Sunday, May 10, 2009

# 232 - Weyh pompuan! Ko cpt sket bole tak?



Eh macam kontroversi je tajuk entry aku ni.
Mira gado dgn sape sape ke? Ahaks no la.
Mira kan baekk.
HAHAHHAH

Ari ni kan Mother's Day. Pakat ngan abah nak bli kepci [KFC] utk mak lah kan. So mak tayah masak ari ni. Tadi p bli ngan abah n adik aku. KFC kt town tuh. Aku pegi dlm kol 1 lebay tadi after Melodi. Da smpai KFC tuh aku da bajet da mesti rmai nye time tu. masok masok tgk mmg btol rmai. aku nak take away jek. tapi sume kaunter bukak ader 4 or 5 kaunter tadi. aku pegi kaunter yg ujung skali. sbb aku tgk ctu beratur tak rmai. ade 2 customer je dpn aku.

So, aku pon dok tunggu la kan. customer yg dpn skali time aku da smpai tuh die baru baya n blah. then turn aku no 2 lah kan? okay pandai pon kira. tak sia sia cekgu maths korang ngajar. HAHAHA. Then dpn aku ni Cina. die ngan family ie. anak kecik 3 org. korang tahu je lah budak kecik kan nak itu nak ini. tu da bwt lmbt. pastuh yg si husband plak cam blur2 kan. Tak paham bahasa Melayu. Bini dia da duduk kat meja, ble cashier tu ckp "Original je ada, kalo nak yg spicy kena tunggu15minit". die blur2 tak paham. panggil bini die g kaunter balik. aduh.

okay aku bukan nak cite pasal fmly cina tuh. tp pasal cashier kaunter tu yg lembab nak matyyyy. 3 customer die settle kan dlm masa 40 minit? ape benda? service slow nak mampos! aku pegi kaunter tu ingt kan bole la cpt kan. last2 aku tgk org yg smpai same ngan aku pegi kat kaunter laen die da blah dlu. peergh panas gile aku tgk pompuan ni. die buat keja slow gile okay. muka bole tahan cantik. tp nak keja buat la cara ko tu bekeja wahai cik Eisnida woi! oke itu name cahsier yg bole tahan cantik tuh

Biase lah lumrah manusia suka tgk yg cantik2 kan. so macam tertarik la aku nak g kaunter tu. dgn harapan layanan dia bagus dan cepat dan tangkas. sekali? adooo plak. satu satu pergerakan dia sgt slow kalahkan siputtt. Manager die lalu lalang kat ctu. tgk die tak abes2 serve kan customer dpn aku tu. time aku kat depan kaunter tuh, manager die ade kat kaunter tu. pompuan tu pegi amek makanan la ape sume kan. Manager die slumber jek sound die "Weyh pompuan ! ko cpt siket bole tak?" haaa amek ko setepek kena. tp bole plak die pandang manager dia senyum2 manja plak kan. weyh aku lempang kang. maybe manager die nmpak aku buat muka kot kat dpn tuh. kan da kne sound setepek. padan muka luuu. aku jamin prestasi die mesti low jek.

aku bukan la tak bole saba korang tahu tak. kaunter sblh2 tuh lagi rmai customer dr kaunter yg aku beratur tuh. n org yg same dtg ngan aku beratur kat tmpt laen da blah dlu. ~ haihh

moral of the story;
  • jgn ingt kaunter yg tak rmai org tu korang bole blah cpt dr ctu
  • buat keja jgn lembab cam siput!

  • 23 comments:

    1. morale of the story yang lain :

      jgn biarkan idup anda diselubungi siput2. huhu

      ReplyDelete
    2. AIZAT;
      Hahaha btol2 selubungi siput cmtu la jadiknye

      ReplyDelete
    3. aduyai...
      hhahaaa....
      lebih kurang eisnida tu satu spesis aku le...
      aku keje cepat-cepat pun org akn cakap lambat...
      slalu jugak le kekwn komplen...
      tp nk buat cemaner...
      sbb tu aku tak stuju bila org bg cdngn nk soh p bukak restoran kang tak psl2 pelanggan larik hhahaha...

      ape-ape pun...
      lain manusia memang le lain...
      len ceta arg kalo dia control ayu...
      memang aku rasa nk sepok ngn cpu...
      ko agk² dia tu yg ner satu...hhahaa

      ReplyDelete
    4. Mira..... :) tak bek tau .. just be patient a bit..

