Wednesday, November 10, 2010

Kisah Fesbuk


Sane sini org bercerita tentang fesbuk. aku bole bet la, kalo pegi mana² tanye org ada fesbuk ke tak, confirm org ckp 'ada'. 9/10 rakyat malaysia ada fesbuk . (kot?) Kalau nak cite pasal fesbuk ni smpai ke besok punye besok punye besok pun tak abes.

Ada org yg sign up fesbuk utk mencari rakan. tak kire la rakan baru ke rakan lama ke. ada yg buat utk carik jodoh (?). ada yg sibuk dok promote BISNES. Log in FACEBOOK dpt duet? ape jadah kau? 

Mostly nak cari rakan² lama yg dah lama lost contact. Aku penah pegi kenduri area taman perumahan aku teman kan mak yg tersayang pegi kenduri. Duduk tgh makan makan, mak cik mak cik tu bole cite pasal fesbuk? Haa. siap suh add lagi. "Senang la nnt, kalo ada apa² actvty taman, update kat fesbuk" ha kaww. kemaen hebat nye fesbuk ni. 

Bukan nak kate ape la. nenek aku pon ade fesbuk. tp yg pastinye bukan dia la yg sign up kan. op koz a pakcik aku yg sign up kan. pastu mula la ada anak anak beliau, anak buah beliau, sedara mara da rkan taulan. tp mak gua tak maen fesbuk. abah pun tak maen fesbuk. mak kate kalao ada fesbuk keje laen tak jalan. mmg betul. nak lagi kalo mak dapat men game melambak kt fesbuk tu. hihihi

fesbuk korang byk stalker tak? hohoho. ni lagi satu. korang jgn risau. korang femes la tu. sbb tu ada ramai stalker . HA HA HA. macam haram j. Kalau dulu umur kebudak budakan dulu boleh la aku nak APPROVE sume fren request. oh ya dulu friendster ngan myspace je. time tu konon bajet femes. friends smpai 1k++ sekarang? sorry. tak kenal jgn harap. gmbr mengarut² mmg tak la aku nak approve. 

berbalik kepada stalker men stalker ni, aku tak tau la kan ade org stalk aku ke tak. tp aku tau ada la beberapa yg stalk. sbb da siap block aku bagai, ko stalk aku lagi wat pe dowh? aku tak kacau idop kau kan. tak payah la nak guna nama  tah ape ape, gmbr tah ape ape nak add aku. puhleaseee. go away from my life.. 

heh aku pon penah stalk org jugak. stalk org tgk ape pekembangan terbaru dorang. alah stalk kawan kawan yg dlm fren list jugak. Tetibe org ni nak kawen. tetibe dah kawen. dah ada anak. wohh.  

sape tak penah stalk org? tipu la korang. ptui ptui ptui. kalo stalk diam² xmenyushkan org tak pe. ni stalk org, jaja cite bukan bukan pasal org tu. tak ke hangin? ishhh

kadang kadang fesbuk jugak buat kan relationship terumbang ambing. bukan kadang kadang, selalu jugak la aku bace/ternampak musnahnye relationship sbb fesbuk. ini mmg tak bagus. macam macam benda kat fesbuk tu yg boleh merosakkan sesuatu hubungan. kepada gf/bf/husband/wife jgn buat benda yg boleh meragukan pasangan anda. be honest in everything you do.

sbb tu aku sekarang jarangg update belog. dan nama belog pun dah bertukau kepada BUKAN SEORANG BLOGGER TEGAR. dan LINK belog aku pun da betukau. kalau dulu miraex.blogspot.com sekarang cikmiraedora.blogspot.com. dlu belog aku traffic agak lebat la time guna link miraex tu. org kenal aku pun atas nama miraex. dulu la. skang tak dah. blogger² yg baru jejak belog aku pun mesti macam pelik. follower rmai tp update tak slalu pun. tgk la sebulan pun tah bape ketul entry je aku update? HA HA HA sejak konon terasa macam matang kot aku jarng la nak update. nak update pon saje saje. kalau dlu mostly hari hari macam aku update everyday life. tp skang tak kot. ye bahaya. nak lagi kalau ada stalker gila yg every month akan kacau idop kau!


last but not least
aku bukan artis utk KAU stalk. sekian. maseh.




3 comments:

  1. xpe..i tetap follow u cik mira..heee

    ReplyDelete
  2. akak la stalk mira kalo nak tahu.
    guna nama ramlah ram...haha.
    tapi bukan jaja cite tau.akak jejak kamo jep.huahua..
    bila nak banje makan piza ni?huk3x...

    ReplyDelete
  3. athirah: heeeeee thankss. i follow u jugak!

    kak bib: aikk sejak bila akk tuka nama ramlah ram? heeeeee tp tak de plak dlm fren list mira nama ramlah ram. hihihi. makan piza? jum2 ahad? mid? haha

    ReplyDelete

This is best brooooooo!