Thursday, July 30, 2009

# 284 - Nuffnang sy suda boley cashout~

Walaupun tak byk, tp sy berbangga.
Berbangga menjadi anak Malaysia yang berjiwa politik
.
*pangggggggggg

Oh sori. Sala channel eh? Ekekek.
W'pun susa nuff ni nak naek sy puas hati la jugak.
Nmpak la jugak hasilnye.
Mekasih kawan kawan yg sudi menyinggah blog sayep
dan
kemudian meng'click' iklan nuff kat blog ni.
Hehehe
Suda tekan cashout. Ble mau dapat ??
*tamak! dush~!



*klik utk tumbesaran



Senyum lebar ♥~(^___________^)

# 283 - Orang Tua paling romantik!


Kuiz kat fesbuk kan macam sengal.
Aku pon sengal la membuat nye dikala kebusanan.
Sile lihat ape hasilnya??

Siapakah anda bila sudah tua kelak??



*klik image utk tumbesaran*

Org tua yang romantik?

OMG!



Kadang kadang sengal;

Tuesday, July 28, 2009

# 282 - Ok sy pon femes jugak KOT.



Setelah berjalan jalan (blogwalking) di blog rerakan seperti adik ku Dzul dan Taz terpanggil jugak lah nak wat mende ni walaupun tak de paedah nye. macam kepoyoan femes lah kunun. Setelah berdating dgn encek Google selama beberapa tahun ini, dan hasilnya seperti dibawah




klik image utk tumbesaran


ok ini sgt poyo. satu page je pon mira. kalo google nama org tu berpage page gmbr dia. So sy tak femes mcm dia. Sapa dia? dia tahu sapa dia. Sekian.

Sincerely;

Sunday, July 26, 2009

# 281 - Practical Training


Nampak tak muka aku bekerut kerut ni >.< List of work need to settle ASAP!

  • Enterprenuership - Find speaker for Enterprenuership seminar
  • Enterprenuership - Doing a business and aim for profit. Assesment mark.
  • Current Issue - Find speaker for Current Issue seminar
  • Current Issue - Doing a research for Current Issue
  • Customer Services - Doing a mini company research related to Customer Services
  • Personal Development - Handle Charity event + seminar for Personal Development
  • Visual Merchandising - Obeserve a Retail Outlet that have bad Visual Merchandising
  • Strategic Management - Doing a company research and comment


  • Skang ni nak settlekan pasal practical plak. Last submit borang practical tu 3 August. Which means next week on Monday. Rite? Okay skrang aku kt ruma. Kne balik Shah Alam semata nak submit borang practical training. Okay its MY RESPONSIBILITY. tlg jgn mengeluh Mira. Now tgh mencari company² yg offer practical training utk student cam aku ni. Tengah mencari dgn kesabaran :) Aku tak penah ada pengalaman bekerja. Seriously tak penah bekerja. Macam cuak dan macam ade ramaa-rama beterbangan dalam perut kuh.


    Ada tak company sapa² yg offer practical training utk student cam kami ? Practical kami start 30 NOVEMBER 2009 until 17 APRIL 2010. Anyone? HUHUHU


    # 280 - Rest in peace Yasmin Ahmad

    Rest in peace Yasmin Ahmad
    AL-FATIHAH

    From Bernama


    *****

    July 26, 2009 01:52 AM

    Film Director Yasmin Ahmad Dies

    KUALA LUMPUR, July 25 (Bernama) -- Renowned film and advertising director Yasmin Ahmad died here at about 11.25 pm Saturday night.

    Her death was confirmed by Media Prime Group Chief Operations Officer Datuk Seri Ahmad Farid Ridzuan, who was at the Damansara Specialists Hospital, when contacted by Bernama.

    Yasmin, 51, collapsed while presenting a working paper at Sri Pentas, the headquarters of the private television station TV3 on Thursday and was rushed to the Damansara Specialists Hospital.

    She was reported to have suffered a stroke and brain haemorrhage.

