Sunday, November 29, 2009

# 331 - Practical Training Begin!


Ok guys, 30 Nov 2009 adalah hari dimana sy start prcaitcal.
because of that, update secara berkala tidak dapat dijanjikan.
for 1 week, sy akan diberi training before masok outlet sbnr. dari jam 9 hingga 6 ptg.
So, kepenatan mungkin terserlah disitu =.=''

Kepada u all yg mahukan tutorial pasal trace men trace plagiat ni, sy mntk ampun byk² coz xdpt bwt tutorial tu. if nak, leave ur msg here with ur email.
i will reply ur email as soon as possible.
Sorry guys.

Ok need to sleep now. esk kne bgn pagi.
semangat nak g keje first day ni
wuuu ~
(motivasikan diri sndri)
hihihihi

gud nyte ALL!!

Friday, November 27, 2009

# 329 - Awan Dania VS Attention Please

Ok Ok baru aku perasan cite Awan Dania tu sebijik cam Japanease drama 'Attention Please'. Sgt sgt sebijik cerita dia. cedok kaw kaw punya. Maybe rmai org da tawu. Tp aku baru tau lepas aku layan 'Attention Please' tu smpai habis. Awan Dania siri 2 ni aku tak pasti la plak cilok Japanese drama agi ke tak.Huhuhu ^^

VS

tacaye sile la ke website Attetion Please, baca synopsis dia.
then ada masa layan cte tu skali. bestt ! ^^



Tuesday, November 24, 2009

# 327 - Saje saje edit






Monday, November 23, 2009

# 326 - Meet the BLOGGERS

Semalam berkesempatan utk pergi ke wedding kakak Ynaa Oh Ynaa di Dewan Merak Kayangan, Jalan Semarak, Kuala Lumpur. Eceh macam skema plak aku ni. ok ok smlm pergi sana da terlmbat. Sy da smpai KL da terlmbt, pastu carik dewan 3 kali pusing tak jumpe HuuUuu~

So smpai sane tgk rerakan bloggers tgh bergmbar di atas pelamin yg sngt gorges. mahu juga. tapi segan sy da terlmbat :(( macam tapecaya dapat jumpa bloggers. 1st time jumpa bloggers yg laen. Ynaa sy da penah meet before ni. tp da lama sgt tak jumpe.

Masuk je dewan, salam peluk ciom Yna. pastu nmpak Luna, nmpak Ynn. nmpak Rara. peluk cium mereka juga. then, Jumpa Sis Lyana dan juga Nurul. Actually Sis Lyana da byk kali tegur kt blog. tp xcam muka kan. Tetibe jumpa smlm. auww teruja aiii :D. SIs!! thanks for all da picture :) Oh yaa. Baru first tyme jumpa Ynn. tp da lama gila kenal dia kat myspace, then blog, then fesbuk. tp smlm baru dapat bertentang mata. Sukaaa! comelll cyg diaa okay :)

sorang lagi Nurull. pon bloggers jugak. maybe penah masok blog dia but tak ingt la. tapi tapi muka dia sgt sgt familiarrrr. kan nurul kan?? macam penah jumpa kat luar tapi tak ingt dimana. penat nak mengingtkan balik tp tak smpai2 ke otak. huu takpa nnt ada masa kte meet lagi kte korek korek rasia smpai la ingt kat mana penah jumpa. okay nurull? heheh

layan gmbr la. okay? girlss mahu jumpa lagi buleyy??




Gadis ini sgt tabah. We LOVE u Yna!








Mahu jumpa kamu sume lagi! :)

p/s: gmbr bersama rara suda diUPDATED!


Thursday, November 19, 2009

# 325 - Celebrating Bornday!

17 November 2009
Secret Recipes Mid Valley
Tenkiu to my besties Wanie!


Hot Coklat + Coklat Indulgance
Fevret ni!!


*pic bukan kat secret recipes =D lupe nak snap pic =P
Thanks waniee :)


18 NOVEMBER 2009
Gasoline Times Square
Along and Angah blanje adik pompuan die yg sorang ni makan =D

besday gurl yg suda 22 tahun =D





Along


Angah


Heroess

Nyumm nyumm






Siblings
Along, angah, akak
*cian adik tak ikut. len kali ok adikku?


Nama menu ni Dragon Ballz


Ciken cop


auuwwwww



Wednesday, November 18, 2009

# 324 - HAPPY BORNDAY TO ME!

thanks to ALL yg wish my birthday smlm.
18 NOVEMBER 2009 genap la umo sy 22 tahun :)
Sangat rmai yg wish kat sy smlm n kelmarin.
thanks a lot guys!
*ada sapa² yg berkongsi birthday dgn sy? =D

To cinta hati sy;
thanks coz spent time on that day.
setiap saat bersama kamu sgt berharga sayang.
Love u soooo much!

