Monday, December 27, 2010

Pompuan ni wat on9 shop. page fb lama dia tah kemana. sebulan aku tunggu barang aku beli tak smpai².


Pompuan ni wat on9 shop. tpi die takde blog. die tak buat blog shop on9. tp die bwt FB SHOP ON9. page FB lama dia tah kemana. sebulan aku tunggu barang aku beli tak smpai². mula mula msg, tak reply? skang trus del FB ke block aku ke tah ape tah. tak baik tau makan duet haram. kalo tak de cakap takde. pulangkan duet aku balik woiii. pulangkannnn. takan kau nak aku nyanyi lagu Pulangkan kat tlingee kau plak.




First inbox aku ngan minah ni. tgk bape hb? 14 November 2010 okay



Nah bukti resit. Walaupun seratus jerrr tp duet okay.
seratus tu kalo pulang balik aku boleh beli kasot laen la weh.

Last aku inbox dia, terus lenyap esok nye. Macam haram.


Aku bwt siasatan carik die kat Google. jumpe FS die. and ada die letak email die, aku msg die kt email pon still tak reply. mmg hangin lah kan.

smpai aku jumpe page die yg baru neh



tu diaa muka penipu. nama dah sedap dah. Shazleen Nerina. harap muka kau cantik. makan duet haram ke kau? aku tak tau la ape masalah minah ni. mungkin die gadoh ngan bf die kot. sbb 2 3 hari b4 tu aku tgk len macam je wall post die kt fb lame die. pastu terus lenyap. kot ye pon nak begadoh sakan ngan bf kau, customer kau ni ingt sket. stakat ni yg aku tau dah 3 org yg beli dari dia tak dapat² macam aku. die bkan jual kasot je, baju, bag memacam lagi lah.


Tak baik tau makan duet haram. kalau takde cakap takde. dah sebula nlebih dah weh. agak agak la derrr.


korangg, beware okaayy. make sure shopping online dgn trusted site saje yer Satu pengajaran untuk aku jugak.


sekarang dah brape haribulan? kau orang kire sendiri bape lame dah aku tunggu?



ok. bai.



31 comments:

  1. alahai
    aku ni nunggu kawan aku post CD ost natrah asik2 delay aje
    tensen dah ni

    ReplyDelete
  2. uish..kesiannya u..
    bahaya gak on9 ni..
    kalo blog cam caya skit kot..
    tp be careful next time k..
    :)

    ReplyDelete
  3. aiyoo
    scary gak kalo kena camni
    huhuhuhh

    ReplyDelete
  4. hampeh punye perempuan! maloo plak sekaum camni!

    ReplyDelete
  5. alien: ha tu nasib kawan tu. ko bole carik smpai lubang cacing. ni ha da la tak kenal mane sgt pon. abes lesap duet aku~

    ReplyDelete
  6. Ira; yup yup baru 1st time kene cmni :((

    ReplyDelete
  7. Ery: tau takpe. sblm ni beli on9 takde plak mcm ni sob sobb

    ReplyDelete
  8. kak oni: mmg hampasgas btol. kalo jumpe tu mmg kena la dia

    ReplyDelete
  9. kita pernah order barang online tp xsampai kat kite. grrr, dia kata dah hantar tapi tak dapat pun.cis

    ReplyDelete
  10. syaheera: kesian kat kite kan. byk tak beli time tu dear?

    ReplyDelete
  11. kak, mngadu kt sini http://www.facebook.com/pages/KAMI-BENCI-ONLINE-SHOP-YANG-TIPU-MAKAN-DUIT-HARAM/108326229209926

    ReplyDelete
  12. Nak tekan like macam tak patut pulak kan? Hehee. Neway, bersabar k. Nanti dia dapat la balasannya. Ecewaahh. Pandai i berkata2. hehee

    ReplyDelete
  13. ika: akk da adu kat ctu dah dik.

