Tuesday, June 30, 2009

# 266 - A K M A L

Align Center
Who is him? My new boifren? HAHA kontroversi btol.

Ok kawan kawan mari sy kenalkan dgn satu satu nye adik sy. Name die Akmal Hazim. Kami anak pak cik Anuar. Sekarang beliau baru tingkatan 1. Tapi ketinggian beliau melebihi ketinggian sy dgn sgt melampau. Jalan seblah sy pandang pandang sy dan metengok kepala sy. "Oh akak pendek". (sungguh biadap kaw) Beliau sudah mencapai akhir baligh (kot?) HAHA sbb rakan rakan sekolah beliau sgt lah kebudak budakan. "Ajim, asal kawan kawan ko mcm budak budak?" - sy bertanye HAHA.

Aku ingt dulu time aku takde adik lagi, aku sibuk ckp kat mak, "Mak, bile nak dapat adik?" Time aku blum dapat adik lagi aku da bahasekan diri aku "akak". oh betape gembiranye aku dpt adik time tu. Time kecik² adik aku ni comel gile! Tp da masok skola die cam selekeh sket HAHA. Tapi skang dah hensem (kot?) Masok skola menengah dah HOT weh. Dah ade gulpren. Siot btol. Aku time f1 nerd gile. Takde maknenye nak ade boipren sume. Haih budak budak sekarang kan dah advance? Aku suke curik² baca msg kat dlm henpon dia. HAHA sumpah lawak budak² becinta. (papa, mama, ayang, yangg, hubby - yucks!) Cinta monyet! Tringat aku time skola dlu. Aku stat cinte monyet pon form 4 okay. Adik aku ni form 1 dah cinte monyet? Lempang mau dik?


time kecik ² comel dow!

Adik beradik mane yg tak penah begaduuh? cube ckp sket kat aku. mmg perfek la korang kalo tak begaduh. Ala begaduh begaduh manje gituu. HEHE Aku ngan adik aku ni beza 9 tahun. Jauhkan? Dah la aku sorang je pompuan. Ade 2 abg n sorang adik lelaki ni. Nasib la aku tak perangai cam lelaki.


Adik aku ni bile aku tak de kat umah sibuk suh balik. Bile aku ade kat umah suke carik gaduh ngan aku. haish. Bile die carik gaduh ngan aku mesti die akan ckp "Ha, akak panas ar tuh. panas ar tuh haha" siot btol mmg betambah panas la aku lps tuh. Tapi aku sayang die. sape la tak sayang adik kan? Penah skali tuh die kne bantai ngan Mak ngan Abah. bese ar degil sgt. tak dgr cakap. Pergh aku plak yg nangis tgk die kne bantai. Huhu. Ape pun smoge adik aku ni jadi org yg berguna satu hari nnt. I Ajim!


Lots of Lve;
- Akak -

Sunday, June 28, 2009

# 265 - Blogger Boy




Korang korang sume mesti penah tgk Blogger Boy kat 8TV kan? Knape lah aku je yg baru tahu pasal 'Blogger Boy' ni? (ye la kan da lame aku tak on9 sblm ni sibuk menuntut ilmu) oh patut la mcm aku ketinggalan siket. HAHA

Aku baru je abes layan 5 episode Blogger Boy kt web 8TV tadi. Itu pun selepas beberapa org ckp yg entri aku tentang 'Sahabat? Kekasih?' tuh mcm Blogger boy' lah plak kan. Aku cam blur2 gak time tu. Blogger boy tu mende? Then Neyra inform la pasal tuh. baru lah aku tau. da tgk entri aku pasal 'Sahabat? Kekasih? tu? kalo belum tekan sini Alah entri aku tu sbb ade komik. sbb tu dorang ckp mcm Blogger Boy. HAHA sblm ni aku mane tahu pon pasal Blogger Boy ni. And now dah tahu, really enjoy it!


