Monday, May 16, 2011

RE-POST SEMPENA HARI GURU: Pn Wan Norma bt Wan Jaafar


Sempena Hari Guru 16 Mei 2011, Sy ingin mengucapkan Selamat Hari Guru Kepada Semua guru guru yang penah mengajar saya dari Tadika, Sekolah Rendah (SK Selayang Baru 2), Sekolah menengah (SMK Darul Ehsan), University (UiTM Segamat & UiTM Shah Alam).
Terima Kasih cikgu!
(layan je la gmbr aku time skolah tu. aku tau korang nk kutuk :P)
****************************************************************



Salam. Hye sume. Agak agak sapekah gerangan nya empunya nama di atas? 

*Flashback*

2002/SMK DARUL EHSAN/3A3

"Cantik nye dia"

That was my first impression. Ciri ciri keibuan. Rase mcm close sgt ngan dia. walaupun time tu baru je kenal. Dia memperkenalkan kt ktorang 1 class sbg Pn Wan Norma Wan Jaafar. She's our class teacher. she's also our math teacher. I'm really proud to have her as our class teacher :)


Saya suka cara cikgu wan mengajar. Ada ketegasan dalam kelembutan beliau. DULU sy mmg lemah maths . i admit that. Sy start suke belajar math bila cikgu wan first time ajar kami 1 class. Dari sy tak suke bwt excercise sy makin suke bwt exercise dan sy makin byk beli buku² math.


Tiap tiap hari sy mesti nak jumpe cikgu wan. tah macam wajib tiap hari sy kena jumpe dia and kena tgk muka dia. Macam org becinta plak. Ha ha ha. Eh tp mmg hari hari sy kena pegi jumpe cikgu wan sbb nak bagi kedatangan class. Sy kan penolong class 3A3 dulu ;P Tp tahun tu cikgu wan tak datang sekolah. Sy ingt² lupa, either cikgu bersalin or cikgu pindah? T___T Time tu kitorang rase macam anak terbiar. Ha ha ha. Ape² tanya ustazah. Ustazah dah macam cikgu ganti class ktorang. 

Sy, Soleha, Nazira & Shaba

Sedih sbb cikgu wan tak dapat ajar kitorang math lagi T___T smpai la nak PMR. Tp cikgu wan ingt lagi kat kitorang. Dah nak exam dia dtg jenguk kami. Happy :) Sy ingt lagi, sy suka bwk keuy teow goreng utk cikgu. Mak sy masak. Kadang kadang tu sy bawak bagi cikgu wan :D "Kuey teow ade?" Hi hi hi. 

Cikgu wan sy dah anggap macam mak ke-2 sy. Sy sayangg cikgu Wan. Tapi cikgu wan decide nak pindah ke Kelantan. Sumpah sedih. Sangat²! Jauhh. Tumpat , Kelantan. Cikgu pindah mengajar kat sana. Whole family pindah ke sana. Kalau tak dlu kitorang 1 class slalu jugak pegi umah cikgu wan. Makan makan. borak borak. best. rindunyee sy. T___T

Dah lebih 5 tahun sy tak jumpe cikgu. aritu ada jugak lost contact. Sedih. Alhamdulillah sy dpt jumpe cikgu balik. Anak cikgu wan, Along(najwa) ada blog jugak. najwa tegur sy kat cbox blog sy neh. dan dari situ dapat contact cikgu wan balik. Rinduuuuuuuuuuuuu sgt. Bila la agaknye dapat jumpe kan? lebih 5 tahun dah tak jumpe. Najwa pun dah besar. dlu time 3A3 najwa kecik lagi. :) Kawan kawan 3A3 pun mesti rindu kat cikgu wan yg berada nun jauh kat Tumpat Kelantan. Just dapat tk cikgu kat FB je. itu pun nasib dapat jumpa kat FB. kalau tak mmg lost contac terus. T______T

Birthday cikgu-16/7/2003-Wendy Cake House

Cikgu, sy rindu cikgu sgt². Thanks sbb penah mengajar sy suatu ketika dahulu. :)


korang korang yang still mencari Cikgu Wan Norma sila add beliau di Facebook or boleh jugak tgk blog cikgu.

******************************************************************

SELAMAT HARI GURU - entry 2008

14 comments:

  1. Miraaaaaaaa...
    dulu i kelas 2B2 dengan 3B1..
    tapi i muda setahun dr u..
    cikgu norma neh pun ade aja i math..
    u ade main bola boling tak dulu ?

    ReplyDelete
  2. hehehe.
    yup
    cikgu wan byk kelas dia ngajar kan
    bola baling?
    penah tapi kejap je
    hahahah
    kite penah la jumpe dlu
    tp tak bape ingt :P

    ReplyDelete
  3. aah..
    tuh la i rasa kite jumpa tuh time men bola baling tuh la kot..
    hihihi..
    memang la xbape nak hingat sebab agak i tak baik sangat dgn senior..
    yela budak baru kat sekolah time tuh. ;)

    ReplyDelete
  4. hahha. time tu cigu ape yg handle eh? cikgu fazlida haron?

    ReplyDelete
  5. hahahaha..
    tolong jgn tanye nama cikgu..
    i lagi tak hingat ;)

    ReplyDelete
  6. wahhh cikgu kesayangan ya? saya tak de pun cikgu kesayangan sebab dengan cikgu tak pernah rapat kecuali cikgu muzik masa darjah 4 hehehhee

    ReplyDelete
  7. ain tu dak nakal..mn ckgu nk syg.wahahaha..:P slmt hari guru mira!x de kne mengena.tp ttp nk wish jgk. ;)

    ReplyDelete
  8. wa..ada gambar lama laa..sy mana2 ntah letak..rindu pulak nk sambut hari guru ni

    ReplyDelete
  9. selamat hari guru kepada semua guru dan bakal guru di dunia ini :)

    ReplyDelete
  10. ops..baru perasan.mke toye siott...hahaha

    ReplyDelete
  11. @Ain Zulaikha hehe kte pon tak de la rapat sgt ngan sume cikgu. ni cikgu fevret jek kekeke

    ReplyDelete
  12. @Abang Stalker hhaha tahu takpe. skang da gojes!

    ReplyDelete

This is best brooooooo!