Saturday, March 28, 2009

# 214 - Final Exam Schedule

21 April 2009 (Tuesday)
Perhubungan Etnik (9-11am)

22 April 2009 (Wednesday)
Selling (9 - 12PM)

26 April 2009 (Sunday)
Supply Chain (9-12pm)
Managerial Economics (2.15 - 5.15pm)

2 Mei 2009 (Saturday)
Merchandising (9-12pm)

5 Mei 2009 (Tuesday)
Retail Operation (2.15 - 5.15pm)

wut the fish Supply Chain ngan Economics hari yg same???
tahu tak economics tu susah!
mati la aku
mencabar nye
nak nanges tgk jadual
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa



# 213 - Next Week yg Gile

Monday (30/3)- Test 2 Hubungan Etnik
Tuesday (31/3)- Presentation Managerial Economic (maybe)
Thusday (2/4) - Test 2 Managerial Economic & Presentation Project Merchandise
Friday (3/4) - Test 2 Supply Chain
Tuesday (7/4) - Test 2 Selling & Test 2 Merchandise
Friday ( 10/4) - Presentation BEL

13/4 - Study Week!!!!!
20/4 - Final Exam Week!!!


sy tahu kawan-kawan sy sume tgh tension
bersabar ye kawan-kawan
thanks a lot to Aimi, Eton n Sab..
Thanks a lot babe.
U all knoe wut is it rite?
THANKS again..



try to be as cool as i can T_T

# 212 - Retail’s Family Day 2009

Date ; 21 March 09
Venue
: Bowling, The Summit Subang.
Time
: 10.30 – 2.30pm



Sem ni class kitorang diberi amanah untuk menganjurkan Family Day utk society ktorang. Retail Management. So kitorang decide wat kat Bowling. Actually ade cadangan nk wat kt tmpt laen. Tp bile dikira budget, nak tgk pada cuaca skrang, bowling la paling sesuai.

Oh sy dpt jawatan sbg Exco Hadiah dan cenderamata. Mmg bes la membeli belah. Kitorang dpt sponsor. Budget sket la duet hadiah kan. dpt budget dr faculty utk hadiah pon berape je. Nasib la dpt sponsor. Sponsor kami agak mantop gak la. BODY SHOP, TESCO, ADABI, AMANAH RAKYAT. Thanks a LOT!

Category hadiah.
Group : 1-12
Individu top score (F&M): 1 – 6
Lowest score (Hadiah tercorot) : 3 terbawah

Hahahha actually hadiah tercorot tu tak dirancang pon. Tetibe rase cam nak wat kelainan. Sumpah klaka. Kitorang beli mainan bowling kanak2 tu. Dgn pesanan “Practice byk2 kat rumah” hahaha lawak gile. Maap ye kawan-kawan. jgn amek ati taw. ihihih Korang rase2 aku menang ke kalah? Hehehe




pose pose n pose klik klik klik


giler bergmbar


kami group juaraaaa


success and happening


together we strive


yes kami lah juara heheh


top score
kahkahkah


sgt enjoy dan happening!!

Go retailer's!!

sape penah mkn badak berendam choclate?? wehh sedap gileeeeeee. sume nye bole anda dapatkan di The Soya House


setia menunggu badak berendam Choclate


menikmati dgn penuh kelazatannn

nak lagiiii badak berendam choclate


nak maen gendang

Happy momentt!

Friday, March 27, 2009

# 211 - Picnic bersame classmate



Tarikh : 18 March 2009
Tempat : Air Terjun Serendah,
Rawang Selangor (area perkampungan org asli)


Oh biasa la. Kawan-kawan class mmg suka berjalan-jalan. Ari rabu mmg ktorang tak de class. Decide g picnic kat air terjun serendah. Nun kat area rawang sane.agak jauh gak la gerak dr shah alam ni. Nak lagi pagi tu cam menghampakan sket. Sbb ujan. Spnjng jln ujan lak tuh. Melunturkan smgt btol. Smpai sane pon still ujan lagi. Tp kitorang redah jek. Da alang2 smpai sane kan. Seriously bes gile tmpat tuh! Enjoy the picture!
air terjun sgt bes!













more picture?
Friendster, myspace or facebook please ;)
thanks!

