Wednesday, April 29, 2009

# 223 - Mampukah aku?!

skarang masih mood exam
.
..
.
tadi bukak friendster org tgk budak² baru lepas konvo
rmai yg dpt anugerah
aku teringin
.
..
...
....
.....
aku teringin dapat Anugerah Naib Canselor (ANC) time konvo Degree nnt
tp boleh ke aku?
.
..
.
nk dapatkan ANC kne dpt straight Anugerah Dekan.
I mean every sem kne dapat Anugerah Dekan (Dean List/DL)
then baru akan dapat Anugerah Naib Canselor (ANC) time convo degree nnt.
time Diploma dlu tak bekesempatan
and time diploma dlu aku tak penah dapat Anugerah Dekan dari sem 1 hingga sem 6
how bad i am?
.
..
...
....
hmm mampukah aku?
sem ni yg paling killer.
this sem aku amek 7 subject n only 6 subject for final exam.
now tinggal lagi 2 paper.
4 paper yg da lepas sblm ni so far aku rase bole buat.
tp, hmm
.
..
...
tak tahu nak ckp. aku da perform sehabis baik
berusha utk 2 paper yg tinggal
n berdoa dan bertawakal
aku nak dpt ANC! !
2 more sem to go
if i get Dean List for this semester
i'll make sure next semester i get Dean List also
INSYAALLAH
cz next sem only 4 paper for final exam
and 2 subject is fully project paper
and for the last semester (semester 6) is my practical training
hopefully everything will be ok
.
..
.
GOALS FOR THE NEXT 2 SEMESTER
Get DL!
and
ANC!


footnotes;
luahanhatiseorangstudentyginginberjaya

Monday, April 27, 2009

# 221 - Nur Syarafina

specia dedicated to;

Ynaa..Align Center

babe, thousand apologizes i want to express to u
i'm really² sorry coz i tak dapat hadir hari pertunangan u nnt
2 Mei 2009 rite?
i tak lupe. i da siap set dlm calender i.
but 2/5 i ada exam
darl i'm really sorry ;(
i mmg nak datang time pertunangan u nnt
lagipon kte da lame tak lepak same kan?
hmmm
i'm sorry again darl ;|
but i PROMISE u
in ur WEDDING DAY, i PROMISE akan datang ;)



me with Yna once upon a time

Smoge u happy time hari berahagia u ni ye
i doakan u n epul akan berbahagia sehingga ke akhirnya
bertunang sudah, nex step darl? kawennn
yehaaaaa ;)

Selamat Bertunang kepada;

NUR SYARAFINA DAN SYAIFUL AZIM


babe, pinjam gmbr u. jgn mara ye ;D

Nah, kek i kasi utk u
heheh
Love You darl!


Monday, April 13, 2009

# 219 - Anas Tahir

Sape plak Anas Tahir ni? hehe die adalah adik kepada Faizal Tahir. sedang menyambung pelajaran di oversees. comel la dia. sayang da ade gf pulak. HAHAHA. Aku nak suh korang tgk Video die ni. sumpah lawak. Anas ft Akbar. HAHAHA layanzzzz




# 218 - Nabil pelok Irma?

sape tgk ABPBH tdi? yes Nabil dapat menggondol Anugerah Bintang populor 2008. tp yg mengezutkan nye tetibe secara spontan die pelok Irma? ape kes. ye la tahu ade skendel + gf hang. tp macam tekejut plak kan tetibe spontan die plok. adekah nabil tak sengaja? dlm awang awangan time diumumkan pemenang or ape?

konpem la kawen dorang lepas ni. nabil dah kaye. dpt kete sebijik lagi. dpt barang perhiasan pompuan. alah buat hantaran trus je la nabil. HAHAHA. 1 lagi baru terperasan tadi time Nabil amek anugerah 1st kan Farid Kamil yg smpaikan trofi tu. slalonya kalo laki dorang akan pelok kan? tp nabil n farid mcm ade sumthing la dorang ni. farid kamil jeles ke? heheh

Kelaka la dunia hiburan skrang. hakhakhak



notakaki:aku smpai telelap dpntv tadi tunggu abes ABPBH nia

Sunday, April 12, 2009

# 217 - Kamek sayang orang Sarawak!

Hello guys. ok lah ni aku mahu update pasal holiday to Sarawak bersama family terchenta. kami pegi last week. hari jumaat hingga isnin. oh sgt bes la. mula2 mcm tak best la pegi berempat je kan. mak, abah, adik n aku. tp actvty tourist guide bawak kami sgt bes okee. oke aku kupas 1-1 cerita disana oke.


4 April 2009/Sabtu
Sarikin
Pagi-pagi bgn tgk luar ujan pulak. tapi abah kata takpa. pg tu kami nak g Sarikei. Sarikei tak pnah ujan stakat yg tourist guide bwk pelancong2 mereka. Tp sepanjang perjalanan ujan tak berenti. Smpai Sarikei lebat plak ujan. tepakse la beli payung wlaupon takde dlm list shoping. HAHAHA.

