Sunday, August 15, 2010

Nur 'Aaliyah Abdul Halim



Inilah anak buah yg tersayang.

Sblm ni kan sy ade story pasal anak buah sy yg 1st ni kan? haa ni la beru bekesempatan begmbr dgn baby. Sy suka kacao dia tido. ngeh ngeh. tahu tak dia kan kecik lagi kan. mane tahu nak maen kan, tp sy suka kacau dia tido suh dia maen. HAHA. sbb tu sy belikan permainan yg cam dlm gmbr tu. letak kat atas kepala dia, pastu ada menda goyang². Heeee. tp dia ppndai jugak tau. tebeliak mata tgk mende goyang² tu. Hihihi Actually nak beli baju, tp baju kejap je dia bole pakai. sbb baby kan cepat membesar :)



Time nak pilih nama dia kan, macam conflict kat ctu. takde ah conflict mana pun. Actually nak bagi nama Aqilah kalo tak silap. tapi, kakak sedara punya anak dah ada nama Aqilah, so mcm dah double kat ctu. Then Nur 'Aaliyah bt Abdul Halim lah nama diberi :)

Pastu kan, Liya ni suke mandi tau. dia mandi tak nangis siket pun. bila wan dia mandi kan, wan dia tu mak sy la. die suka isap tgn wan dia. comel!. tapi bila dia lapaaaaaaaaaa. hamek kau. suara dia. fuhhh..owh btw, mama dia tak bape sehat lagi. cz time nak lahirkan Liya, kena ceaser. coz liya tanak pusing. means kepala tak kebawah. noty tau liya. dok maen dlm perut mama die je.

Utk Kak Ana;
Cepat sembuh tau. Jgn jln byk sgt.. nak raya ni. nnt kte bole g jalan raya bwk Liya. hehehe. Get well soon kakak! :)



Utk Angah;
Angah da jadi papa la. macam tak caye je. seganas ganas angah ni angah yg kawen dlu. Hihihi. Smoge menjadi papa yg mithali. Macam comel je bila tgk angah tuka pampers Liya. macam masih tak percaya angah dah ada anak. HAHAH.



1st picture dgn baby.
ada ciri² jadi mama tak?
tgk gaya pegang baby tu.
ecewah.

One more thing, Liya ni suke tgk tv. kalo letak kat dpn tv, wah mata die ngarah ke TV je. maybe calour² kan. interest dia kat ctu. budak kecik kan. colour² merangsang minda mereka. eceh. tak smpat nak snap gmbr dia tgk tv. heeee.

"Hye Liya! Mak Lang post story pasal liya kat blog mak lang.
nnt liya da besar, da umur 10 thn, Mak Lang tunjukkan liya blog Mak Lang.
Ok sayang?"
Semoga Nur 'Aaliyah Abdul Halim membesar dgn sehat dan cergas.
Semoga menjadi anak yang solehah.
Jgn noty².
Aminn.
:)

With ;
Mak Lang

No comments:

Post a Comment

This is best brooooooo!