Wednesday, July 28, 2010

Lipas dan aku




Lipas dan aku,
emangnya sangat² tidak cocok.

Lipas dan aku
,
emangnya aku amat fobia sekali dgnnya.

Lipas dan aku,
emangnya aku pernah sakit gara gara dia.

Lipas dan aku
,
emangnya aku bangkit dari tidur,
seblah kiri muka ku sudah capek,

aaahh sudah la aku tak reti la nak berpuisi/berpantun/bersajak ni. berbalik kepada topik asal,

Lipas dan aku


aku sgt² fobia dgn lipas since muka aku luka disebabkan lipas.! kejadian berlaku time Diploma, semester 3, final exam, last paper, Business communication. Haaaa. tgk smpai aku ingt sume tauu. sbbkan lipas durjana tersebut!

begini ceritanya, time aku bgn tido, muka sblah kiri aku rase panasss je. then mata aku pun rasa cam bengkak je. aku tgk cermin, mata aku da sepet seblah, muka sblah kiri kat area mata dah kemerah²an. deyymmmnn.! aku angkat tilam, angkat bantal tgk ada lipas mati bwh bantal aku. omaigoddd. time aku tido la segala kejadian itu berlaku.

pegi jumpa doc, doc kate kena bisa lipas. bisa ape? bisa kencing lipas. deymmm lagi skali. dah la time final exam. last paper lak tuh. aku pegi exam dgn muka n mata bengkak. kaver² dgn sapu tgn kecik. malu gilaaaa. kalo bukan sbb final exam last paper tu mmg aku tak pegi la.

Efek smpai sekarang.!!!

asal nmpak lipas je ha mula la aku tak tentu arah.

time degree dlu, kat umah sewa saksi utama bestfriend aku Wanie. asal nmpak lipas bergrand prix kat bilik tu, aku la org pertama akan menjerit dan otomatik akn melampat trus ke ats katil

kalo lipas dalam blk air, aku sanggup tak mandi dlu, bagi org lain mandi dlu semata nak halau lipas tu.

dan sekarang kat umah sewa baru, aku duduk blk sorang². dan aku diganggu lagi dgn lipas durjan ituu. time aku tido aku terasa ada benda lalu dkt tgn aku. terusss terjaga dan lipas tu tercampak tah kemana. aku bgn bukak lampu dan cari lipas tu smpaiiiiiiiiii dapaaaat! kalo tak selagi tu aku takleh nk bwt keje lain terutamanya nak sambung tido. kenooooooooooot!

carik punya carik lipas tuh, hah jumpa. wooohhh ko menyorok kat blakang pintu yeee. aku ape lagi cari benda nak pukul/penyek kan dia. bole plak dia nak lari kat aku? melompat² la ape lagi. cuba bayangkan? tgh pagi pagi buta (5.30am) tu berjuang membunuh lipas? HAHAHA. last last penyek aku kejekan. tapi takde la penyek sgt. sbb aku himpap lipas tu bawah bakul toiletries aku. smpai la ni aku tak angkat lagi. hahah

ape jadi lipas bwh tu pun aku tak tau. ape tak nya, 2nd day aku penyek kan lipas tu, kononnye nak angkat la bakul tu bajet lipas tu da mati la kan. skali baru aku angkat sikit je, lipas tu da berusha nak kuar dari bawah bakul tu. ape lagi. aku letak balik bakul tu. smpai la skranggg. HAHAHA

smpai sekarang aku fobiaaaaaaa sngat lipas. nmpak lipas je da geli geleman. euwwwww


geli tak? euwwwwwwww

lipasofobiaaa = nama scientific lipas yg aku bwt sendirik. wakakak.


pesanan kepada lipas lipas sedunia;
stay away from my life!


biadap kau gelak kan aku yeeeee

7 comments:

  1. kne kencing ngan lipas ek ? cyannye..
    laen kali sediakan toilet unt lipas k..;)

    ReplyDelete
  2. aku tgk gamba pon aku dah geli weh..huhuhu...

    ReplyDelete
  3. BAHAHAH..kelakar laa..fobia sampai cmtu sekali..teringat plak masa kt kolej dulu..kwn jerit lari keliling asrama sebab lipas...

    ReplyDelete
  4. benci lipas jugaaaaaaaakkk~~~! binatang buas binatang buas!

    ReplyDelete
  5. zieti: haa. kalo ade toilet lipas da bwt kan da utk mereka ;(

    ReplyDelete
  6. ros: tau takpe. sbb tu aku fobiiiiiaaaaaaaa gila ngan lipass

    ReplyDelete
  7. merahitujambu: hehe mcm tu jugak la sy kt uma sewa dlu :P

    kak oni: kite serupa la kakak sepupu

    ReplyDelete

This is best brooooooo!