# 210 - Inilah masaalah bila dok umah sewa


1st. – dapur
oi korang! Da reti masak takkan la tak reti nak kemas balik dapur tuh? Minyak2 yg merecik2 kat dapur tu tak reti2 nak lap ke nak cuci balik ke kasik bekilat sket dapur tuh. Ni tak biar kan minyak tu smpai keras kat situ. Ape ke bongok sgt la korang ni. Takkan kat umah sendiri pon korang tinggalkan cmtu jek bila da abes masak? Oh ye korang ade org gaji tlg bersihkan ye? So panggil org gaji korang tuh soh kemas dapur lepas korang masak. Korang ingt kitorang ni org gaji korang nak bersihkan? KEPALA HOTAK LU LA.

2nd – Sampah
sampah da menimbun smpai nk termuntah muntah kat tong sampah tu, tak reti2 nak g buang kat luar ke? Ni nak biarkan smpai ulat beranak pinak kat ctu baru nak buang? Smpah2 yg korang bersihkan ikan ke ayam ke p la terus buang kt tong sampah luar. Tok sah la nak buang kat tong smpah kat dapur tuh. Tinggalkan lame2 busukk la. Woi pk la siket. Tu pon nak kena ajar ke. Belajar tinggi2. benda cmtu pon nak kne masok class ajar satu persatu ke? BANGKAI BTOL.

3rd – Meja makan
ni lagi satu. Korang ingt ni kat kedai makan ke? Lepas makan sisa2 yg korang tingalkan time makan besepah2 berminyak aatas meja tuh korang tinggalkan je? Nk tunggu sape lap? Kalo kat kedai makan tuh of coz la org kedai tu lap. Ni kat rumah. Disiplin kan la diri tuh siket weh. Korang tu da la pompuan. Malu la siket. Kang aku sound mmg bermasam muka jek nnt. POMPUAN POMPUAN.

4th – Selipar dan kasut kat luar
Kalau dah namenye pompuan. selipar, kasut, heels, kalo tak berpasang-pasang mmg tak sah la. Dah tahu kasut korang tuh byk, sila la susun lepas digunakan. Ni kaki tak bedisplin langusng. Masok umah kasut, selipar besepah2 kat luar. Org tgk dr luar, ape la besepah sgt umah anak dara nih. Ish2.


Tu la masalah utama yg melanda umah sewa aku skang. Faham2 je la kan. kite dok ngan org2 yg kte tak kenal. Masing2 ade perangai masing. Nak lagi umah aku ni 11 org. mmg lagi byk la perangai pelik2 yg timbul.

Kadang tu terpk gak ngan cadangan wanie. “Mira, sem depan kte pindah umah nak?” ikut kan ati mmg nak pindah. Tp bile pk balik. Kitorang ber3. of cz la kalo pindah nnt dok ngan org yg kte tak knal gak. Kurang2 pon sewa blk. Kitorang ber3 1 blk. Satu hal lagi nak angkat2 barang punggah barang ape sume lagi.

Umah skang ni dah kira ok la. Dah ada katil, dapur, meja study, bole katekan lengkap la umah ni. Kalo pindah, confirm umh kosong. Kne angkut barang2 sndri. Kan 1 keja plak nak bli barang2 tu lagik. Lagipon tinggal 1 sem jek lagi. Pastu da practical tak tau tercampak kat mane plak. So bersabar lah ye kengkawan dgn peel mereka.

Wednesday, March 25, 2009

# 209 - Hey kawan-kawan UiTM

korang sedar tak yg kte xlama lagi da nak final?

13 APRIL 2009 - Study Week
20 APRIL 2009 - Start Final Exam

3 Minggu lagi weh da nak Final Exam

gile la cam tak sedar diri lagi da nak exam
seriously sem ni rase cam cepat gilerrrrr

wake up Mira!!!

