Monday, May 18, 2009

#245 - Video Converter


Salam korang! Nak share ngan korang sumthing lagi. Video converter. Korang donload video ke ape ke, kadang2 tak suit dgn software yg korang ada kat dlm PC or LAPTOP korang kan? Okay Video Converter ni bole convert video korang ke format AVI, MP4, 3GP. MPEG, MOV, WMV, RM, SWF, WAV, MP3 or others
.

Utk download video converter ni sila klik
Video Converter
Tutorial ni sy saje buat utk berikan kefaham lebay sket pd mereka yg nak belaja.


1. Lepas da donload buatkan 1 folder baru utk Video converter.
Then drag masuk zip file td ke dlm folder
2. Klik kanan kat Zip file tu then tekan EXTRACT HERE
3. Ok die tgh loading

4. Akan kuar folder baru
5. Bukak folder tu, then nmpak kan SERIAL and VIDEOCONVERTMASTER.
klik videoconvertmaster, then akan kuar window tu. Tekan NEXT
6. Tekan NEXT smpai korang jumpe cm dlm gmbr tu. tekan plak INSTALL


7. Tgh loading tu
8. Okay siap. tekan la finish tu
9. Then akan kuar window tu. nmpak kan bulatan tu? oke tekan folder serial tu
copy serial number. tekan enter key


10. Masukkan serial number tu.
11. DONE!

2 comments:

  1. kalau markah penuh 5.. berapa nak rate converter ni?

    ReplyDelete
  2. erm. tak sure la. tp guna ok je. 4 kot?

    ReplyDelete

This is best brooooooo!