Friday, August 6, 2010

Lempeng pisang VS Pancake



Lempeng pisang

Korang korang korang makan lempeng tak? Aku macam ngidam nak makan lempeng pisang bape minggu dah. Mak ngan abah punye pasal la ni. Aritu ada bawak aku g b'fast makan lemepeng kan kedai area umah ni. Nak makan benda lain tp macam bosan da asek makan benda yg same. Tgk plak ade lempeng. lain dari yang lain kan? hehe


Pancake

Lempeng yg simple dan murah tu pun kalo dah dijual kat kedai kedai mahal seperti San Francisco, harga dah jadi melampau lampau. RM9++ termasuk air. dan dgn nama glamer nye PANKCAKE. weheeee. Aku macam pelik la tgk org org yg beli PANCAKE mahal tu. Terutama orang MELAYU. Macam klaka kan. Lempeng RM9++ Maybe ada yg istimewa kot?

Lempeng dan Pancake is actually the same thing rite? cuma rupe je la pancake cantik sket terbentuk je (sbb byk tepung). Lempeng plak macam tak semenggah sket rupanye. tapi lagi sodap dari Pancake yg byk tepung tuu.

Kalo tanya kat budak budak bandar sekarang ni tah kenal ke tak dgn makanan tradisional kampung ni.?

Ok lah perut da bunyik bunyik mari masak lempeng pisanggg~



2 comments:

  1. huhu...cam sedap jer..tp sy tak pnah jumpa pon lempeng..

    ReplyDelete

This is best brooooooo!