    -- BERNAMA


    *****




    Saturday, July 25, 2009

    # 279 - Sume org cite pasal UiTM cuti

    Sume pon dah tahu kan cuti mid semester UiTM dah ditarik pada 24 July - 2 August. So cuti time raya nanti mestilah kejap je kan? 2 or 3 hari kot? Semacam jakun smlm bila mendapat tahu berita dr rakan kelas yg mendengar perbualan lecturer dlm lift di faculty kami. "VC dah announce UiTM cuti 1 week" OMG time tu sume belonjak gembira. tp beduka juga sbb cuti tu adalah cuti mid sem. Terus SMS abah. "Abah, UiTM cuti seminggu.. nak balik umahh.." trus abah call mentana kan perkara tersebut. dan petang tu juga abah dtg amek. heee biaselah anak manja abah. kuoeuoekuoe =P Aku mmg manja. Demam sket, kang abah dtg amek bawak balik ruma. terus je sehat. HAHA

    Dan hari ni pergi bercanda bersama kazen kazen tecinta. Tqah, Dila n Nana. Actually kami pegi shopping. Ops!!. bukan aku lah. mereka bertiga. Aku follow jek. Hahaha. Kazen aku lagi sorang tadapat pegi. sbb dia ade tournament futsal. Sian ko pek. kalo ko tade futsal pon, mcm la ko dtg. Mak Long tanak blanje ko dah. HAHA joke²!

    Oh ya lupa nak bg tawu, kami becanda di midV je. Ade org tanye "bwt ape pegi midV tu? sesak sesak je?" jawapan nye ialah: midV lah paling senang nak pegi kalau dari tmpt ktorang (seremban) so, tu je la tmpt nak menuju. Pejalanan dr ktm Seremban ke ktm Midv mengambil masa selama sejam stengah. Balik pon same gak. Macam macam gelagat manusia yg aku dpat tgk DAN bermacam macam BAU yg aku dapat hidu. terutama skali time balik. gila padat macam sardin TREN tuh.









    Sincerely;




    p/s: jgn la ignore smpai cmni skali

    # 278 -Berhati hati dgn hati


    Berhati hati lah bila membuat keputusan dgn hati
    kelak hati akan memakan diri sendiri
    Hati, maafkan aku kerana selalu menyakiti kau dgn perkara yg tidak aku pikir panjang
    maafkan aku hati.
    Kamu, tlg jaga hati sy dgn baik.



    perkara yang paling aku benci bila kehilangan seorang kawan yang aku sayang sangat². Memutuskan persahabatan adalah sgt menyakitkan. Kawan sangatt penting dalam kehidupan.
    I dun mean to HURT u.
    I'm sorry.





    sincerely;

    Thursday, July 23, 2009

    # 277 - Shout Awards!

    17th July 2009
    Stadium Putra Bukit Jalil

















    You all rawks!

    Sunday, July 12, 2009

    # 273 - You go Black!





    BLACK

    • Full Name: Hanifah B Md Hanafiah
    • Origin: Kuala Lumpur
    • Age: 22 (DOB: 21 December 1987) *sama baya aku rupenye*
    • Profession: Businessman
    • Mentor: MAS IDAYU

    Sepertimana yg sume ketahui, malam ni konsert akhir mentor akan diadakan di dewan MBSA Shah Alam. Dari awl pengamatan ku *ayat mcm haaa* Black @ Hani mempunyai peluang yg sgt cerah utk menjadi Juara Mentor musim ke-3 ni. Aku sokong dr blakang je. Tak vote pun. HAHA. Tapi sore die mmg mantap gile la. tak sia sia Mas Idayu amek die jadi protege. Last week punye performance paling mantap! Lagu Ziana Zain - Madah Berhelah. Maveles!
    Hopefully Black akan menang malam ni!
    Go Black go!!




    p/s: ade sorang mamat kat kdai makan sec 11 tu, rupe die sebijik camBlack!



    Saturday, July 11, 2009

    # 272 - Weh ble loan nak masok ni

    "Pengeluaran pembiayaan kepada pelajar tajaan 2008 dan ke atas masih dalam proses. Tarikh sebenar pengeluaran pembiayaan bagi pelajar-pelajar ini akan dimaklumkan kemudian"

    Batch budak budak laen sume da dapat. Bile nak masok loan ni. Haih. Buku da beratur nak kena beli ni. Da la tgh MEGASALE! Aku pasti soping complex kat KL n kat mana mana pon dipenuhi dgn student student yg baru dpt loan. HAHA


    Friday, July 10, 2009

    # 271 - Macam-macam jenis kawan

    1. Kawan gelak-gelak
    kawan cm ni mmg happening gile. buat aku lupe segala masalah aku. aku punya kawan macam ni. kawan class aku. bile 10 kepala kami berkumpul abis pecah perut gelak. tapi tak pecah perut betol² la. perumpamaan je. ade je benda yg ktorang borak dan ade je yg ktorang gelak. smpai kan kalo melepak rmai² tuh group ktorang je la menjadi tumpuan. bahaha =P

    2. Kawan yg suka duka
    This is the best. Aku ada sorang kawan mcm ni. Dia la tmpt aku luahkan suka duka aku. tpi kadang² tak sume benda yg aku boleh kongsikan dgn dia. takut dia bosan pulak dgr cite aku kan. So aku lebih suke luahkan dgn menaip. Feel much better lepas tu walaupun aku luahkan dkt tmpt yg tiada hati dan perasaan utk merespon.

