Sunday, August 1, 2010

Sekejap je da sebulan



Well, dah sebulan rupanya aku mencari rezeki kat KL ni. Kota metropolitan yang penuh dgn pancaroba. eceh. Pergi kerja balik kerja aku rasa macam aku bukan duduk kat negara sendiri. Kiri kanan depan blakang aku warga asing. Yaa ampang ni rmai warga asing (?) tak kira la indon ke, minah/pak arab ke. sume ada la. btol² 1MALAYSIA gua cakap lu. Even kt condo yang aku duduk ni pun boleh dkatakan rmai orang asing yg menetap kt sni. macam macam ada la.

okay, berbalik kepada tujuan asal entry ni, macam mana keadaan aku kerja kat sana? ya environment aku majoriti chinese. 1st thought is not the same as wut u have now. dorang sungguh nice. tmpt aku ada 3 org je malay termasuk aku. the malay guy tu mmg da lama keja kat ctu. product manager for mens department lagi. how great he is rite?

well, aku ditugaskan untuk menjaga 3 department. kids, lingerie and toiletries department. 1st week tu mmg aku blurr gila ape yg aku kne bwt. bcoz i need to learn/remember those task yg kena guna software/excel. okay hari hari gua mengadap excel okay. tu la time blaja dlu benci sgt excel. btol la org tua² cakap. kau benci sesuatu at last kau akan jatuh cinta dgn apa yg kau benci tu. hamek kau. love love love excel soo much much! denggg!~


my boss is soooo nice u knoww. well, i kan org bawahan saje. so dalam department i, ada 3 org termasuk i, my product manager, assistant buyer n i as product asisstant. kenapa tiba tiba kau gedik ber'i' ni? heh sumpah gile nok. ok ok berbalik pada story of my boss, she train me well. dia sungguh nice. hari tu dia pegi UK for a week, she bought me M&S bag. there you go..

love love love
aku suka kerja cni sbb time keja dia cam relaks sket la. office hour 9.30 - 6.30. except monday 8.30 - 5.30. i hate monday coz kena bangun awaaaaaaaaal. i love love love monday coz balik 5.30 hihihi. weekend cotiii. tu yg paling penting. bole relaks² balik kg halaman kg halaman ke(?) pegi dating dgn buah hati pegi lepak lepak tgk movie. woooo heavennn doww.

ekceli, aku keja cni contract je for 6 months. means smpai ujung tahun ni je la. then if performance okay n ada kekosongan they all akn serap masuk jadi permanent staff. hopefully i will be there for a long time. AMIN. because of i ni contract je then first month i got my salary by cheque. huhuhu


baru je aku pindah ampang aritu kan? 3rd week of September, a week after Raya i need to move to mid-valley area. why why? our office berpindah ke mid-valley. kesian i kan? pindah randah tu penat tau. so now tgh dalam dilema mau renting kat area mid-v or duduk saje di seremban (?) ulang alik seremban - midv. okay this one i will story later n need ur opinion guys!



this is me first week kat cni. baju kurung yaw? well every week 1 or 2 days aku akan pkai baju kurung. or not aku pkai biasa² je. hari jumaat paling sempoi. bole pkai sooo casual. no need kemeja/slack. or proper attire. hiks.

ok guyss now Marks & Spencer tgh bwt further Mark down. soooo murah okay. so pegi la outlet Marks & Spencer yg berhampiran dgn anda. KLCC/The Garden/One Utama/Sunway Pyramid.

Let's shoppingg!




6 comments:

  1. peh gile best siut.
    tapi kenape kat ofis?
    bukan budak retail
    kene tau pasal produk sume ke..

    ReplyDelete
  2. muhafis: retail boleh je kat mana mana pun. kt ofis pun ade kaitan jufak pasal product ape. nak lagi rutin harian ku as product asistant mmg related ngan product. as merchandiser jugak la. tp bawah sket pangkat dr mercahndiser ;)

    ReplyDelete
  3. wawawa.. besh besh!! pasni ade sale ko ley update kat cni dan aku akan serang itu outlet.. lalala..

    ReplyDelete
  4. WA....BESTNYE....ARAP DPT SERAP KERJA EK..GOOD LUCK OK.SOMEL LAA CIK MIRA

    ReplyDelete
  5. shahirah: haha bole2. anything aku update sni la ;p

    ReplyDelete
  6. merahitujambu: so far ok la keje kat cni. doa2 kan la ye hehe thankss

    ReplyDelete

This is best brooooooo!