Tuesday, July 27, 2010

Ape korang rasa bila . . .

apa korang rase bila korang tgh mmg gila gila sesak takda duet. dalam wallet hanya ada RM10++(sen) je. mmg bajet gila tak nk makan. sbb nk guna duet tu pegi keja besok. tgk kt dapur hanya ada kentang saje yg bole dimasak dan dimakan. Korang decide nak masak kentang tu je n makan dgn cili sos.

sedang korang tgh masak, henpon plak tinggal kat blk. mmg tak dgr lah kalo sape sape call or msg. baik punya korang abes masak, nk makan kentang tu sahaje. 6 missed call. somebody call u.

(saya)(dia)
"bab (singkatan utk debab), bukak pintu cpt."

dgn terpinga²
"ha? bukak pintu? bwt ape? syg kt mana ?"

"bukak pintu rumah laa.."

"aaa ok ok tunggu jap"

dengan pantas tuka baju sopan sket pegi bukak pintu.

"Ya allah. syg,ape ni?"

"Nah, amek ni."

"Ha? ape ni syg? nape tibe² je muncul?"

"Amek ni pegi makan"

"Ha? dtg semata mata anta ni je?"

"Yup, g makan k syg. ayg blk dlu"

dgn rase terharu gila, nak nanges mengadap makanan yg bawa oleh si dia tadi. first time makan makanan yang dimasak dgn air tangan si dia sendiri. sy pun tak penah masak utk dia lagi. (shame on u mira!)







walaupun dgn nasi putih, ayam goreng dan sayur campur, tu sudah cukup membuatkan saya rasa sangaaaaaaaaaaaaat terharu. tak tahu nak cakap apa. the sayur campur is nice u noee.

terus tepon mak. mak, thats him mak. thats him.
he will do everythinggg/anything for me mak.

thank you sooooo much syg.
thank you.
thank you.
thank you.


p/s: i just wanna wrote this as my sweet beautiful memory that i've. if u feel that is sooo wutever bad that u think, i dun care. ;)

19 comments:

  1. so sweet.so gentleman...cm ni laa yang di cari2...betuah tuan punya badan

    ReplyDelete
  2. sweet gila okayyyy~~!! i wonder when is my bf going to do this exact same thing.aiyoyoo..lucky you la mira! heee :P

    happy alwaysss

    ReplyDelete
  3. siap bubuh dlm blog ye debab..kasi ajar sikit nak wat blog..mcm bez je..fb da bosan la..pliss

    ReplyDelete
  4. ALL: Thank youuu ;)

    Encek Aydrin: mesti la kne bubuh dlg blog. memory yg takkan dilupakan smpai bila²
    nnt kte wt kan blog yee

    ReplyDelete
  5. tau je kita yg komen ek..

    ReplyDelete
  6. bestnyer, huh, i wonder when can i find some1 like him.. aihh!

    ReplyDelete
  7. @Rieyah Jamil Insyallah akan ada mr right utk kamo :)

    ReplyDelete
  8. hahaha siap yg tesayang post komen lg..kelas gitu

    ReplyDelete
  9. alalaaa sweetnyaaaaa! :D untunglah dapat bf pandai masak. haha XP

    ReplyDelete
  10. singgah daripada blog cik aish ..

    pergh .. suweeetttt gila !!!!

    hebat gila dia masak ..

    ReplyDelete
  11. okey, mengaku! korang memang comel giler! sweet kott!

    ReplyDelete

This is best brooooooo!