batu Karang



Gamat Laut eeee geliiiii

Resort yg ktorang duduk tu pon ade kolam renang gak. Ble bdk2 kotrang da masok kolam, abes la. Kitorang je yg conquer kolam tu. Masing2 menunjukkan skill berenang dgn hebat. Hahaha.. aku tak tau la nk ckp cmne. Tp mmg sgt enjoy bile bersama rakan2.. dpt becuti cmni skali skale kan. Release tension siot. Tp bile balik tmpt asal otak serabut balik. smpai ade org tegur aku “knape mira nmpak mcm tak epy je kat pangkor? Epi pon mcm bwt2 je? Ade problem ek?” Grrrrrrrrrrrrr lepaskan aku dr segala perkara yg membebankan aku ni. Haih.


Renang berirama

Sayonara Pangkor~

Hah tetibe nak seday plak. Pehal ko mira?

Bile nak dpt sume gmbr ni. Kengkawannnn tlg la send kat aku gmbr2 kte kat sane.. terutama video2 yg dirakam kat sane. Mesti best gile!!! Nakkkk gmbr & video!! zmahh,, shabaa,,, raje,,, nak gmbr,, video sume.. plishhhh
Thanks kpd kengkawan ku yg telah memberi kerjasama yg sgt memberangsangkan.

Azizi, Darlis n scandal, Nazme, Faizal, Acap n gf, Raje, Amir, Hanafi, Samsul, Edy n gf, Haszimah n bf, Shabariyah, Ayu, Nisa.

Next trip please... Perhentian? Langkawi? Kapas? Where? Heeee Kenangan terindah.~!

4 comments:

  1. tau takpe..nak keliling pangkor tuh penat giler...

    bestnyer..teringin nak g pangkor lagi...

    ReplyDelete
  2. wah!!..bestnye..
    xpenah sampai pangkor tau..

    ReplyDelete
  3. zzzzz......
    Nice2..

    ReplyDelete

This is best brooooooo!