Sunday, August 29, 2010

Celcom broadband hidden charge or extra charge?


Entry kali ni berkisarkan luahan hati seorang customer yg menggunakan Celcom Broadband. 


Ingt tak entry ni? Boleh online hari hari ? Sy terpanggil utk kuarkan entry ni selepas sy pun mempunyai rasa yg sama dgn Rara Walaupun story dia lain siket, tp the main point is, HARGA CELCOM BROADBAND.

Setelah setahun dan beberapa hari sy menggunakan celcom broadband ni, sy tak kesah pun  pasal bil. sbb bil bil sebelum ni mmg fixed. takde extra charge. betol la kate amoi yg serve sy mula mula sy beli broadband ni dlu. dia kata mmg takde extra charge.Okay sy pecaya kata kata amoi tu. First bil sy tgk ok. fixed. second bil pon fixed. dan la bil bil seterusnya. 

FYI sy menggunakan Student package. so every month sy just akan bayar RM50/month. NO EXTRA CHARGE. I repeated, NO EXTRA CHARGE as wut they promise.Student package hanya boleh digunakan smpai 25 tahun sahaje. So sy ada lagi 2 tahun utk menggunakan student package ni.

Sy tak penah la complain ape ape kat Celcom kan sepanjang setahun lebih sy guna broadband ni. Slow tu biasa la kan. Tpi takde la slow sgt. Kadang kadang je time puncak mmg la slow yg amat. Da kate paling mura kan. Student package ni standard kelajuan nye same dgn yg package RM68/month. So kalau stakat nak on9 biase² tu no hal lah. 

Sy start amek Celcom broadband ni time blaja lagi. Time tu decide nak amek broadband sbb mmg susah sgt nak bwt assignment yg kne menggunakan khidmat pakcik tenet utk mencari bahan assignment. So selalu la sy ngan roomate pegi merempat kat mapley area sec 7 Shah Alam tu. Fav place ktorang Mr Kaya or Khulafa Bistro. Smpai la time pc fair last year, decide nak amek celcom broadband ni. knape sy amek celcom? sbb byk feedback yg sy dapat bepuas hati dgn harga n service dorang. so sy amek la celcom. n so far okay la. tp kadang macam gila jugak la ta dapat line. Grrrrr

Smpai la kelmarin Jumaat-27 Aug 2010 sy pegi la bayar bil broadband kat KLCC. kat tngkat bawah berhadapan dgn Roti Boy yg sedaps gilaasss bauss diaasss. zaaaaassss. 

Macam biasa, amek no beratur tunggu no dipanggil. Tiba tiba kakak yg mekap tebal tu kata 

"Total RM52++ bape sen tah." eh sy macam tekejut la kan. 

"kak kenapa ade 2 hengget lebih tu plak? sblm ni sy bayar 50 hengget jek tak de plak 2 hengget plus plus tuh" 

pastu kakak mekap tebal tu ckp 

"2hengget plus plus tu utk bil statement yg dihantar ke rumah

sy macamm errr 

"oh ye ke? tp sbm ni tak de pulak kak. ade je sy dapat bil tu kat rumah?" 

pastu kakak mekap tebal tu ckp lagi 

"bil statement tu stat 1st Aug baru ada charge

sy macam nak meyumpah² pun ada kan. 

"pastu macam mane kalo sy tanak bil statement tu dihantar ke rumah?" 

"adik boleh call celcom care line ckp kat dorang tanak bil tu. adik nak bwt e-billing."

macam tu pulak?

lepas abes je sy bayar gedebuk gedebak sy cukupkan RM53 sy pun blah dari situ. Pegi tepon careline utk activekan E-billing.

Truutt truttt (phone conversation)

"hello celcom careline bla bla bla, bole sy bantu?" tah sape nama mamat tu sy lupe la plak.

"Hello sy nak tanya pasal E-billing. tadi sy baru je pegi bayar bil broadband, then dari bil sy tu ada extra charge yg utk bil tu. then org kat kdai tu kata suh call careline utk active kan E-billing."

"Oh macam tu. macam ni cik mira, nak activekan e-billing tu cik kena pergi celcom branch utk active kan. dorang yg boleh active kan e-billing tu"

sy macam.. pulak? pegi kat branch tu dia kata suh call careline, call careline suh g branch active kan?

"Tapi tadi sy pegi branch tu kata suh call careline utk active kan?"

"Tak cik. kalau dulu mmg sy akui, careline yg active kan e-billing utk customer, tp kami dah dapat arahan utk tidak activekan e-billing utk customer. celcom branch yg spatutnya active kan e-billing utk customer. Dorang kat branch sepatut nya tahu pasal ni. sy pun pelik kenapa dorang tak tahu"

"Oh ye ke. takpe la kalau mcam tu. nnt sy pegi branch la active kan e-billing"

-end of conversation- (perbualan di atas tidak lah 100% macam ape time tu. tp itu la isi isi perbualan dgn mereka.)

so sy da macam panas la kan. sni kata sana, sana kata sini. time tu baru balik keje pulak. takde la masa nak patah balik g branch nak tanye pasal tu. 


So sy sebagai pengguna celcom brodband dan kekasih ati juga menggunakan celcom broadband dan dia punya bil pun ada extra charge utk bil tu, sgt la tidak berpuas ati dgn extra charge utk bil statement tu.

sbb ape?

sbb dah setahun sy guna celcom bordband ni. dah setahun juga sy dpat bil statement tu. takdeeeeeeeeeeee pun kne extra chargeee. kalo iye pun nak charge utk bil statement tu, bg tahu customer awal awal. takde la customer bertindak mengeluarkan entry macam gini.

walaupun RM2++ kalau 10 customer tak puas ati macam sy ni? byk kan jadi nye? 

jgn mereka sume switch ke another broadband pulak yerks.. 



7 comments:

  1. x suke.....!!! boring..boring...booooring...hahaha

    ReplyDelete
  2. ya,pastu ada extra charge sbb print bill punya pasal...total rm2 sumthin la...memang panas kan...sabar je la...~~

    ReplyDelete
  3. ptt dia bg th dulu..duit bukan pekara men2..ermmm

    ReplyDelete
  4. aku pkai broadband yg sme jgk...tp aku diberitahu sblm ogos psl bnda nie...then aku dah tnye bnda nie kt mbr aku yg keje centre..mmg dorg cas...biase la bisnes..celcom maxis digi sume sme jer...xde beza...lau ade wit lbh aku byr 60..then bil yg bln dpn pnye smpai tgk2 kene byr 40...orait jer...pendapat masing2 lah...

    ReplyDelete
  5. tgk bil yg terbaru rupanya dh jadi rm71..terus tukar pki broadband prepaid..

    ReplyDelete
  6. perihal tentang cas bil statement mmg dah lama. siapa guna postpaid akan kena cas camtu. cuma kat pakej BB je ada benda nii..

    lagi satu saya selalu g branch je atas apa2 urusan. kecuali bila line kena barred. kekekeke

    ReplyDelete

This is best brooooooo!