    3. Kawan tmpt mencurah rasa hati
    Walaupun ada sahabat baik, macam aku ckp tadi, tak sume yg bole kte cite kan kat dia. nnt dia bosan. dia pon ade life sndri rite? kawan aku rmai, ada antara mereka adalah seorang pendengar yg baik. Walaupun mereka tak tahu ape yg terjadi dr A - Z, tapi mereka sedaya upaya utk menjadi pendengar yg baik.

    4. Kawan tak reti jaga hati kawan
    kawan ngan beliau mmg lah best. tapi kadang-kadang tak de ke nak pikir jage hati kawan sndri. kte punye la nak jage hati die tamo ade selisih paham ke ape ke. die bole ckp die tak suka jage hati kawan. n die akan ckp ape je sbb tanak hipokrit. err apekah?

    5. Kawan tak reti hargai kawan
    Yang die tau hargai insan yg die sayang jek. tp bile emo, bile gado ngan tersayang, bile sunyi cari kte plak? sorry i tak bodoh dah skrang. dlu mungkin kot? sbb nak jage hati pnye pasal kan.

    6. Kawan yg suh aku jadi agensi mencari jodoh
    Alah dah byk dah mcm ni. Terutama sekali kawan kawan lelaki aku lah kan. "Mira, ko takde ke kawan² ko yg single? knal kan la kat aku sorang" err aku blum tubuhkan agensi lagi la. aku bukan tanak kenal kan kat korang, aku da penah kena dlu.1st tyme aku knal kan kawan baik aku kat kawan aku sndri. lepas dah kapel, 2-2 lupe aku. Lantak korang la. Skrang ni pon ade je yg cmtu

    7. Kawan busy body
    Bila ade hot story yg terjadi pasal kte baru la nak kontek kte ke tegur kte Kalo tak, jgn harap la nak amek tau ape yg terjadi kat kte.







    p/s:
    home sweet home. ahad balik shah alam balik!



    Saturday, July 4, 2009

    # 270 - Tiba masanya mengundur diri

    Bai bai :D

    Hari ni brape haribulan? Oh oh sudah 4hb Julai 2009. Maksudnye semester baru da nak mula? Omaigosh. Knape macam kejap sgt cuti? Oyya sbb amek intersesi ari tu kan. 6 hari bulan Julai dah start class utk semester 5. Bermakna smpai ujung tahun ni aku akan menghabiskan pengajian ku di UiTM ? Dan bermakna ujung tahun ni aku akan mula practical di syarikat syarikat tertentu? Omaigod. Pejam celik pejam celik dah nak abes da aku blaja? Huhu

    Walaupun cuti hanya semniggu lebih dan agak busan tak de g mane mane. ade pon aku kuar g post ofis bersendri dan melepak di rumah kazen tercinta di Tmn Paroi Jaya. Selebihnya aku dok rumah je la. hari hari buat benda yg sama. Well nasib la ade internet connection kat ruma kan? kalau tak mati kutu dibuatnye.

    Ok lah mase dah time ni. da nak gerak balik Shah Alam da ptg kang. Actually, balik umah nenek dlu kat Sg buloh, esk baru gerak balik uma sewa kat Shah Alam. Rendu nak balik Shah Alam. rendu ke? ya ya rendu nak jumpe kengkawan class ku yg havoc. Btw, kitorang tak dapat nak g Bandung next semester. UiTM arahkan student² yg nak pegi luar negara terpakse cancel kan sbb Selsema Babi yg kian berleluasa skang. isk isk bencik!ThumbsDown So guys, nak g mane nex sem? Genting jummmmm ! da last sem ni kte nak spent time gether². Gentinggg here we come!! ThumbsUp

    Babai sumee. Ailebiualll! Muah muah muah!!!