Wednesday, March 11, 2009

# 205 - Pangkor Trip!


Saye otw g pangkor

Really enjoy it! W’pon 2 hari 1 malam jek. Tp tersangat lah enjoy. Fyi pangkor trip ni adalah reunion class time form 5 dluu. 5ST2 SMK Darul Ehsan Selayang Baru. Setelah 5 thn bepisah baru la jumpe utk kesekian kali nye. Tp beberapa org da jumpe byk kali. Yg beberapa org tu trus lost contact dr lepas spm dlu. Smpai la jumpe balik aritu. Masing2 da berubah.

Yg tak leh bla nye ex aku dlu time skola ade. Bwk gf. Hahaha..alah kate cinte monyet kan. cinte budak2 skola. Biase la. Skang ni die da ade gf slps break ngan aku dlu.. smoge berbahagia hingga ke akhir hayat hendaknya... Amin..


My ex n his gf hehe

Perancangan ke pangkor berjalan lancar seperti yg di plan kan.. ari sbtu pagi kami bertolak dr selayang dlm 8.30 pagi.. 5 buah keta berkonvoi ke pangkor. otw perjalanan ke jeti lumut tak de masalah. Smpai ke jeti lumut nk dkt kol 1 tghari. Time tu hati da melonjak2 tak saba nak smpai ke pangkor. Naek boat cm budak gayat x pnah naek boat. Bahahha. Kitorang tak dok dlm boat pon. Ktorng bediri je kat luar boat tu menghirup udara segar. Gile rase cam belakon cite TITANIC. Tp hero je takde. Hahah..serabai jek tudung jadi nye. Tp maintain cun *haktuih*


Jeti Lumut


Jeti Lumut


Oh Anginnnn

Smpai pangkor dlm kol 2 lebay. Naek van smpai ke tmpt penginapan kitorang CORAL BAY RESORT. Ktorang sewa 2 appartment. 1 utk kaum adam n satu utk kaum hawa. Ok la. Apartment 2 bilik.. then dlm kol 3 lebih cmtu kitorang g mkn. Otw nk g mkn ternmpak la sewa basikal an. Sume gayat nak naek basikal. Sbb da lame tak mengayuh. Lepas melantak sume sewa basikal. Deposit RM10. da pulang basikal RM6 die pulangkan balik..then mula la pengembaraan kami mengelilingi pangkor. SUMPAH penat nak mampos. Ingtkan dekat je nak round2. skali tu budak2 ni bawak btol2 keliling pangkor. Sape pnah keliling pangkor btol2? Tau tak pangkor tu besar jugak rasenye bile naek basikal. Hahaha paling aku tak tahan naek bukit. Nak give up da rasenyye. Kaki da kejung. Bahahha bukit tinggi2 plak tuh. Smpai kan org yg naek moto pon tepakse turun dr moto then tolak moto tu mcm kitorang tolak basikal. Hahaha. Pengembaraan berbasikal keliling pangkor la paling best. Tak saba nak tgk video yg ktorang rakam time berbasikal tu. Konpem sume muke cam cipan pnat. Hahaha… sbnrnye dlm tentative program ktorang tak rncng langsung pun nak berbasikal. Tp diluar jangkaan… 3 Jam berbasikal keliling Pangkor. hebat gile. Le tour di Pangkor. hakhakhak



Lepaking

4 Sahabat


Permulaan


Siap sedia


Tolak jgn tak tolak. bahahhah

Mlm sbtu tu dlm tentatif nak bwt BBQ. Barang2 mmg da siap bli dr kl. Tinggal nak panggang je ayam n mkn2 laen. Tup2 lepas maghrib ujan lebat gle plak. Tunggu punye tunggu kol 10.30 baru ktorang stat BBQ kt tepi pntai. Mase da suntuk kan. So just bakar2 mkn kemas2 balik blk. Ngeeeee geram gile.. suppose time bbq tu ktorang nak wat aktvt.. tp mase da suntuk pluss sume da penat berbasikal ptg tu so melantak je la mlm tu..


