Monday, June 7, 2010

AMARAN KERAS: Jgn leka ber'sms' dalam bas awam


Di satu malam, ketika aku pulang dari kerja. Aku selalu balik keja around 10 -11pm baru smpai umah. Terkejar kejar aku kuar dari kedai semata mata tak nak tertinggal bas. Kalau tertinggal bas aku terpaksa menunggu menunggu dan menunggu lama.Aku sgt benci menunggu. Dan akan rasa bersalah bila org menunggu aku. Tapi nak wat cmne kan, bapak aku takde share plak ngan Rapid KL n aku pun tak teringin nak ade fair ngan pakcik driver bas tu. So tunggu je la. Kenapa aku terkejar kejar keluar dari kedai? Sbb aku skang keja kat MPH Bookstores. So kedai mmg la tutup lewat kan? Okay okay back to the topic.

Berlari lari anak untuk mendapatkan bas, elok je aku melintas jalan, bas pun smpai. Fuh dalam ati aku berkata "selamat sempat smpai. tak de la aku tetinggal bas n mcm tunggul duduk kat pondok bas tu lama lama"

Da dpt naik bas tu, rilek rilek teserempak lak ngan member lama. duduk kat sit btol² behadapan dgn aku. tegur tegur cam gitu je la. Pastu aku pun tgk phone. Cek msg, bace msg, reply msg.

Tetibe aku tringat Sab ade msg aku smlm. Tp aku tak reply lagi. Cari punya cari msg tu, ha jumpe. Aku pun reply la msg tu. agak panjang la aku type msg tu. Time² tgh nak dok reply tu, aku tgk la luar tingkap, nmpak flat flat kawasan perumahan cam umh aku. Tp aku rasa time tu jauh lagi tu. dlm ati aku berkata "Traffic light x lepas lagi ni" smbung la msg blk..

Tetibe aku nmpak ade satu kawasan kedai makan yg slalu aku pegi. Tgk btol² balik, YA ALLAH aku dah terlepas pondok bas yg sepatutnya aku turun!! -_-"

Sumpah seranah dah macam macam kuar dr mulut aku. Time tu aku blur. Tak tau nak buat apa. nak tunggu bas lagi ke or nak jln kaki balik umah? Aku decide jln kaki trus.

Elok elok aku bleh smpai awal dalam kol 10.20pm last last smpai umah pkol 10.45 sbb kne jalan kaki yg jauh. -_-"

Ha tu la sape suh men msg leka sgt. kan da terlepas. tak pasal kena jalan kaki. Ni nasib yg area² umah je. kalo yg naek bas nak balik kampung tu? terlajak stesen bas? tak ke naya?

korang korang yg baca ni mesti menyirap je kan. Entry nak suspen jek. Hehehe c(;

Moral of the story: Jgn leka ber'sms' dalam pengangkutan awam.

1 comment:

  1. ahaksss.. area s.alam jek yg...
    seb bek... klu dpt bandar yg mmg tiada bus..
    nayaaaaaa.. muahahaha

    ReplyDelete

This is best brooooooo!