Wednesday, December 15, 2010

Mari have fun dengan profile facebook yang baru!

Sebelum ni kemain menyampah nye aku dgn profile facebook yang baru ni kan? smpai buat tuto pasal macam mane nak kekal kan profile facebook yang lama. smpai kan entry tu jadi hits tertinggi la bulan ni. Tapi hampeh kejap je aku buat 2 3 jam lepas tu betukar baru balik. Grrr eh eh ke ade sape sape yg still gune profile facebook lama? nasib korang baik sikit la dari aku. nnt tak lame lagi betuka baru jugak la tu ~ (ayat dengki)


Gmbr dia atas adalah profile facebook aku. new layout. nmpak tak gmbr yg di sambung² dkt tag gmbr atas tu? haaa semat tak semat tak? HI HI HI.Ekceli aku punya tak semat mane pon. tu aku first time try and error. Hehehe. 


Encek ady memakai profile picture blakangnnye bertemakan pokok Christmas. Nak kat krismes kan ni. 1MALAYSIA katenye. Lalala~ jgn marah sayang! :D

Skang ni makin rmai aku nmpak dah bwt macam ni. memula aku nmpak kat fesbuk Chokilala. Pastu aku nak terai buat, konon guna manual lakan sbb tak tau ada trick nak bwt mende ni, skali tak jadi daa. HAHA. Pastu pastu aku nmpak plak kat page Jijie Kusya. Dia dah la cantek. buat plak gmbr tu jadi profile pic. mmg terbaik. Nah pegi terjah blog beliau utk maklumat lanjut http://itsmejijie.blogspot.com/ 

ok lah jgn banyak cite, korang mesti tak saba nak bwt kan? nah amek link bawah ni, sila explore sendiri okay? Make sure korang kena ada PHOTOSHOP or GIMP okayy?


Mamat ni la yg setat buat profile yg awesome ni.
more info? 

tutorial ringkas dan padat

ATAU

yang paling senang utk sesiapa yg takde photoshop or GIMP pegi kat cni http://74.52.142.77/~piccut/


NOTE: Profile cantik korang akan spoil bila ada org tag gmbr kat korang. HAHA. so sila la untagged gmbr tu yeww

Selamat mencuba!


7 comments:

  1. cam smart je kak mira.. tp x brani nk try. takot x jd.. kang terus cam hempagas.. haha..

    ReplyDelete
  2. Mira: hehehe dah buat tak?

    athirah: dah buat lom dear? hehe

    ReplyDelete
  3. Missy: ekkeke try dlu satu. edit2 sket. akk pon bwt bape kali baru jadik :P

    ReplyDelete
  4. Manna: bole tahan rumit jgk la dear. huhu sabar tu penting

    ReplyDelete

This is best brooooooo!