Monday, November 1, 2010

Hello November



Welcome November. See u again next year October.

Well, 1st day of November je aku da jatuh sakit. Actually dari hari sabtu lagi. Mak, sori tak bg tau mak akk tgh demam teruk. But now almost recover from fever + flu + cough.Knape akk tak bg tau mak akk sakit? Sbb akk takmo mak abah risau. And mende paling lemah skali bila tgh sakit ni dgr sore mak. Mesti nak balik. Balik rumah mesti terus sehat. Macam raya aritu kan? Nak dekat seminggu kat KL demam tak kebah². Balik umah, pegi klinik amek darah 2 ari lepas tu alhamdulillah sehat. Kan mak? abah?

Mak abah jgn risau ye. Ady jage akk dgn cukup baik sekali. Ari sabtu ari tu kan akk pegi genting kan? Pegi ady anta. Balik pun dia anta smpai umah. Tp start malam sbtu tu akk dah demam teruk. Panas sgt². Ingt tak malam tu akk msg mak kan? akk ckp akk selamat smpai umah. Sbb mak abah risau akak pegi genting ujan² tu. Ye la mak mane tak risau kan the day before akk pegi tu bus dari genting nak turun KL eksiden. yang buat mak lagi risau sbb ada beberapa org yg Innalillah.. Nape akk msg mak je? slalu akk akan call mak terus kan? tp malam tu akk da start tak sehat. sbb tu akk tak call. nnt mak tau akk tak sehat.

Mesti mak marah sbb pegi jugak genting ujan² kan. nak wat cmne mak. akk dah janji ngan kawan kawan. agipun tiket tu dah beli awal.. bukan mak je akan marah.. ady pun marah jugak. sbb dia tau akk tak boleh kena ujan. kena ujan mesti demam. tgk sekarang dah demam teruk. :(

Ari ni isnin. Akk tak larat sgt nak pegi keje pagi tadi. dah set jam nak bgn. pkol 7.30 akk bgn badan macam kena pijak pijak. akk bgn, minum air kosong, tea mix, shake, pastu makan panadol n ubt seseme. Pap tido balik. Mmg rase melayang je badan ni.

smlm ady datang bwk akk pegi makan. mmg smlm sehari suntuk duduk umah je. bila dah makan ubat seseme tu mmg tak sedar ape. bgn² ady msg suruh siap² dia bawak pegi makan. ari ni pun ady dtg bwk makanan. akk ckp tak payah la. sbb dia pun baru balik class.. nnt akk lapa akk masak bubur..pastu dia ckp jap lagi dia dtg bawak bubur mekdi.

akk bukan tak nak bg tau mak akk tak sehat. tp akk lemah. lemah dgr sore mak and abah. msti konpem akk nak balik umah nanti.ujung minggu ni akk balik ye mak? jumaat cuti deepavali kan? ari khamis ptg lepas balik keje akk terus balik seremban. tunggu akk ye mak, abah? :)

ape yg akk tulis ni mungkin mak tak bace.. mungkin kalau mak bace pun mungkin ajim yg tlg bukak kan.. mak jgn risau ye.. alhamdulillah ady jage akk dgn baik kat cni. mak abah doakan jodoh kami ye? Insyallah..


love you mom!



2 comments:

  1. mira..cepat sembuh k. hujan kan pegi tmpt sejuk lak tu. da pegi klinik kan? jaga diri bebaek.

    ReplyDelete
  2. thanks kak bib :)
    takle nak makan ubat sgt skang ni.
    da masok opis balek..
    nnt tido je :( ngantok ubt seseme tuu

    ReplyDelete

This is best brooooooo!