Sunday, June 27, 2010

Warga Ampang


skrang sudah jam 10.48 minit malam sewaktu aku mentype entri ni. ini menandakan aku mempunyai 10 jam stengah lagi untuk aku memulakan kerjaya baru aku. yeah. memulakan kerjaya baru di tempat baru. macam mana lah agaknye kan? excited mmg excited. dalam masa yg sama aku macam cuak pulak la kan.

dan sekarang aku menjadi warga ampang pula (?) sblm ni warga shah alam. 2 tahun lebih jugak lah aku menjadi warga shah alam. berpindah randah aku ni. best jugak. mencari pengalaman baru di tempat baru.

tadi smpai ampang dalam kol 12 lebih. smpai² angkat barang yg sgt byk ni. nasib la ada lift. kalo menapak naik tangga mau kurus lebih aku nnt. lepas da anta barang sume, kuar balik ngan mak abah, g crik almari n tilam. sbb 2 benda ni je susah aku nak mencari. nasib ade carefour berhampiran. rembat almari kain sebijik, almari 3 tingkat sebijik. cari tilam yg sesuai tak de plak. mahal melampau plak kan. teruskan perjalanan ke area hulu langat. hamek kau. smpai hulu langat aku mencari tilam semata. tp bebaloi la. takde ar mahal pon smapai ratus2. tebal pun tebal. ye lah, aku letak tilam bawah jek. tak de nak bli katil pun. orang bujang lah katakan. Hihihi

dah rembat tilam n almari, balik la umah sewa ku yg baru ni ;) aku suka bilik aku ni. luas! da kemas kemas, pasang tikar getah. okay mmg takleh bla. tikar getah kaler pink kan tersame plak ngan kaler dinding. oh sgt tak leh blah. aku mana suke pink sgt. tp time nk bli tika getah tu, kaler ni je yg aku nmpak cam bole menampakkan bilik aku jadi luas. so aku rembat jek la. ok mmg luas. beseri je bilik. auww. ;P

time aku tgh pasang tikar getah ni, tetibe plak lampu tepadam. omaigod. takan rosak plak lampu ni. trus tepon mak. mak ngan abah da balik lak tu. takan nak patah balik kan. mak suh tgk starter lampu tu. oh ta sampai. aku jolok² ngan penyapu. tak menyala gak. last last badang aku yg tersayang btolkan. fuh selamat. tp lampu ni mmg main main tau. grrr.

ok lah. puas dah membebel ni. cte lelebih pon tagune. tade org mau bace. aku bace sndri balik nnt. hahaha. ape yg aku nak perkatakan di sini, i love my new room ! :) i'm love in ittt !!

ok lah mahu tido suda. esk kne bangun awal! sok masok keja kol 8.30 so kne lah bangun awl. aku kan besiap bapak la lame. nak tunggu bas lagi, meredah jem lagi. so kne kuar awl. 1st day kerja kan. sumenye kne awal. performance mesti kena jaga. :)

oh ya. aku bekerja dimana? sila click SINI utk maklumat lanjut ;)

ok lah bai!

2 comments:

  1. siap ada klik disini ek?riak..hikhikhik..tau ke sape yg komen ni debab?

    ReplyDelete
  2. haha bongok la sayang. lempang kang die ni. macam la tak tau sape yg komen. bweekk

    ReplyDelete

This is best brooooooo!