    Friday, July 3, 2009

    # 269 - Bebuka ape ye?


    Alhamdulillah dari ari isnin ari tu,
    aku da start ganti puasa & puasa sunat
    HeHeHeHe Wink
    Almaklumlah dah kate perempuan
    time pose bulan Ramadhan tu mestilah ade je yg tertinggal
    kalau takde yg tinggal tu mungkin bernasib baik kot
    Perempuan kalau tak puasa tuh mcm tak pelik la kan
    Kalau lelaki yg tak puasa knape ye?
    Mungkin tak larat sgt kot? Sakit? maybe?
    So rerakan kat luar sane
    Dah abes puasa ganti belum?
    Lagi sebulan lebih je kte nak start bulan yg mulia ni
    Bulan Ramadhan :)


    Oyya, nak makan ape eh bebuka ni?
    Dari ari Isnin ari tu bebuka ngan mak kat rumah
    dijoin skali dgn abah dan ajim
    Abah macam nak blanja berbuka kat lua je malam ni? Heart
    HAHAHA Grin
    agak agak nak makan kat mane eh?
    Dpt western food best gak nih ThumbsUp
    ohnoes Gasp

    # 268 - Lenka - Trouble is A Friend

    Eh eh lagu kat belog dah lain lah. Lagu apekah? Sblm ni lagu bapak ah jiwang. Tp ramai berminat mentanyakan tajuk lagu tersebut. Auww auww mcm artis plak aku mempromote lagu tersebut. Sblm ni aku memainkan lagu lagu Laluna - Selepas Kau Pergi di corong radio belog ku. Lagu ni mmg tacing abes. Smpai kan ade sorang kawan aku tu die ckp lagu tu jd backup song utk slide show gmbr die ngan exboifie die dlu. HAHAHA ops sorry dear. Aku tak sebut name ko kat cni HEHE.

    Sekarang da tuka lagu Lenka pulak. Sblm ni aku just tau lagu Lenka - The Show. Lagu ni aku tawu pon sbb ade kuar kat Iklan TV. TM homeline punye tema lagu. HAHAHA kalau tak, sumpah aku tak knal.

    Lenka - The Show
    Lenka - Dangerous and Sweet
    Lenka - Trouble is A friend (lagu belog aku ni)

    Lenka - Anything I'm Not



    Ni la tuan empunya lagu. Cantik kan ? mcm aku. Nak tawu lebih lanjut pasal si cantik ni sila la pegi ke official website beliau http://www.lenkamusic.com/
    Enjoy the song!



    p/s: Saye baru je tau pasal lenka ni. mntk maap ye :D

    Thursday, July 2, 2009

    # 267 - Awak oh awak

    i got this from somewhere. can't remember where. NOT MINE

    To original author: Sy pinjam ye. sgt tacing kisah ini

    Ye sy sgt mementingkan persahabatan

    .
    ..
    ...
    ..
    .

    AwAk.. oOoo aWak...
    Awak : awak... awak tau tak ape itu erti sahabat..

    Saya : ........

    Awak : Kenape awak diam..



    (lalu saya pun tunjuk la kat dye sehelai kertas putih..)


    dan kemudian nye saya terus melukis..


    (gambar hiasan)

    Saya : awak...

    Awak : yew...

    Saya : tadi kertas nie.. putih je kan..

    Awak : jadi..

    Saya : dari kertas yang pada mula nye kosong jer.. & kemudian nye ada lakaran.. ada corak.. yang dipenuhi dgn warne...

    Awak : urmm.. ta paham la..

    Saya : soalan awak tadi.. saya da jawab.. pada mula nye kita kosong jerk.. dan kemudian nye ada sahabat.. sahabat tue.. macam warne yang ceria kan kita.... tanpe mereka... kita tak gelak ketawe.. tak de lawak jenaka.. & bile berpisah.. kita rase sunyi jerk..

    Awak : tapi awak....




    tanpe sepatah kate.. dye da conteng lukisan tue..

    Saya : kenape awak conteng lukisan tue...

    Awak : dalam erti sahabat.. kadang kala ade yang keruh.. sahabat jugak ley rosak kan hidup kita.. sahabat takde bawe erti ape2.. awak sendiri yang ceria kan hidup awak kan..

    Saya : ............

    Saya : tapi lakaran yang lame masih nampak kan.. macam mane sekali pun.. kenangan tue masih dalam ingatan...

    Awak : tapi sakit kan bile terkenang kan balik...