Sunday, August 8, 2010

Weekend yang....

Weekend yang superbbb!



ok bai.






Hihihi






Khamis ptg aku da cabut balik somban. balik keje terusssssssss berangkat pulang ke kampung halaman. Da la kene bediri dari kl sentral smpai Nilai. demmm! patah bahu aku aku. *ok tipu* menonton budak dpn aku tido kepala pusing pusing. sumpah klaka. tahan gelak sbb mak die ada kat sblah dia. HAHAHA. *ok tak lawak pun*

smpai rumah je happening sungguh. riuh 1 umah. satu family lengkap. angah aku pun balik bersama wife n the baby. suka tgk abah n mak gelak gelak macam tu. nmpak mereka sungguhhh happy melihat anak anak mereka pulang *kesat air mata*


Jumaat pulak. wake up in the morning like a YPJ *nyanyi* ok setop. bangun pagi pagi mengemas rumah. persiapan untuk kenduri esk nye. tgh tgh bekemas tu tiba tiba terlintas dan spontan ckp 'nak pegi melaka la' terusss mentalipon encek ady dan mensuarakan hasrat tersebut. dan terus memujuk omak dan abah meminta kebenaran untuk ke sana. *merajuk sbb mula mula tak dapat pegi* dann tghari tu dapat pegi juga akhirnya. hihi

walaupun dah ptg smpai sana. teruskan jua perjalanan. nasib seremban - melaka dekat je. heh. duet mengalir laju macam air. HAHA. mementang baru dapat gaji. sronok je aku soping kan. baju² kasut² beg² tu menghasut aku utk membeli dorang. alah. macam mane aku nak soping kat sg wang plak ni? da terlebih budget ni. T______T time otw balik dr melaka tu mmg la byk² bedoa sbb telebih masa nk balik. suka tgk dia time tu. hihi comell!

Sabtu. Kenduri menymbut puasa. 2 days to go before puasa. sdara mara rmai balik. dah lama tak rasa suasana macam tu. best.! aku syg kazen² aku. sume da besar panjang. sume da bwt hal masing masing. kalo yg dulunye betepuk tmpar begurau senda sekarang sume da bwt hal masing masing.

menu time kenduri mmg style abes. daging salai gulai kuning, ikan keli masak merah, sayur cmpur, pajeri nenas, ikan masin, smbal belacan. heh. senget truss. as usual, bila ada bwt kenduri or makan² kat umah, sedara mara datang mesti bwk makanan dorang. especially kueh mueh. so pelbagai kueh mueh la ada time tu. oyyaaa. skrang kan tgh musim durian? mak plak bwt kuah durian dan pulut. so jadi bubur durian + pulut. lagii senget. pehhhh.

Ahad. rancangan dan program yg tidak siapa siapa pun tahu. dan program ini mengejutkan rmai pihak. terutama nya kepada sedara mara terdekat dan sahabat handai. heh bunyik macam series je. ye ye. aku series ni.

program pergi merisik bagi pihak Along aku. hihi. pes tyme la aku pegi merisik merisik ni. ekceli aku dah tahu dah pasal along aku n kakak comel tu. along nak sorok sorok la konon. ngan adikmu ni tapayah la sorok². adikmu ni tahu saje. nasib la kali ni adikmu pandai mensimpan rasie tanpa dirasuah dgn apa². HAHAHA. Thank u kat Mak ngah n Pak ngah sbb teman kami pergi rombongan merisik kabar ni. kalao tak, lagi nebes la abah. the next step isss? the engagement. wow.

tiba tiba aku jeless. T_______T



pengumuman:
mulai hari ni, dgn secara rasmi nya sy melantik diri sy sendri untuk menjadi PA kepada Along sy secara PERCUMA. ;P

2 comments:

  1. x bez langsung...hahahaha...ops..nak g mandi jap

    ReplyDelete
  2. weekend ynag sgt bz..sama la pon..uhuk

    ReplyDelete

This is best brooooooo!