Monday, December 27, 2010

Cukup 6 bulan



6 bulan yang lepas 

Tomorrow is the day. cukup 6 bulan aku membanting tulang kat tmpt keje aku ni.Eceh kaw ayat nak gelabah katak je. Kau ingt kau membanting tulang kat sawah padi nun? Koje dok dalam ekon nak kecow. Heh. Ye la ye la. Gune ayat sesuai siket. cukup 6 bulan aku berkhidmat kat tmpt keje aku ni. Amacam sesuai tak? wuwuwuw~

Disebabkan 6 bulan ni, sepatutnye aku dah kena angkat kaki say bye bye kat ofismate dah. sob sob sob. dah dah toksah nak sedih sedih sgt lah. Sebab aku diserap utk jadi permanent staff.

wuwuwuuwuuw yeaahaooo hoyeeahh heh heh heh

tayah gelabah boleh? kah kah kah. konon je tuh bwt bwt hepi. padahal tak bape nak hepi pon ? Apekah? Ala bese ah kan. 

"Takde keje yg senang. Takde keje yg takde pressure. Takde keje yg tak de masaalah" 

kan kan?

Cakap kat aku siket, keje mane yg tak mntk pengalaman? habaq mai kat aku meh. Setakat yg aku mencari keje yg sesuai and gaji nk-konon-sedap-ikut-kelulusan, pengalaman takde toksah nak bangga sgt lah bai. kau punye result gempak mane pon, dorang mesti nak tgk pengalaman. macam aku ni ha la baru tekedek kedek nak keje, fresh graduate kan, toksah la nak mengharap/demand gaji tinggi tinggi.

blaja blaja gak, tapi aku nesehat kan la kan, agak korang time cuti semester tu, korang pegi la cari keje mane mane. carik pengalaman. at least nanti time korang nk buat resume, part working experiences tu penuh la kan. aku dulu time cuti ape aku buat? menggemokkan badan jer!. time memula aku cari keje dlu, anto resume, working experiences aku ape? practical jer la. nasib ade practical. kalo tak de practical? lagi hampeh. kosong je resume kau.


ergh entry aku sejak due menjak ni berunsur unsur kerjaya la pulak. nak cite sal blaja zaman tu da lepas dah. korang godek² la entry aku sebelum sebelum ni time begelar seorang pelajar yg berdedikasi gitu. eceh.


ah merepak lah kau. esok mesti HR panggil aku. wuwuwuw. entah la ade increment ke tak aku punye salary. harap harap lah ade kan. mengharap sangat. nak kawen ni. opsssss. 


btw, skang tgh SALE. smpai bile sale? akan diberi tahu kelak. meh la shopping kat Marks & Spencer. promote giituuu =D



ok lah bai!



7 comments:

  1. kak mira..sonoknye da keje..hee...

    ReplyDelete
  2. mmg na cr keje time cuti sem ni
    tapi mcm mls je wak hehe

    ReplyDelete
  3. eh..eh..lama x blog jenjalan..blog cik mira dh lain...kemas jeeee

    ReplyDelete
  4. Sekuk tawa: lepak lame lame pon tak pe :D

    ReplyDelete
  5. Nana: sonok pgg duet sndri. tp tak best.sbb er er tah la T_T

    ReplyDelete
  6. Aqish; hehehe tu la. time kte study dlu sbb malas la tak keje keje. dok umah jep :P

    Athirah: heheh sblm ni macam hampeh kan?

    ReplyDelete

This is best brooooooo!