      ReplyDelete
    5. KAIZER:
      Huhuhu maybe kaver cun kot?
      aku bengang sbb nye kaunter sblh2 tuh lagi beratur rmai org KOT.
      tp cpt jek die settle kan. tu aku pelik tu

      ReplyDelete
    6. DAKJAAT:
      Hahaha da lebih besaba tuh..
      kaunter laen cpt jek. lagi rmai customer kat blakang tuh

      ReplyDelete
    7. ahaks....
      betOl2... rase cm nk hempuk je kan..
      org yg uat keje tuh..
      nme jek fast food.. tp service hampeh..
      ececeh.. sabO le ca oi...

      wey2.. pic sipUt tu mgigtkan ak kat bf ak la...
      ktorg pena bet psl siput bab n siput sedut.. spe lagik laju..
      ak pilih siput sedut....
      ko rase2? hahahaha

      ReplyDelete
    8. ECAH:
      hahah ko tahu tak pe. kte ni da la blaja bisnes kan. otak aku pk ape tau CUSTOMER SERVICE je. da kate FAST FOOD kan. mesti la fastttt.

      utk soalan ko tu. em aku blom uji lagi la siput mana yg paling laju. tp aku rase pon siput sedut paling laju. sbb nye aku tanak wat uji kaji kat siput bab tu. nnt kne SAMAK! hahahha

      ReplyDelete
    9. tu la tuh...
      dah ah lapo..
      pastu kne bratur pnjng...
      tgk2 servis lak lombap je...
      mau ngamok2 kat situ gak
      ahaks

      ReplyDelete
    10. mmm die rase cun sgt kot..nak jadi pompuan melayu terakhir ..jd wat keje sopan santun...erkk..xpyhla..membzr mase ...cun tp lmbt wat keje wat ape..

      ReplyDelete
    11. Soh cina tu g blk tanah besar..xlayak dok meysia klu B.Melayu pon xfasih okay.

      Haih...ini enrty cam mengumpat okay..wakakaka!! Shian bdak tu xpasal2 nama dia tmbl kt blog mira...siyes klu dia bace kompom leleh nyer lah..

      moral of the story

      klu nk anak pompuan lawa sile letak nama Eisnida tapi klu xnk anak keje kfc cari nama larh nama lain ekh.

      Mane manager tu...kefci mane cik mira kita g. Meh i nak tajunk manager dia tu...adakah patut wanita bole dikatakan cantik pon dia tengking camtu...isk..xptt2.

      Tapi overall siyes best siap entry neyh di sapot oleyh pic siput B**I tu...huhu

      ReplyDelete
    12. haha

      :P

      mmg..ekino da jmpe ramai staf dia yg lembap cm tuh

      tension je menunggu

      ada plak yg wat muka serve customer..

      nak kje..keje lah!nak wat muka lak..kan mira.. ?

      ehehe.. :P sian dak tu..dia baru keje kot..sbb tu slow semacam..

      ReplyDelete
    13. same ler ayu pun beli kepsi gak bwak balik umah makan reramai adik badik special tuk bonda gak hahaaaa...

      ReplyDelete
    14. mira mira pesal mira tak pangggg je 22.5 kali...bru dia cpt buat skit keje tu...

      ReplyDelete
    15. HANA;
      tahu tak mengape. :P
      tp time tu da panas kan
      trus ilang lapo
      hahah

      ReplyDelete
    16. DILOT;
      Hhahaha tuh ah apasal
      kalo keja nak sopan2 p dok dapur.
      ni keja fast food kne la FAST. ye x?

      ReplyDelete
    17. BLISS;
      hehehe yg pastinya die takan bace blog mira.. sbb tu letak jek name. kalade gmbr da letak dah. hahahha
      alah tuh bukan siput b la.
      tu siput biase jek :P

      p/s; u bley tmbah entry kt blog i lah kahkakhkah

      ReplyDelete
    18. EKINO:
      huhu baru keja ke tak baru keja ke tu tak tahu lah kan. yg bes nye manager die sound tepek jek! sian die da la rmi customer time tuh hahaha

      ReplyDelete
    19. AYU:
      ye ke ayu? hehehe mira sbb tinggal berempat jek. bli je la kepci ;D

      ReplyDelete
    20. HAZZY:
      Hahaha ikut kan ati nak jek panggg
      tp kang gado plak kat ctu. heeee

      ReplyDelete

    This is best brooooooo!