Saturday, April 11, 2009

# 215 - Kemarahan di rumah sewa part II


Entri kali ni related dgn entri aku sblm ni pasal masalah rumah sewa. sesape yg terbace tu tahu lah ape yg aku cube smpaikan. oke let's start

last wik aku tak de kat umah holiday to Sarawak with my beloved dad, mom n adik.(later i'll update entri trip to Sarawak) roomate aku dayah n wanie pon balik jugak. so kami ber3 takde kat rumah. tp bebudak laen ade kat rumah. i mean, our housemate budak2 bilik master bedroom, blk bawah n blk tgh. n u noe wut?

aku balik umah sewa ari tu tgk dapur cam HARAM! sumpah aku geli gile tgk dapor tuh. dgn sinki penuh pinggan mangkuk yg tak basuh + makanan yg tak buang dlm tong sampah. also sampah yg dah penuh smpai da temuntah2. dgn atas kabinet dapur besepah2.

weyh bodoooohh aku geli ko tau tak. asal korang ni pengotor sgt??? kitorang ber3 mmg tak amek port la. sbb mmg slalo kitorang jek yg bersihkan smpah masyrakat kat dapor tuh. macam ba** ktorang tunggu smpai ari rabu. segala smpah masyarakat tuh tak settle lagik. smpai la kitorang nmpak mcm ade binatang kat smpah2 tuh. ulat smpah. babi btol. bole wat tak tau jek dorang nih. cilake paham tak. aku mmg da fed up da. dayah turun bawah kemas2 sket smbil sound "Ulat smpah dah smpai ruang tamu ape citer. tak reti2 nak bersihkan ke" mantappp dayah. aku sukeeee. time tu budak2 tuh sume ade kat bawah. kat ruang tamu. sume bole tgk jek plak kan. tlg pon tak.

korang tahu tak asal dorang tak basuh pingang mangkok hayon kat dapor tuh?? sbb sabun cuci pinggan kat sinki tuh da habes. BANGKAI HARAM. tak reti nak beli ke? takkan ktorang bli lagi. ape la bodo nak mati korang ni. Belajar sume da tahap DEGREE + DIPLOMA. takkan nak harap kan kitorang jek??

mlm tu gak aku msg kengkawan aku tanye ade tak uma2 kosong or bilik2 kosong. mlm tuh cam da nekad gile nak berambus dr umah tuh. sumpah tak tahan. nak tak nak lepas ni kalo nak pindah pon kne tunggu bulan 5 la. duet umah utk bulan 4 da bayar da. tgk la plak ape jadi time final ni. masing2 da bizi kan. tgk ah nnt umah tu jadi ape plak.

notakaki: maaf entri kali ni cam lahanat sket bahasa aku.

17 comments:

  1. cmtu ke umah pempuan??adeh..
    memalukan kaum hawa laa..
    kaum laki pun lgi bersih umah die dr kaum hawa..
    sbr ek cik mira..jgn mara2..nnt kedut muka tu..=)

    ReplyDelete
  2. eee pekehey perangai camniehh.. bru ingat nak duk umah sewaa.. tp cam byk masalah jerrkkk

    ReplyDelete
  3. hoho..

    dasatnye dorg mira..isk3x..adah seb bek duk ngn member2..ngn yg mmg da knal..so xde problem cmtu..seb bek3x..=b

    ReplyDelete
  4. MERAHITUJAMBU: ha tahu takpe. mcm mak bapak tak ajar plak kan kat umah bodo ke bahalol tah

    JIJIE: jijie, kalo dok ngan org yg kte knal takkan jadik cmtu.ni kte dok ngan org kte tak knall.

    ADAH: tu la adah. kalo dapat ngan org yg kte knal ok la. ni org yg ktee tak kanl mmg cam tuttt

    ReplyDelete
  5. marah betul awak... slow talk la ngan diorang.. semua da besar2 takkan tak leh terima nasihat..

    ReplyDelete
  6. ee cam haram nye drg tuh..
    ish skt tol ati..
    ko sound je drg tuh..

    ReplyDelete
  7. Amik inisiatif baekk punyer dgn mengoreng ulat-kemulat yg kuar dari sampah masyarakat tue pas2 goreng pie bgi depa makan huhuuu...penangan yg berkesan tu huhuu..

    ReplyDelete
  8. gua pun penah gak duk umah sewa
    tp takde lak sapai camni rupe kitorg dulu
    mls2 pun
    ade gak la hari mekap umah
    *menggeleng2 kepale*
    *mengucap je la aku kan*

    ReplyDelete
  9. biasa lh rumah sewa, dlu pn dgn org xknl mmg dorg mcmtu, and skrg kt hostel pn sme je lh. nyampah btul ade org jenis bekira, nnt mula lh eh aku dh buat,kau lh pulak. haih.

    sound jer, bincang elok2. pe dorg tageli ke?

    ReplyDelete
  10. ni da kes kebape lak..
    ca dgr psl uma sewa lOr..
    sume nyer proB cm gini..
    well dear.. dorg ni mayb kat uma..
    tak diberi pdedahan kOt...
    eiii.. tak de human sense lgsg..
    sem dpn pdah je wey...
    pape jek dOrg ni..
    tak ley uat jadik binik..

    ReplyDelete
  11. PEIJAN: ya ya. mmg sgt marah bile isu ini. dorang ni da ckp awl2 time masok dlu. takkan tak paham2 lagi kot. da besa kan

    ReplyDelete
  12. NITA: Huhu aku malas nak sound. nnt jadi gado plak.

    ReplyDelete
  13. are_udear: Wah bagus jugak tu tp i geli tgk ulat2 tuh ape kan lagi nak pegang euuuwwww

    ReplyDelete
  14. ABGAZWAN: Tu la pasal. ni mmg tahap max takleh bla prangai dorang ni. saket otak jek pk.memalu kan btol. kang org tafsir kte pon pengotor plak aduhhh

    ReplyDelete
  15. YNN: Dorang da biase idop same ulat2 tu kot. haha

    ECAH: Tu la. mmg tgh usha umah laen ni. dpt jek chowww tnggl 1 sem jek lagi huh~!

    ReplyDelete
  16. pindah rumah jer Mira... senang...ajak kawan berdua tu...

    ReplyDelete
  17. KENGKARU KONG: pk mcm tu lah tgh mencari umah hehehhe

    ReplyDelete

This is best brooooooo!