Sinopsis Blogger Boy di SINI

'Blogger Boy' blog di SINI

'Blogger Boy' website di SINI

Watch 'Blogger Boy' HERE

Oyya, Blogger Boy every THURSDAY on 8TV !

notakaki: Kehidupan seorang blogger? HAHA

# 264 - Kau bukan milikku


Kau bukan milikku, dah ku tahu segalanya…
Namun hati ini dah terukir namamu…
Mana mungkin aku mampu hapuskan
Ukiran namamu dihatiku…
Pedihnya sekadar menjadi penyinta bisu,
Lebih pedih bila tahu kau milik seseorang…
Aku tak mampu lakukan apa-apa…
Hatimu tak mungkin dapat kutakluki…
Aku sedar hati aku milikmu….
Tapi hatimu miliknya…
Jangan hantui hidupku lagi dengan
Bayanganmu…kerna hatiku luluh…
Jangan muncul dalam kotak ingatanku…
Walaupun hidupku bakal bergelap tanpa dirimu…
Tapi biarlah…
Daripada aku terus berendam air mata…
Sesuatu yang bukan milikku…
Takkan pernah jadi milikku…
Selamanya…
Maafkan aku kerana terlalu menyayangi insan
Sepertimu…
Maafkan aku kerana terlalu mengimpikan
Dirimu jadi milikku…
Moga kau bahagia bersamanya…
Selamanya…


bukan aku yg tulis puisi ni
get source from Tentang Cinta


notakaki: tiada kaitan antara hidup dan mati
tiada kaitan dgn kisah aku dan exbf aku sblm ni
Spekulasi membawa padah

Saturday, June 27, 2009

# 263 - Kedondong ke Ambra ke Kekondong ke?

SMS-ing

"Awk tgh bwt ape?"


"Tgh melantak jambu batu, cicah kuah rojak. Nak?"

"Alah da bosan dah. Umah sy macam - macam buah ade"

"Alah ye la blakang umah awk kan ade kebun. Bole armelantak hari - hari. Uma sy ade rmbutan, cempedak ngan kedondong je"

"Kedondong? Ape tuh?"

"Lor, buah kedondong la. tak pena dgr ke? Huhuhu nnt mama blk tanye mama"

"Buah tu mcm telor eh? wane ijau?"

"Ha'ah tau pon"

"Hahaha. ape benda nama kedondong. tak best langsung. org utara panggil AMBRA. Ala² latin gitu"

"er? AMBRA? asal pelik sgt? tak penah dgr pon. macam BRA je. HAHA latin pebenda nye!"

"Awak2, sy baru tanye bibik sy. nama 'Kedondong' tu asal dr Indon. HAHA. Tah pape. tgk org Kedah. AMBRA. kan senang. ni 'Kedondong' bebelit lidah"

"grrrr"


Sesungguhnya baru first time aku dgr ayat AMBRA tuh.
AMBRA adalah sejenis buah.
Kalau org KL panggil Kedondong.
Kalau kat AF dlu RICH panggil KEKONDONG.
HAHAHAHA

# 262 - If i can go to Paris

Ville de Paris


If i can go to Paris... hmm



i La Ville Lumiére

"Paris dikenali dengan gelaran la Ville Lumière (Bandar Berlampu atau Bandar Bercahaya) dan adalah destinasi pelancong utama di dunia.
Keunikannya ialah setiap malam, Paris selalu akan bermandikan cahaya lampu yang terang-benderang, maka dengan itulah digelari La Ville Lumiére oleh pelancong asing ( dalam Bahasa Perancis )" - source Wikipedia


Cemburu melihat Nana melancong ke negara-negara Eropah bersama family beliau. Terutama di Paris! Hahaha Nana~ akk jeles! =D Check this out guys! Percutian Nana ke Eropah


Friday, June 26, 2009

# 261 - Kekasih ? Sahabat?



*click utk tumbesaran*

macam mane kalo jatuh cinta dgn sahabat sndrI
Boleh ke sahabat jadi kekasih?
Berkasih dgn sahabat?


Boleh ke kekasih jadi sahabat?
Berkasih dgn kekasih?


