Friday, October 16, 2009

# 310 - Perlakuan biadab


Entry ini mungkin berunsur kemarahan, kebengangan dan ke ke ke tah la.
Knape kau tak reti hormat privacy org langsung ha perempuan?
Ko dah tau surat yg smpai kt rumah tu surat aku
tertera nama aku
terpampang besar nama aku
bwt pe ko nak bukak gak surat tu?
Dok uma sewa ade benda yg boleh dikongsi
ada benda yg bukan utk dikongsi dgn kau
Even kawan baik aku sndri tak bukak surat tu
ape hak ko nak bukak surat tu bagi pihak aku?
dah la bukak surat tu koyak dgn rakus pastu letak je atas meja study aku
ape ke bodoh sgt kau ni? Mmg la surat tu tak de la private mana
just Wedding invitation member aku je
tp beragak la hak orang
privacy orang HORMAT
paham tak HORMAT?
Da byk besabar ngan perangai korang kat umah ni dari ari tu lagi
Kau smoking dalam rumah
habis 1 rumah berbau rokok
kau tu da la budak lagi
umur setahun jagung baru 19 thn
mak bapak anta belajar jauh² kau buat perangai cmni
Aku doakan kau cpt la sedar ngan ape kau buat ni


yg bengang;

15 comments:

  1. aiseh. sabar ye mira. org cmni mmg
    minta penyepak. try kasik skali.
    haha. pindah ja la! duk kg sy!
    segamat kan? heee :p

    ReplyDelete
  2. sabar Mira. kadang-kadang ragam orang ni boleh buat kita naik darah. tapi kita takde pilihan. terpaksa jugak hadapi..Mira dah sound osmet tuh? 4 me la kan, u should speak up. tell her dat u dun like to be treated that way. kdg2 deorg ni tak terdidik dengan sempurna. so deorg tak tahu mcm mane nak behave kan. kalau Mira dh cakap tapi tak paham2 jugak, tak tau la i speasis ape die tu. tapi apepun, suarakan pada empunya diri..

    ReplyDelete
  3. eish..mcm2 ragam manusia skang nih..

    ReplyDelete
  4. marahnyee cik mira..sbr ek..jika sy jadi kamoo pon pasti marah..budak lagi..ptt la..adk sy selalo gak comment pasal dak2 rumah sewa die merokok..x thn die..nape kamooo x nasihat je....cian mak bapak dak tu..
    sy plak yg emo..hehehe

    ReplyDelete
  5. babe, aku pnh kn mcm kau kn..dh le smoke, toyol kaw2 ag..siap conteng uma, bf dtg serang uma sewa smpi kitorg kol polis..dh tuh, ta reti lgsg nk unite..nk die jeh senang..tp kn aku puas ati giler, org yg toyol kaw2 tuh smpi skng ta keja ag...

    ReplyDelete
  6. ouhh besok die kene sambar petir..amiiinnn

    ReplyDelete
  7. aii.. mmg kurang ajar benor budak tuh.. kalo kene kat along sure along ngamuk tak hengat dunia punya.. sib baikla member sehostel dulu tak camni..

    ReplyDelete
  8. HUDA: eh mira da kat shah alam da skang ni dear.
    huhu. takp da nak abes blaja da. lps ni pindah ruma laen plak nak practical. tamo da dok ctu huuu

    ReplyDelete
  9. SHAHIRA: Da bk kali sound tepek da dear. tp tak makan saman. puntung rokok besepah2 kat laman rumah. memalukan btol. da la pengotor. haishh marah btol daku

    ReplyDelete
  10. NANA: tau takpe.
    nt kalo dok uma sewa cari la org2 yg knal.. better org yg bekeja kot.
    kalo tak cmni la jadine
    budak2 hingusann

    ReplyDelete
  11. MERAHITUJAMBU:
    Tau takpe.
    kalo dok uma sewa macam2 masalah aduhai. sabau je la

    ReplyDelete
  12. SALOMA: Pegh siap ngan toyol lagi
    mmg lagi biadap tuh
    nasib ar stakat ni budak2 tuh bkn cmtu. kalo cmtu mmg ak da pindah lame dah dr umah tu

    ReplyDelete
  13. ABG AZWAN: haha hopefuly la cmtu

    ReplyDelete
  14. ALONG: kalo kat hosel dlu mmg takde cmni pon
    ni sbb uma sewa. budak2 ni lagi le bebas. mmg perangai pon cam ape jek

    ReplyDelete
  15. oh ye la. lupe-lupe. sorry! hehe.
    ha bagus la tu. tak elok duk satu
    rumah dgn org pangai cmtu. kang
    xpepsl darah tggi. hikhik ;)

    ReplyDelete

This is best brooooooo!