Monday, October 4, 2010

Kek batik kek batik

hari tu kan kan first time aku buat kek batik sendiri. again sendiri. sebelum ni penah buat tapi hanya menjadi pembantu saje tapi kali ni hasil air tangan aku sepenuhnya suka suka suka. sbb apa aku suka? sbb first time aku masak utk kekasih hati. wiwit wiwit. tu pun nak bangga. orang laen dah masak macam macam utk kekasih hati. biar la biar laaa. bwek.

hari tu balik keja aku macam pikir ape aku nak buat balik ni. cadangnye nak kuar ngan  Ady. Tpi kekasih ku sorang tu busy dgn FYP dia. so aku pun pegi la carefour kat midv tu pegi beli barang barang yg sepatutnya utk membuat kek batik kan. kenapa carefour midv? sbb aku kan eje kat midv balik keje aku pegi la terus beli kat bawah tu. mula mula pegi jusco skali ape tah barang yg takda kat ctu. aku dah angkot byk², skali satu item tuh tade. aku blah je letak bakul kat tepi shelf tu HA HA HA.

Balik je rumah around 8pm sumthing. thanks a lot kat officemate ku Raihan sbb tlg antar aku blk rumah. kalau balik sndri mmg tak la kan. mengheret barang barang tuh. sampai sampai rumah on latpop connect tenet terus bukak belog Liyana Ainul utk mentengok resepi kek batik. aku dah lama tgk resepi tu belom sempat nak buat je. bizi la. eceh eceh. poyo la kauuu. T___T

dengan penuh kasih sayang aku masak. dan hasilnya :) boleh la kan. walaupun keras siket. sbb aku telebih besekut marie tu. HI HI HI ^_^


walaupun 2 hari lepas tarikh atas tu baru aku jumpe ady. punye la setia menanti. tak usik langsung kek batik yg aku buat utk dia tu. Ha ha ha. Kat FB yg komen sume tnye baked ape. aku tak cakap pon. sbb segan. Ha ha ha

"Terbaek dr ladang mesekut syg"
"so bole celen kakak kakak ayg tak?"
"Blom lg!. HAHAHA"

T_____T

 Awal awal mensuarakan hasrat nak buat kek batik ni dulu dah kena down ngan Ady. Katanye kakak kakak dia punya kek batik mmg terbaik. kalau boleh celen mmg hebat lah. Ada ke patut? ciskek punya boipren. 

Tapi takpa. Masih berpuas hati dgn hasil kerja tgn sendiri. 

Mana gmbar? tade. telupe nak snap. he he he



Lepas ni nak masak lain pulak :D




4 comments:

  1. nk gak kek batik2...sedap...coklat manyak.heee

    ReplyDelete
  2. hai mira manis! kakak tatau mane nak helo2. tade shoutbox dijumpai. sini pon okay kot! hihihi.. :p

    ReplyDelete
  3. athirah: yeahh wat sndri pastinye ltk cokalt mnyk2 ;D


    sis aida: hohoho kt tpei tu ade shoutbox kak. tesorok sket ;D

    ReplyDelete
  4. mira...so sweet. akak dl penah gak wat kan. zaman dolu-dolu la. tapik kan..cam manes sangat. macam nak membunuh bf aje..hakhakhak.

    ReplyDelete

This is best brooooooo!