Sunday, December 12, 2010

Alhamdulillah kau masih hidup


Dlu kite rapat. rapat sangat. Boleh katekan everything kte berkongsi. Sedih gembira hampir semua nye la. Macam tak caye aku bleh rapat ngan ko mcm tu. Ye la aku tak byk kawan rapat yg betul betul rapat. yang aku boleh  gelarkan bestfriend. Dlu pun penah ada. tp pengakhirannye macam ni jugak la. Tapi takpa kite still kawan.

Malam kelmarin aku mimpi kau. Aku mimpi kau dah mengadap yg maha-ESA. Sumpah aku sedih gila. Kite dah tak serapat macam dulu. Masing masing dah buat hal masin masing. Entah lah. Aku macam kesik ati dgn kau kot? Entah lah tak tau nak cakap macam mana. Skrang mmg kekok utk berbual kosong dgn kau. Kalau macam dulu, tak da benda penting pun aku boleh je call kau nak borak borak gelak gelak. Sekarang? Hmmm

Dalam mimpi tu kite macam keja kat tmpt yg sama. But then kau tak datang keja lepas konvo ari tu. Aku tgk kat meja kau beselerak. Hp pun kau tinggal kan macam tu jer kt atas meja. aku pelik. Mane plak kau pegi? Walaupun kite tak serapat cam dulu, becakap pun dah jarang sangat, tp aku tetap amek berat pasal kau. Kau sehat ke tak, kau hepi ke sedih ke? sbb aku tau kau kalo sedih kau pendam jer.but then kau salah kan diri kau sndri if something happen. Aku byk kali dah bebel kat kau pasal tu. Entah la.

Someone bg tau aku yg kau dah takda. Aku tak pecaya. Aku call bf kau. Nak tau pekara sebenar. Ya mmg kau da takda. Kau kena tembak dgn peluru sesat. Hancur luluh nye hati aku? jantung aku? tak sempat nak berkata². Otomatik sume kenangan lama bermain main kat otak aku. Subhanallah. Nasib la itu semua MIMPI SEMATA.

smlm, tup tup kau text aku. Ya allah. Lega nye hati aku. Kau masih sehat. ego nye aku tak text kau langsung pun lepas mimpi tu? hmm maafkan aku kawan. 


macam mana eh kita nak rapat macam dulu? ye aku rindu kat kau sahabat. semoga kau panjang umur dan diberkati oleh-NYA. amin.



Betul kan org tua tua kate kalo kita mimpi orang meninggal dunia, orang tu akan panjang umur. Kan?


1 comment:

  1. Makteh lagi sedih.mimpi BF SENDIRI MENINGGAL SEBAB EXCIDENT! boleh??huwaaa menanges sampai ke alam realiti.huhuh

    ReplyDelete

This is best brooooooo!