Thursday, April 29, 2010

The ending of student life


diam tak diam dah abes belajar rupenye aku ni.
diam tak diam dah 2 tahun aku kat shah alam ni.
diam tak diam habis jugak aku practical.
diam tak diam dah abes presentation terakhir aku
sebagai seorang pelajar BBA (HONS) Retail Management.

how was the presentation? or should i said VIVA?
hmm not too hard not tooo easy. average maybe?
now in progress finalize the thesis.
then, doneeee with my degreee
yeayyy
*pap!*
hello miraa, result blom kuar lagi
jgn nak dok seronok sgt yee
okay okayyy....

setapak lagi aku melangkah
dari life sbg student,
now kne pk kan alam pekerjaan pulak.
ya ya.
skrang jugak proses mengapply keja.
anta resume sane sini.
jgn pilih kerja.
pengalaman tu penting.
kerja & pengalaman?
hmm salary must be compatible with wut we have done rite?

seriously baru aku tahu susah nye alam pekerjaan.
actually aku trus smbung keja kt tmpt ku practical
mmg keputusan aku nak trus smbung keja kat ctu.
dari aku balik rumah tak bwt pape
better aku timba pengalaman kan?
idup sorang2 jauh dari family mmg mencabar
skrang ni, money is everything
penah tu dlam wallet aku tngl duet syiling sahaje.
duit syiling yg membekalkan aku utk pegi keja balik keja.
makan? aku puasa. itu lebih baik dari aku xmakan ape2 trus
its hard to leave alone without ur family.

but its okay.
itulah life
itulah pengalaman kan?
:)



Sunday, April 25, 2010

2 bulan tak update

Shuh shuh *besihkan sawang²*
lameeeeeee sungguh tak update kan?

iye sy malas
campur
sy busy dgn keja
campur
sy tak de idea nak update bile dah penat

okay okay sy tahu rmai yang tertanya tanye kemana sy menghilang
*ade ke org tnye?*
tak menghilang kemana pun.
masa yg sy hilangkan diri tu macam macam yg terjadi
dan selama sy berdiam tu jugak la
perkara perkara yang tak best terjadi dalam idup sy

skrang ni alhamdulillah

sumenye dah kembali normal

i'm so happy with it.
personal is personal
i can't share everything with everyone.

lepas ni kembali active seperi biasa.
nnt kan kemunculan sy yg terbaru ye! peaceee :D