# 260 - Marah

tetibe cm tak de idea nak post entry. so aku cilok kat akak sedara aku. hehe

M.A.R.A.H
-
1. Bila anda last kena marah?
beberapa hari yg lepas. kne mara ngan sahabat. sbb balik lewat. teruk betol ken mara ngan dia. tak penah kne mara cmtu. hehe sayang jugak awk kat sy kan =P

2. Kena marah dengan siapa? Letakkan nama penuh dia
Dia la. dia..

3. Apakah tindakan anda bila kena marah?
memula bace msg cam wat bodo jek. tp saket ati la. makan dlm. pedih gile

4. Apakah perkataan pertama yang keluar selepas anda dimarahi?
ye la ye la sy salah

5. Antara bentes kaki dengan pijak kaki, mana pilihan anda jika anda dapati anda tidak bersalah
bentes? tapaham

6. Rasanya bila anda kena marah, anda akan lepaskan pada insan sekeliling? Or siput tepi pasu? Or pokok daun semalu?
tak tak sy tak lepaskan kat sape sape ppon. kurang kurang sy melayan emo sndrik

7. Apakah ucapan anda pada orang yang suka marah2?
marah bertempat takpe la. jgn la marah ngan org laen, org laen kne tempias die weh

8. Senaraikan beberapa orang yang anda rasa boleh jawab soalan nih...
sape sape nak jawab pon bole ;D sape yg pnah kne mara sile la jawab
mustahil la seumur hidup korang tapna kne mara kan kan =P

Thursday, June 25, 2009

# 259 - Selamat Pengantin baru Lecturer ku!






Beliau adalah lecturer sy sem lepas. Die sgt sempoi dlm class.
MacaM tapecaye die da kawen. Huhuhu
Selamat Pengantin Baru Sir Rosdin & Mdm Norbaini
Semoge berkekalan hingga ke akhir hayat
InsyaALLAH
*sir, thanks sy dpt A- utk resut sem lepas heee

Wednesday, June 24, 2009

# 258 - Cinta adalah cinta



" Jangan mencintai seseorang itu seperti bunga..
kerana bunga akan layu..
cintailah seseorang itu seperti sungai kerana sungai akan mengalir selamanya..
jika kita kecewa bercinta
jangan disalahkan takdir kerana Tuhan tahu apa yg lebih baik untuk kita..
sayang tidak bermakna cinta..
suka tidak serasi dengan cinta..
kagum tidak bererti dengan cinta..
bangga tidak semestinya cinta..
cinta adalah cinta..
jangan terlalu menyayangi seseorang..
kelak kita akan membencinya..
jangan terlalu membencinya..
kelak kita akan menyayanginya.. "

Sunday, June 14, 2009

# 257 - The Engagement

Ya aku sudah bertunang dgn lelaki pilihan family.
Maafkan aku rakan-rakan kerana tak sempt nak menjemput kauorang sume.
Maaf!


.
..
...
....
...
..
.



HAHAHA

Gimik je lebay. bukan aku yg betunang lah.
calon pon takde. tetibe nak betunang. kauorang gila ka?
Jumaat lepas aku betolak pegy Taiping utk menghadiri Majlis pertunangan Abg sepupu ku
Majlis pertunangan tuh hari Sabtu



Eh sape plak budak 3 ketul ni? dari kiri, Fana, Pia hilton, Miraex.

Mereka berdua adalah rakan MS, Blog dan seterusnya FB. Haha.
Baru pes tyme ni jumpe. Otw ke Taiping aku msg 2 ketul ni.
"Kakak Pia, kakak Fana, aku otw pegy taiping ni. Kazen aku betunang.
aku dok kat taiping Golf Resort
"
gile pancing kan msg aku? Kahkah
Pastu Pia reply die ckp umah die dkt gile ngan resort yg aku duduk tuh.Hah ape laei.
Fana plak msg "Mira, nak lepak tak? Pia amek ko sat g"
aku konpem ah nak! Jajaja dorang bawak pegi lepak kat Old Town white coffee~
bersame beliau jugak ade Pak Lah. aku pon tatau nape panggil paklah =P
belum bekenalan lagi ngan die lebay2. HAHA.