Gmbr budak 2 org ni jek tak abes2 hehe


tu la leader kami baju oren. azizi name nye

Pagi ahad kol 8.30 kitorang bertolak naek boat kat pangkor mengelilingi 7 pulau kecik2 berhampiran dgn pangkor. Siyes cntik air laut die. Teruja aku nmpak ikan2 kt laut tu. Huhu.. setiap pulau yg kitorang singgah tu sume ade cter tersendiri. Pakcik yg bk ktorang tu sempoi gile. Aku ingt kan moto je bole merempit kan. Pakcik ni bwk boat pon bole merempit siap bwt lap maut agi. Hahah. Cm bodo jek jerit2 . hahahaaku rase cam naek roller coster plak kan. Budak2 laki lagi la suh pakcik tuh wat lap. Nasib aku tak duk tepi skali. Mau tercampak aku dlm laut. Pastu g snorkling. Beshhh.. ikan2 keliling aku jek. Bole siap maen kejar2 ngan ikan. Haha..


Besedie sumeee





Shabariyah

Ayu



Landak Laut


Batu Karang



Gamat Laut eeee geliiiii

Resort yg ktorang duduk tu pon ade kolam renang gak. Ble bdk2 kotrang da masok kolam, abes la. Kitorang je yg conquer kolam tu. Masing2 menunjukkan skill berenang dgn hebat. Hahaha.. aku tak tau la nk ckp cmne. Tp mmg sgt enjoy bile bersama rakan2.. dpt becuti cmni skali skale kan. Release tension siot. Tp bile balik tmpt asal otak serabut balik. smpai ade org tegur aku “knape mira nmpak mcm tak epy je kat pangkor? Epi pon mcm bwt2 je? Ade problem ek?” Grrrrrrrrrrrrr lepaskan aku dr segala perkara yg membebankan aku ni. Haih.


Renang berirama

Sayonara Pangkor~

Hah tetibe nak seday plak. Pehal ko mira?

Bile nak dpt sume gmbr ni. Kengkawannnn tlg la send kat aku gmbr2 kte kat sane.. terutama video2 yg dirakam kat sane. Mesti best gile!!! Nakkkk gmbr & video!! zmahh,, shabaa,,, raje,,, nak gmbr,, video sume.. plishhhh
Thanks kpd kengkawan ku yg telah memberi kerjasama yg sgt memberangsangkan.

Azizi, Darlis n scandal, Nazme, Faizal, Acap n gf, Raje, Amir, Hanafi, Samsul, Edy n gf, Haszimah n bf, Shabariyah, Ayu, Nisa.

Next trip please... Perhentian? Langkawi? Kapas? Where? Heeee Kenangan terindah.~!

Thursday, March 5, 2009

# 204 - Let's Shopping Online!


Sape penah shopping online? Sile angkat tumit anda.
Sile2 stakat ni aku da experience dlm 5 kali gak la shopping on9. h
ehehe.. experience?
Depends on individu.
So far barang yg aku bli sume smpai dgn selamat.
tak pnah lagi kejadian yg brg xsmpai..
ahamdulillah..
Ni saje nak tepek gmbr aku ngn tudung yg aku bli kt blog sis Aida.
Be elegent die punye blog.
Sile la lawat kawan2 aku suke gile tgk tudung2 die cntik!
1st time tgk tudung2 die trus jatuh cinta lagi. Lagi lagi ku jatuh cinta. Bahahahah.
Smpai kan jatuh cinta tu, aku bli 6 helai tudung skali gus!.
Tamak tak? Hahaha.
Dulik ape aku.
Yg penting aku pkai sume tudung tu. Heheh

Tpi stakat ni baru 2 keping jek aku amek gmbr bersame tudung tu.so laayannnzzz. :D


aku chenta purple


aku tak bpe chenta pink. tp cntik jugak. hahahah

Sesape yg mencari tudung n shawl, sile lawati blog Be Elegent utk keterangan lanjut.


Sunday, March 1, 2009

# 203 - Silent Mode


Switch ur mood
into
Silent Mode