Sunday, June 28, 2009

# 264 - Kau bukan milikku


Kau bukan milikku, dah ku tahu segalanya…
Namun hati ini dah terukir namamu…
Mana mungkin aku mampu hapuskan
Ukiran namamu dihatiku…
Pedihnya sekadar menjadi penyinta bisu,
Lebih pedih bila tahu kau milik seseorang…
Aku tak mampu lakukan apa-apa…
Hatimu tak mungkin dapat kutakluki…
Aku sedar hati aku milikmu….
Tapi hatimu miliknya…
Jangan hantui hidupku lagi dengan
Bayanganmu…kerna hatiku luluh…
Jangan muncul dalam kotak ingatanku…
Walaupun hidupku bakal bergelap tanpa dirimu…
Tapi biarlah…
Daripada aku terus berendam air mata…
Sesuatu yang bukan milikku…
Takkan pernah jadi milikku…
Selamanya…
Maafkan aku kerana terlalu menyayangi insan
Sepertimu…
Maafkan aku kerana terlalu mengimpikan
Dirimu jadi milikku…
Moga kau bahagia bersamanya…
Selamanya…


bukan aku yg tulis puisi ni
get source from Tentang Cinta


notakaki: tiada kaitan antara hidup dan mati
tiada kaitan dgn kisah aku dan exbf aku sblm ni
Spekulasi membawa padah

17 comments:

  1. Radiusi Maya Algebra:
    MUngkin ada mungkin tidak? haha NO COMMENT

    ReplyDelete
  2. uh cik mira.
    sedih!
    sadis!
    sakit jadi penchenta bisu.
    Hanya mata hati mampu berkata tapi mulut belum ammpu bersuarakan suara hati.
    ;-S

    ReplyDelete
  3. PU3:
    huhuhu
    redha aje la
    nak bwt cmne ;D

    ReplyDelete
  4. haha. selamat datang ke alam luhan hati dan rasa .

    ReplyDelete
  5. selamat berjiwang semua. wakakaka. mira dah pandai buat puisi hati sendiri

    ReplyDelete
  6. yes! i nak join club single lepas ni. ahha

    ReplyDelete
  7. takde ah, main2 jek. haha, dah hepi dah pakwe kol sms tiap ari sejak dapat gaji. wakaka

    ReplyDelete
  8. uittt
    lame nye tak menjengah sis miera!
    tidak mngetahui...
    puisi ini mmg sadis!
    be STRONG like batu okk...
    :D

    ReplyDelete

This is best brooooooo!