Tuesday, December 21, 2010

Journey to Taiping, Perak. Kawen lagi | 19 Disember 2010




Perjalanan ke Taiping, Perak  mmg sangat fun. Seawal jam 9.30 pagi Encek kekasih dah tepacak depan umah. Gerak g b'fast dlu sblm bertolak perjalanan juh ke Taiping. Perjalanan dijangka mengambil masa 2 Jam 30 Minit (kalo bawak laju) or 3 Jam (kalo bawak mengikut peraturan trafik)

Ikut tol jalan Duta straight smpai Tol Kamunting (Taiping Utara). Bawak rilek rilek. Smpai R&R tapah rase macam dah dekat dah. Singgah R&R Tapah, melunaskan hajat kecil da hajat besar. Dah selesai tu terus gerak menuju ke destinasi. Tgk map macam tak smpai smpai pon lagi tol Ipoh ? Time tu la call pengantin. 11.50 am. "Tab, aku baru lepas tapah ni. jauh lagi ke?" "Jauh lagi la sayang. dalam sejam stengah or 2 jam lagi" Ooo eeeyyymmm geeeee lame nye lagiii. Lepas tu baru encek kekasih pun pecuuuuuuuuuuuuuuuuut 120km - 130km sebelum tu rilek rilek je bawak 100km/j jeeee.


Exit plaza tol Taiping Utara (Kamunting) akhirnyaaaaaaaaaaaa sampai jugaa. Tapi baru exit tol je blom smpai umah lagi. Umah pengantin dah dekat sgt dah bila kuar tol Kamunting tu. Dup dap dup dap aku plak yg tak sabar nak jumpe pengantin.


Tepat jam 1.15 pm kami smpai ke destinasi yg dituju. fuhhhhh. fuuuuhh. (penat bunyi nye) sakit pinggang aku. dari Kuala Lumpur hinnga ke Taiping, Perak. eceh menyanyi sakan nmpak korang mengikut rentak lagu? HA HA HA


Tak sabaaa nak jumpe pegantin. posing sket dgn hadiah :D

 Roomate/besties since Diploma 2005 

Kalo mengimbas kembali kenangan kitorang time study dulu masing masing tak caye yang tab dah kawen. Dulu kemaen dia ckp die lambat lagi kawen. haa skali hamek kau. Tabbbb ko da kawenn! tah tah nnt time aku nk kawen ko da ada anak sorang. HI HI HI

Ketibaan pengantin lelaki diiringi dgn moto moto beso. 
Tu tu moto beso putih tu Ducati beb ducati semat siyooot

 
Ko cantik sgt weh! beseri seri :)


picit gmbr utk tumbesaran yg baik

 So suuuuuuuuuuuuwitttttt

 Amek berkat amek berkat

Aku ngan ady melepak situ smpai pengantin abes besanding. Tab siap pesan "Dong, jgn balik dulu tauu. tunggu smpai abes tau. kte begmbar gambar" iye tab iye baik. bukan senang aku nak jadi camerawomen yg tak pakar ni. HI HI HI. 



Jam menunjukkan pkol 3 ptg. Seharusnya kami perlu berangkat pulang. Jauh lagi perjalanan nak balik ni. Otw balik tu dah jem gilaaa. Sebab nye ade truck rosak kt tepi jalan. Orang M'sia ni kan terlebih prihatin. Jalan je la tapayah tengok tengok slow slow kan keta. ape daaaaa. kalo tak smpai KL boleh je pkol 6. At last smpai KL around nak kat kol 8. Badan da sangat tak selesaa. 

Untuk menghilangkan mengantuk dalam keta, Encek kekasih banyak menghiburkan aku. Eh eh macam terbalik plak. Dia yg drive, patut nye aku la menghiburkan dia menghilang kan mengantok? HA HA HA. Aku da tak larat sangat dah time tu. Cian dia. Terus balik Melaka plak lepas anta aku kt KL. Alhamdulillah beliau selamat sampai. KL - MELAKA boleh dia bawak SEJAM jer? marah btol aku. Bape laju die pecut tah. grrrr.

Okay lah. Once again Selamat Pengantin Baru kepada my besties yg cuns melecuns ni bersama pasangan beliau. Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat okay babe? Sayang kau ketat ketat ! :)

p/s: gmbar selebihnye dalam fesbuuk gua. terai la cari =P

ok.bye.thanks for reading!




6 comments:

  1. haha.. same la pulak.. ade kat taiping on 19 disember.. pegi umah kak hanim. ape la tak calling2.. kalo tak mesti kak anim suruh singgah umah dia. majlis aqiqah anak buah dia..

    ReplyDelete
  2. dobot: akak bulan 2 kot? tahun bile tu tak tau la. ekekeke

    ReplyDelete
  3. kak oni: haa mak ade ckp jugak. tp time tu tekocoh kocoh la kak. huhu. esok nye koje kan. balik tu pon da smpai kl kol 8 mlm. wuwuw

    ReplyDelete
  4. mira..ni ita kan?ita right?
    yang roomate kamu tu kan?
    dia dah kawin?
    waaaaaaaaa..banyak nye ketingaalan...

    ReplyDelete
  5. LAwak apa ek?da lupe lgsg..smpai skang x tgk lg gmbr yg di snap

    ReplyDelete

This is best brooooooo!