To ALONG n ANGAH;
thanks a lot sbb blanje adik perempuan mu yg sorang ni makan smlm.
tak tau kot nak makan kt mane. so g makan kat Times Square
kedai agak pelik concept nye
tp sgt kewlll~
Gasoline at Times Square
=)

To my besties Wanie;
thanks sbb blanje aku makan kt Secret Recepies ari tu
rindu kt ko weh :(
jgn nanges lagi taw?
hehe

To Mish (my cousin gf);
Thanks for the beautiful pinky roxy sweater!
really appreciate it yang~
nak guna pon sayang taw :D

To FACEBOOK friends;
Thanks for the wishes ;)

To ALL my friends;
nak sebut kan sorang sorang kat cni sangat sangat rmai
so secara overall la ok?
henfon sy sgt busy smlm
msg masuk bertalu².
thanks a lot guys!
really appreciate it !
Love you ALL!

Thursday, November 12, 2009

# 323 - Fewit fewit dh abes exam!


sape sape yg tak abes exam lagi tu jgn jelesh okay :D
ape plan lepas ni?
enjoyyyy
Lalalalala
*hati senang



Monday, November 9, 2009

# 322 - One more paper left~



Today is Monday. Esk adalah Selasa. Dan lusa adalah Rabu. Rabu adalah last paper sy. 2 paper b4 ni sy boleh buat dgn konfidennye. tapi paper ari ahad lepas kenapa kah sgt susah? tahu tak susah? sape kah pembuat soalan itew??? Tanak macam panjang plak case study die kan. hampeh betol la. eh knape aku tulis macam diari plak ni.

Sebenarnya aku terpikir, skrang ni bila aku sedih, bila aku ada bf ke, aku susah nak reveal kan kat blog. Aku taknk org tau aku sedih. tp kadang² aku terkuar gak kesedihan aku kat blog. Kadang kadang rase macam nak private kan blog, fb, fs, ms utk org² yg dikenali sahaja. tp bila pk pk balik, smpai bila? mcm mane nak berkembang ? er berkembang? berkembang berkawan lah. HEHE

Knape sekarang org susah nak dipercayai eh? kte da pecaya die gile² tapi at last kena tipu jugak. tipu kalo siket2 takpe. ni tipu kaw kaw punye. sape la tak sedih kan. tp takpe. layankn aje. sepandai pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah jugak! stakat ni org yg menipu aku at last kantoi depan mata aku. so beware la sape sape yg terasa ade hati nak menipu aku. instict aku ni kuat utk org yg menipu.

Eh mende la aku merepek ni kan. sbnrnye nak ckp aku tinggal lagi 1 paper je.

Retail Enterpreneurship
.
Rabu : 11 November 2009
Jam: 2ptg - 5 ptg.


3 Jam? macam lama kan? hakikatnye bile byk sgt benda nak ditulis, rase kejap sgt. tak cukup2² masa yg diberi. Ni adalah paper akhir aku utk semester ini, utk time degree aku ni dan utk seumur hidup aku bergelar sebagai seorang pelajar. ececece bunyik macam mmg tekad tanak smbung belajar plak kan? Entah la. stakat ni mmg aku tanak smbung dah. aku nak keje dlu.

Ok lah kawan kawan. rindu la nak jenguk² blog korang. nnt aku da abes exam kte borak borak lagi ok? akan ku komen kauorang punya blog. tunggu yaaa~ need to settle my priority first.

All the best kepada kawan kawan yg jugak tgh menstruggle utk exam final ok? don't mix up ur problem with ur study. consentrate on ur study, put away all the problems u have. Just like me. time exam la sume masalah nak datang serentak kan? dugaan utk last semester ini. Thanks GOD. ;)

Tuesday, November 3, 2009

# 320 - Final Exam, final semester



esk adalah first paper aku utk sem akhir ini.
dan akan beterusan pada 6, 8, 11 November 2009
Macam tapecaya da nak abes da aku blaja degree ni
ujung thn ni aku da start practical plak
practical smpai bulan 4 thn depan
dan habis la degree aku
heeee
suke suke
rmai yg tanye aku, tanak smbung blaja lagi ke lepas ni?
jawapan aku buat masa skrang ni
TIDAK
sbb?
da tak sanggup tgk buku.
nak merasai alam pekerjaan plak
agak² da bosan keja smbung la blaja balik
bwt master
hehehe
MASTER? wahhh. insyaALLAH one day nnt

ok la. nak wat revision utk kali terkakhir utk paper esk pagi.
wish me luck ya!
bai bai!