FYI ape yg best nye kat pasar Sarikei ni korang kalo nak bli barang tuh tawar la selagi mampu at last dorang akan kasi jugak. Nak lagi aku g ngan tourist guide aku org Sarawak kan. agi senang la sesi tawar menawar. Bayangkan aku beli kain baju kebaya sulam dr harga RM70++ aku dapat RM53 je heeee.


Hujan pon tetap shopping


sumer berpayung tetap shoping
Fairy Land Cave
Then kami pegi ke tmpt adventerous sket. Masok gua. Fairy Land or dikenali sbg Gua Batu Kapur. Masok gua tu kne panjat tangga yg curam dan menakotkan. da la golap. tpi dalam gua tu cantikkkk.
tangga menuju ke gua


dlm gua naek tangga lagi

posing kejap lah panjat2


tangge lagi


turun pulak. pulang

Wind Cave
Pastu pg plak Gua Angin. npe panggil gua angin? maybe sbb laluan angin kot. tp kami tak masok. sbb tourist guide tu kata time2 ujan cmni xleh masok. sbb bawah laluan tu sungai. nnt air naik teperangkap pulak so tgk dr luar jek



hanya mampu tgk je
Tasik Biru
kt mane mane pon ade tasik biru. tp yg ni aku tgk air die cam wane ijo jek. org kate kalo tasik tu wane ijo maksudnye dalam tu. btol ke?


Membuat Pasu
pengalaman paling bes la. mane penah buat pasu tanah liat ni. mule2 xconfident. lame2 cam bes plak HAHAHA. Macam pro tak aksi aku? HAHAHA




Kek Lapis Sarawak
Actually kat sarawak byk tmpt yg menjual dan membuat kek lapis. tapi kami pegi ke DAYANG SALHAH kek lapis. tgk cara dorang buat dan smpat la sy merembat*membeli la maksunya* 5 ketul kek lapis utk dibawa pulang ke semenanjung. mak ngan abah plak rembat 10 ketul dpt free 1. mmg cntik la. yg paling sedap la aku rase Almond kot. xingt nama penuh kek tu. tp kale ijo n ade almond. sedapppp






Ni 1st day travelling. hari ahad punya sy blum smpat nak update ni pon pnjang dah ni. later i'll update oke? hari ahad punya kami pergi ke tmpt org utan dan kampung kebudayaan sarawak. iaitu tmpt yg menempatkan sume etnik yg ada di serawak. wait oke ? :)

# 216 - Please come back to me


knape perasaan itu makin hilang?
mane pegi eh?
knape mcm da tak de hati dan perasaan?
menangis? jauh sekali?
*wondering*

Saturday, April 11, 2009

# 215 - Kemarahan di rumah sewa part II


Entri kali ni related dgn entri aku sblm ni pasal masalah rumah sewa. sesape yg terbace tu tahu lah ape yg aku cube smpaikan. oke let's start

last wik aku tak de kat umah holiday to Sarawak with my beloved dad, mom n adik.(later i'll update entri trip to Sarawak) roomate aku dayah n wanie pon balik jugak. so kami ber3 takde kat rumah. tp bebudak laen ade kat rumah. i mean, our housemate budak2 bilik master bedroom, blk bawah n blk tgh. n u noe wut?

aku balik umah sewa ari tu tgk dapur cam HARAM! sumpah aku geli gile tgk dapor tuh. dgn sinki penuh pinggan mangkuk yg tak basuh + makanan yg tak buang dlm tong sampah. also sampah yg dah penuh smpai da temuntah2. dgn atas kabinet dapur besepah2.

weyh bodoooohh aku geli ko tau tak. asal korang ni pengotor sgt??? kitorang ber3 mmg tak amek port la. sbb mmg slalo kitorang jek yg bersihkan smpah masyrakat kat dapor tuh. macam ba** ktorang tunggu smpai ari rabu. segala smpah masyarakat tuh tak settle lagik. smpai la kitorang nmpak mcm ade binatang kat smpah2 tuh. ulat smpah. babi btol. bole wat tak tau jek dorang nih. cilake paham tak. aku mmg da fed up da. dayah turun bawah kemas2 sket smbil sound "Ulat smpah dah smpai ruang tamu ape citer. tak reti2 nak bersihkan ke" mantappp dayah. aku sukeeee. time tu budak2 tuh sume ade kat bawah. kat ruang tamu. sume bole tgk jek plak kan. tlg pon tak.

korang tahu tak asal dorang tak basuh pingang mangkok hayon kat dapor tuh?? sbb sabun cuci pinggan kat sinki tuh da habes. BANGKAI HARAM. tak reti nak beli ke? takkan ktorang bli lagi. ape la bodo nak mati korang ni. Belajar sume da tahap DEGREE + DIPLOMA. takkan nak harap kan kitorang jek??

mlm tu gak aku msg kengkawan aku tanye ade tak uma2 kosong or bilik2 kosong. mlm tuh cam da nekad gile nak berambus dr umah tuh. sumpah tak tahan. nak tak nak lepas ni kalo nak pindah pon kne tunggu bulan 5 la. duet umah utk bulan 4 da bayar da. tgk la plak ape jadi time final ni. masing2 da bizi kan. tgk ah nnt umah tu jadi ape plak.

notakaki: maaf entri kali ni cam lahanat sket bahasa aku.