Friday, July 10, 2009

# 271 - Macam-macam jenis kawan

1. Kawan gelak-gelak
kawan cm ni mmg happening gile. buat aku lupe segala masalah aku. aku punya kawan macam ni. kawan class aku. bile 10 kepala kami berkumpul abis pecah perut gelak. tapi tak pecah perut betol² la. perumpamaan je. ade je benda yg ktorang borak dan ade je yg ktorang gelak. smpai kan kalo melepak rmai² tuh group ktorang je la menjadi tumpuan. bahaha =P

2. Kawan yg suka duka
This is the best. Aku ada sorang kawan mcm ni. Dia la tmpt aku luahkan suka duka aku. tpi kadang² tak sume benda yg aku boleh kongsikan dgn dia. takut dia bosan pulak dgr cite aku kan. So aku lebih suke luahkan dgn menaip. Feel much better lepas tu walaupun aku luahkan dkt tmpt yg tiada hati dan perasaan utk merespon.

3. Kawan tmpt mencurah rasa hati
Walaupun ada sahabat baik, macam aku ckp tadi, tak sume yg bole kte cite kan kat dia. nnt dia bosan. dia pon ade life sndri rite? kawan aku rmai, ada antara mereka adalah seorang pendengar yg baik. Walaupun mereka tak tahu ape yg terjadi dr A - Z, tapi mereka sedaya upaya utk menjadi pendengar yg baik.

4. Kawan tak reti jaga hati kawan
kawan ngan beliau mmg lah best. tapi kadang-kadang tak de ke nak pikir jage hati kawan sndri. kte punye la nak jage hati die tamo ade selisih paham ke ape ke. die bole ckp die tak suka jage hati kawan. n die akan ckp ape je sbb tanak hipokrit. err apekah?

5. Kawan tak reti hargai kawan
Yang die tau hargai insan yg die sayang jek. tp bile emo, bile gado ngan tersayang, bile sunyi cari kte plak? sorry i tak bodoh dah skrang. dlu mungkin kot? sbb nak jage hati pnye pasal kan.

6. Kawan yg suh aku jadi agensi mencari jodoh
Alah dah byk dah mcm ni. Terutama sekali kawan kawan lelaki aku lah kan. "Mira, ko takde ke kawan² ko yg single? knal kan la kat aku sorang" err aku blum tubuhkan agensi lagi la. aku bukan tanak kenal kan kat korang, aku da penah kena dlu.1st tyme aku knal kan kawan baik aku kat kawan aku sndri. lepas dah kapel, 2-2 lupe aku. Lantak korang la. Skrang ni pon ade je yg cmtu

7. Kawan busy body
Bila ade hot story yg terjadi pasal kte baru la nak kontek kte ke tegur kte Kalo tak, jgn harap la nak amek tau ape yg terjadi kat kte.







p/s:
home sweet home. ahad balik shah alam balik!



28 comments:

  1. yeah!!setiap orang ada ragam sendiri....huk3

    ReplyDelete
  2. yeah. masing masing punya ragam

    ReplyDelete
  3. yeahhh
    kak mira kembali blogging
    hahahaha
    yeahhh
    macam2 perangai
    ;p
    xde kawan pon susah ade pon susah ;p

    ReplyDelete
  4. sys, mia sokong pee yg sys cakap. tapi, mia adee sorangg kawan baik jee. tuu da cukup da bagi mia ;))
    yangg lain mungkin sekadar kawan bergelakk ketawee kot.

    ReplyDelete
  5. FARAH: macam macam jenis kan? farah cm mane plak kawan-kawan kat sane?

    ReplyDelete
  6. AZZA:
    haha akk balik rumah ni. bole la nak on9 n mengupdate blog
    :D
    hehe
    btol2
    ade kawan susah
    takde kawan lagi susah

    ReplyDelete
  7. MIA:
    same la ngan sis.
    sis pon ade sorang je kawan baik. heehe
    suka duka bersama. hope kekal smpai bila bila ;)

    ReplyDelete
  8. kwn backstabber

    yg ni mmg pedih..


    yay!
    mira ade kt umah

    wiiiiiiiiiiihuuuuuu

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. stakat ni bum penah ade kawan backstaber agi. kalo ade huh tak tau la nak ckp ape huuu

    ahaha smpai ahad ni je lunaa :D
    luna kat mana ni?

    ReplyDelete
  11. huhu...
    kwn mcm ni ssh btul nk detect..
    sbb die adalah org yg slalu rpt ngn kite..


    ahad je????
    ala~~~~~

    luna kt pahang le..
    kt U yg sentiasa xde air ni..
    huhu..


    sib baek dh ade dh air

    ReplyDelete
  12. huhu so jage2 la dgn org yg rapat2 ni.
    luna penah kena ke?

    lol da bape hari tak mandi ni? hahha

    ReplyDelete
  13. owh, sangat serius dengan marah?

    ReplyDelete
  14. wah, pandainya dia menulis. huhu, anyway i agree with ur opinion. by the way, sy ni kawan jenis apa plak ye? haha

    ReplyDelete
  15. kawan yg ingt kite bile die dlm kesusahan dan lupe kite bile die dah dlm kesenangan.and bile kite mintak tlg, mcm2 alasan die bg untuk mngelak.
    ahh gerammmm.

    ps// ni sebenanye nk tulis kt blog, tp takut ade org bace.n mls nk menjawab soalan2.sorry mira.hehe

    kawan oh kawan kenape xde yg menepati citarasa???kwn alam maya jugak yg paling best.huuu :(

    ReplyDelete
  16. btol..

    "banyak udang banyak garam,
    banyak orang banyaklah ragam~"

    errr.camne nak kawan yg btol2 kawan?

    ReplyDelete
  17. itu baru kawan..klu manusia?lagi dasatkan

    ReplyDelete
  18. zaid:
    eh bukan marah. mengobserve kawan kawan je ;D

    ReplyDelete
  19. ISA:
    ahaks memandangkan sy br kenal awk so takleh nak masok kan mane2 category lagi :P

    ReplyDelete
  20. TFAA:
    Btol la tu tfaa
    tu jenis cmtu da merangkumi sume jenis dah
    mira pecah2 kan je bagi point byk sket
    bahaha.
    oh saket atyy

    ReplyDelete
  21. nana:
    berkawan lah sekadar kawan kawan biasa saje.
    bak kate mak akak
    "takyah la nak ade kawan yg btol2 rapat. one day akan bepisah jugak"
    hukk

    ReplyDelete
  22. BROFADHLAH:
    manusia pon bermacam macam ragam

    ReplyDelete
  23. oic, camtu yerk. its ok, awk masuk kan sy dalam kategori budak jahat. haha

    ReplyDelete
  24. cik.. kalau kawan makan makan cam mane lah rupe and tebiatnaye?

    ReplyDelete
  25. eh maksud nye kawan makan kawan be cik!

    ReplyDelete

This is best brooooooo!