Tuesday, November 16, 2010

Suwit la pakai baju same kuar dating


semenjak due menjak tiga menjak bermenjak menjak ni aku slalu perasan para jejaka jejaki (ade ke dalam kamus dewan jejaki? ah lantak. jejaki tu aku konon-kononye gelaran pada gadis la) bek tu de topik, baru aku perasan para jejaka jejaki yg tgh berhangat cinta ni (macam la kau tak hangat becinta. sadap yu) kuar dating mesti pakai baju same. eh tak pakai baju same pon mesti pakai baju kaler nak kat kat same. suwit ekh? 

aha. aku bukan nak kutuk pun. tapi aku macam kelakar plak tgk. heh. (kau pun macam tak pernah buat? er tak penah kot) kalau macam pegi event ape ape dinner ke ape ke macam takesah kot nak pakai sedondon? macam pegi wedding ke. time raye ke. time dinner ke. event ape ape lah kan. 

kalau ternampak kapel kapel yg macam ni kan, aku mesti ckp 

"ohh. dorang janji nak pkai baju kaler merah ari ni.." 
"ohh. dorang janji nak pkai baju kotak kotak itam putih ari n.."
"ohh.. dan ohh.. dan ohh..."

mungkin macam ni la ayat dorang

L: awk awk, esok kte pegi dating dekat midv kte nak pkai baju ape? kaler ape?
P: erm.. awk rase rase nak pkai baju kaler ape? awk ade baju kaler ape?
L: kalau kte pakai baju kotak kotak hitam putih nak tak?
P: boleh jugak. sedondon kan? heeeeeeee yeay!
*dialog aku tibai sndri*

ari tu hangout with my girlfriends (dah-kenapa-tetibe-nak-speaking-plak) aku cakap sekali je kat dorang pasal ni, asal jumpe je kapel pakai baju ala ala sedondon, dorang da menganjing aku dah. "Mira, tu ha  sedondon. tanak cakap kuat kuat ke?" HAHAHA Haram J la korang :P
so ape kate korang plak? 

okay okay korang jangan marah pulak aku ckp macam ni. ni ape yg aku rase jer. jgn terasa pulak yer! 

Selamat Hari Raya Aidil Adha! 
bukan AIDIL zaquan dan jua bukan zaquan ADHA
Selamat Hari Raya!



6 comments:

  1. tak reti la nk pki sedondon neh bila kua dating.. rasa mcm diperhatikan plak..hahaha

    ReplyDelete
  2. tau takpe. haha. macam kelakar je. org ckp ckp ehheh

    ReplyDelete
  3. matching colors still acceptable!
    tp same design???ohoooo.....no...no...
    penah buat mcmni mase 1st love hingus hingusan dulu.mase kat umah rase sweet bangat.tp bile da in crowd,n bile jd subjek perhatian....rase nak bukak tshirt time2 tuh jugak!sungguh memalukan.n dat was d 1st n d last tym i did dat.:)

    ReplyDelete
  4. selalu jee buat cmtu..datim pakai bj color sama

    ReplyDelete
  5. aku ialah jejaka:

    tapi kan. aku ngn jejaki kasih aku. time nak kuar jerk. xrancang ape2 pun. sebab malas.. tapiiiiii.. bile jumpa jerk mesti pakai baju kale same!!! eee.. jejaki kasih aku pun malu nak jalan aku.. aku lagi la.. hahahaha... nak sedapkan hati. ok ini ialah ikatan kimia kasih sayang :))

    ReplyDelete
  6. liya: hahhahha kelakar kan? time kte bedua je mmg rase cam auww romantik gilaa. tp bile kt ramai2 org? haaa amekkaww. femes kejap :P

    athirah: kalo color tu ok agi kot.? design same tu xleh tahan la :P

    jejaka: haha tu namenye jodoh kuat la tu. sehati sejiwa. naluri kuat. haha

    ReplyDelete

This is best brooooooo!