    ReplyDelete
  14. taz; itu la pasal. ade jugak org cmtu kan. ape laa

    ReplyDelete
  15. i sllu beli kat blogshop kawan2 je. yg bkn kawan mmg tak caya hahaha

    ReplyDelete
  16. sumpah scary, takutnyaaa banyak gila tm100 tu boleh beli crocs ori tuuuuu hokay T_____________________T

    ReplyDelete
  17. Neyra: erm tu la. tak tau nak kate ape la. kawan2 yg wat blogshop tak de plak huhu

    Ynn: haa btol la tu. da bole bli kasut crocs lagi 1 dah!

    ReplyDelete
  18. Alhamdulillah la,, ak dah bergiat dgan barangan on9 utk tun nie, xpenah kene tipu lagi... em, xpe la cik mireadora.. ade hikamh utk ko dan hikmah utk ak jugak...harap kepada mereka y xjujrdgan peniagaan nie, mendapat balasan dan azab dari Allah S.W.T, em, dah buat laporan polis k?

    ReplyDelete
  19. Fakhrul: taun ni bru 1st time ni aku nak bli on9. boleh plak jadi cmni kan. malang btol aku T_T ko sllau bli on9 gak ke? bli ape weh?
    err blum wat report lagi. aku ni mane penah jumpe polis wat2 report ni. adeh

    ReplyDelete
  20. eh teruk nye dia..
    gile berani dia siap buat page baru pulak tuh..
    no phone dia xbagi eyh u ?

    ReplyDelete
  21. Meeya: tak de no phone dia la u. kononnye die kate takde no bisnes. yg kite ni pecaye la kan.

    ReplyDelete
  22. skang ni dear, via blogshop ke, fb ke klu kaki penipu tu, jalan je..ade satu kes tu blmbk blog dia buat tau, mcm2 jual..tapi penipu besar..
    next time check sama ada registered with SSM atau tak..sbb kitorg yg serius in this field, kitorg dftr...im sorry for u...

    ReplyDelete
  23. Ieza: ya ya salah i jugak tak tgk bebetol. i tak same kan dia ngan on9 shop yg laen. just her self..

    ReplyDelete
  24. i pon kene jugak babe. dr bln 10 lagi i tgu leen.

    td i bengkek sgt i ckp i akn report polis. then leen tu balas
    ' if u dh ugut2 i ni i xbyr la. i igt br nak byr.xpela mcmtu. bt la ape u nk.ok.tq

    kepala hotak dia. i rase btl2 nk ngamuk sbb duit2 customer semua dgn dia. beratus2 gak. adui.

    ReplyDelete
  25. ini no dia :
    017-9228854

    i punya hangin dah tahap xboleh tahan. i ni kawan dia. sanggup die buat mcm ni.apetah lagi dgn org lain

    ReplyDelete
  26. Krie: Ya ALLAH. dgn kawan sendri pon dia buat jugak? mmg sial gile pompuan ni. perghhhhhhhhhhhhhh. bikin gua panas. u pon tak dapat lagi la duet tu ek? ape jadahnye minah tuh? erghhhhhhhhhhh
    thanks for the info babe!!

    ReplyDelete
  27. hye cik mira:
    same la i pun terkena jugak...the worse part is ktorang dulu satu sekolah menengah..i tot kwn2 kan, bukan xkenal die tapi ..klu da buta mata psl duit kawan pun die sebat gak..bukan awk sorg je...ade rmi lg..beratus2 pun ade..xtau nk ckp ape dah..kte tgk lame mane die bole hdp dgn duit haram tu.even kwn yg baik dgn die pun kena marah blk bile tanye psl ni.ape jenis manusia ntah.

    ReplyDelete
  28. @Anonymous
    hye awk. ramai rupenye. macam mane lah die tak tertangkap ngan polis? jom ramai2 buat report nak?

    ReplyDelete
  29. dekt i dia bg number ni 0133676716

    ReplyDelete
  30. kawan sy keje ngn tm..ofis dia dkt area airport subang..ada kawan dia sebijik nama shazleen nerina mohamad,tp sy xtau la dia org y sama ke tak

    ReplyDelete
  31. CAYLA ...FB TERBARU SHAZLEEN NERINA

    ReplyDelete

This is best brooooooo!