Tyme tgh lepak tuh kan kan. Aku call org TU. Aku msg die tareply pon.
mementang besdei die. Tape aku call die tyme tuh saje nak wat die jeles.
Cajilaaa HAHA aku da sampai tepeng . ko bile lagi? jajajaja
Weh. bile nak bwk aku jumpe kekasih hatimu yg kale putih tuu~!
Tasaba neh. HAHA

okay okay da tersasar jauh ni. Mari smbung pasal THE ENGAGEMENT

-----------------------------------------------0---------------------------------------------------


akak ipa ngan abg sy, becinte plak dlm keta =P
adek beliau 2 ketul kt blakang tuh kecow layan PSP


Sebelum bergelar tunangan org. PEACE abg azwan!
Kak Oni, Mak Ngah n Pak Ngah



Sah sah. Sah jadi tunangan org. :D
cepat la kawen abg azwan~ nk mkn nasi mnyk ni.
pastu pegi rombongan ke tepeng lagi. yeayyy


Selamat Bertunang Abg Azwan n Kak Hanim
Kak Hanim dah selamat menjadi tunangan org dan menjadi sebhagian dr family Mak Ngah :)
Congrats Abg Azwan~!
bile mau maju setapak lagi? heee

p/s: kak oni, mira pun baru perasan, muka kak hanim cam iras-iras kak oni la

Hehehe

Thursday, June 11, 2009

# 256 - UiTM result release

One word

HAMPA


takde harapan la nak dpt ANC time grad nnt :(

but still besyukur. ALHAMDULILLAH dgn ape yg aku dapat
atas usaha yg berbaloi dgn Exam paper yg sume susah last sem!

3.45 (cntik kan no ni? HAHA)
3.49 (lagi cantik kan? grrrrrr)

Saturday, June 6, 2009

# 255 - Current theme for my phone






T_______T

#254 - Mari memanjat KLCC

Semalam 5 Jun 2009 sy dan family membuat rombongan cik kiah ke
SKYBRIDGE KLCC

Selalunye pegy KLCC pegi buang masa kat SURIA KLCC kan?
so smlm berpeluang utk naek ke SKYBRIDGE iaitu di tingkat 41
KLCC ada 84 tingkat okee


Okeh layan picture


Tenung kedalam mata ku
*Lens? or Ori? *


pintu masok


Pas masok kale ijo ngan ticket kale merah mak aku pegang tuh


Retro tak? BAHAHAHAH


bukan suke2 nak pakai sepek ni
Sblm naek brige kne layan 3D VIDEO pasal KLCC lah


Naek lift tu bapak laju
1 tingkat tu 1 saat
So 41 tingkat, 41 saat
Lajuuuuuu


Our Family


With my besties Wanie a.k.a Ash =P




Batak batakk batakk

ada org tanya. "Gayat tak?" tak pon. sumpah tak.
tapi kalau la dinding kaca tuh takde or jmbatan tu cam ade lubang2 boleh nmpak bwah kan
konpem gayat!
HAHA!
Macam bridge kat LANGKAWI aku pegy dlu
gayat doww


Emosi menguasai diri


Ni bukan keta gua. keta org.
sape suh park keta sblh keta bapak aku =P
Ye ye aku p soping kejap je lps tuh
Patu balekk

notakaki: Sape dah naek jugak? mari mari kongsi kegembiraan ;D

Friday, June 5, 2009

# 253 - Lagu mengungkapkan segalanya

Kadangkala, kita tak dapat nak meluahkan apa yg sedang kita rasakan
dan kadangkala, bait bait lirik dalam sesebuah lagu
dpt menjelaskan apa yg kita rasa pada ketika itu.
Aku tak reti nak meluahkan dgn kata-kata dgn apa yg aku rasa
Tapi, lagu-lagu yg sedang berkumandang sekarang seakan memahami perasaan ku ini

Nabil - Dari Jauh
Aizat - Pergi
Afgan - Entah

So, THANKS kepada komposer, pencipta lirik dan penyanyi!
*tetibe HAHA

okay mari tido.
Sok nak pegy KLCC!
Sape mau ikot?