Saturday, October 17, 2009

# 311 - Facebook menemukan kami kembali

Memula aku bergiat dalam internet ni gile btol ngan Friendster. Asal on9 je friendster. friendster tu la tmpt aku keep in touch ngan member² lama. pastu evolusi KL drift plak. eh sala evolusi Myspace plak. Myspace tmpt bersuka ria jek. mostly member² aku yg bukan dari alam maya ni tak layan myspace. and now evolusi FACEBOOK plak. Sejak dua menjak tiga menjak ni aku kembali bertemu dgn kawan kawan lama aku yg dah lama gila lost contact. bukan kawan je, cikgu skola rendah pon jugak~

Firstly aku jumpe member skola rendah aku time darjah 1 dlu. SK Selayang Baru 2. Aisyah Jamaluddin. Time dajah brape tah dia pindah, langsung takde dgr kabar brita.Jumpa kat facebook tgk dia da nak kawen. Invite aku g wedding dia 24 October ni. laen gila da muka. kalo jumpa kat luar aku rasa konpem tak knal la.

\
kad jemputan yg ditujukan kat aku,
tp budak biadap tu sukati hati mak bapak dia je nak bukak




Kawan darjah satu aku da nak kawinn
wuuuu aku bila lagi?


Secondly, member time skola menengah. SMK Darul Ehsan, Selayang Baru. Time dr skola rendah smpai la form 3 aku same class ngan dia. Siti Nora Omar. Muka dia cam Cina. Ingat dlu time form 1, form 2 aku tak pkai tudung agi. kalo kitorang kuar bedue mesti org ingt kitorang anak cina. HAHA. time form 4 dlu dia da pindah masok skola teknik. Lost contact jugak. Pastu baru baru ni jugak aku jumpa kat facebook. Dah kawen anak nak masok no 3 dah. pergh. sumpah tekejut aku time tu. dia kawen lepas skola dlu. Ish ish sume da kawen ni. Skang ni da ada bisnes sndri. huuuu

Thirdly, Cikgu skola rendah. Cikgu Sabri & Cikgu Faizal. 2-2 cikgu ni rapat time skola rendah dlu. time darjah 6 mmg kamceng a ngan cikgu² ni. time tu dorang tak kawen lagi. skang ni sume da kawen rmai da anak. hehe. macam tak caye jumpe cikgu skola rendah balik. HAHA.

Fourthly, jumpe budak yg admire aku time form 1. HAHA sumpah kau mmg perasan Mira. KAHKAHKAH. ado ku kisah? ehehe. Aku tak layan time tu. sbb macam pelik la die tu. tp skang aku tgk macam dh kacak skang. da ade gf da pon. HAHAHA. Sapa nama dia? ishh mane bole sebut... shuttt

Lepas ni jumpa sape plak eh? bakal suami? KAHKAHKAHKAH

yang suka;

23 comments:

  1. sekrg ni ramai org kawen....

    musim mengawan dah tiba agaknya :D

    ReplyDelete
  2. huhu..facebook tu memang tempat jejak kasih, i ni dah melambak jumpe kawan sekolah rendah sume..suke..suke.. ^^

    ReplyDelete
  3. a'ah..
    setuju betul ngan cik mira..
    fb menemukan ramai kawan2 yg dah tepisah lame...
    tp mmg terkejut la pasal nora ngan ecah tu..
    hehehe...

    ReplyDelete
  4. kwn dh nak kwin..bestnye,,sy ble lagi..??cik mira plak??

    ReplyDelete
  5. ngeh3..ape salah nyer kalu jumpe bakal laki kat FB..cumel tuh~

    ReplyDelete
  6. 13MAY: mungkin kot? kan nak smbut thn baru nnt hehehe

    ReplyDelete
  7. ADRINA: tu la pasal. heeee best kan. wlaupon tak dpt jumpe dpn2 jmpe kat fb pon jadi laa

    ReplyDelete
  8. MERAHITUJAMBU: i tunggu u kawen dlu la hehe

    ReplyDelete
  9. ala..nama 'budak yg admire aku time form 1' tu la yg plg org nk tau!

    ptt la de mnt, ade rupa Cina yep?

    ReplyDelete
  10. ET: kALAOO jumpe la kan hahha

    ReplyDelete
  11. oit.. kwn2 da kawen..
    ang bile nk myusul.. hahaha
    cpt2 nk bg address ni... hiks

    ReplyDelete
  12. eik. bkn dh ade ke bakal suami? hee
    oh sy pn mau kawen jugakkk. colan
    ja tade. wakakaka :p

    ReplyDelete
  13. kak mira bile??
    hehe.kawan2 nana pun ramai gak..
    yg bakal mendatang ni 2 org..tp xtahu dpt g ke x..
    :(
    emm..

    p/s:kak mira try test makan budu la..sedap..ley tgk kt website nana cara makan..ee
    kalo kak mira penah mkn nasi kerabu tu budu pun ade..

    ReplyDelete
  14. sorry..yg lala tu nana taw..hehe..lupe nak tukar..

    ReplyDelete
  15. mungkin lepas nie ko jumpa aku kot kat fb...
    skyblink_wan@yahoo.com

    ReplyDelete
  16. dah ade mase ke online..
    busy nak ekxam ekk.. ;)

    ReplyDelete
  17. J0m berfaceb00k..same2 memeriahkan game di sana..kihkih..

    ReplyDelete
  18. ECAH: aku ke dlu? e ko dlu? hahaha

    ReplyDelete
  19. IDA HASSAN: uih enggak bole release kan nama kat cni. nnt die bace mati la :P

    ReplyDelete
  20. HUDA: Bakal suami mana ada lagi :D tlg la carikan :D

    ReplyDelete
  21. NANA:
    hehe akk lmbt lagi la syg
    hehee
    nnt la kalo terbukak ati nak mkn budu
    hehehe

    ReplyDelete
  22. eik. dah tade plak tetbe? konpius
    neh. ngeeee.

    ReplyDelete

This is best brooooooo!