Sunday, June 27, 2010

Warga Ampang


skrang sudah jam 10.48 minit malam sewaktu aku mentype entri ni. ini menandakan aku mempunyai 10 jam stengah lagi untuk aku memulakan kerjaya baru aku. yeah. memulakan kerjaya baru di tempat baru. macam mana lah agaknye kan? excited mmg excited. dalam masa yg sama aku macam cuak pulak la kan.

dan sekarang aku menjadi warga ampang pula (?) sblm ni warga shah alam. 2 tahun lebih jugak lah aku menjadi warga shah alam. berpindah randah aku ni. best jugak. mencari pengalaman baru di tempat baru.

tadi smpai ampang dalam kol 12 lebih. smpai² angkat barang yg sgt byk ni. nasib la ada lift. kalo menapak naik tangga mau kurus lebih aku nnt. lepas da anta barang sume, kuar balik ngan mak abah, g crik almari n tilam. sbb 2 benda ni je susah aku nak mencari. nasib ade carefour berhampiran. rembat almari kain sebijik, almari 3 tingkat sebijik. cari tilam yg sesuai tak de plak. mahal melampau plak kan. teruskan perjalanan ke area hulu langat. hamek kau. smpai hulu langat aku mencari tilam semata. tp bebaloi la. takde ar mahal pon smapai ratus2. tebal pun tebal. ye lah, aku letak tilam bawah jek. tak de nak bli katil pun. orang bujang lah katakan. Hihihi

dah rembat tilam n almari, balik la umah sewa ku yg baru ni ;) aku suka bilik aku ni. luas! da kemas kemas, pasang tikar getah. okay mmg takleh bla. tikar getah kaler pink kan tersame plak ngan kaler dinding. oh sgt tak leh blah. aku mana suke pink sgt. tp time nk bli tika getah tu, kaler ni je yg aku nmpak cam bole menampakkan bilik aku jadi luas. so aku rembat jek la. ok mmg luas. beseri je bilik. auww. ;P

time aku tgh pasang tikar getah ni, tetibe plak lampu tepadam. omaigod. takan rosak plak lampu ni. trus tepon mak. mak ngan abah da balik lak tu. takan nak patah balik kan. mak suh tgk starter lampu tu. oh ta sampai. aku jolok² ngan penyapu. tak menyala gak. last last badang aku yg tersayang btolkan. fuh selamat. tp lampu ni mmg main main tau. grrr.

ok lah. puas dah membebel ni. cte lelebih pon tagune. tade org mau bace. aku bace sndri balik nnt. hahaha. ape yg aku nak perkatakan di sini, i love my new room ! :) i'm love in ittt !!

ok lah mahu tido suda. esk kne bangun awal! sok masok keja kol 8.30 so kne lah bangun awl. aku kan besiap bapak la lame. nak tunggu bas lagi, meredah jem lagi. so kne kuar awl. 1st day kerja kan. sumenye kne awal. performance mesti kena jaga. :)

oh ya. aku bekerja dimana? sila click SINI utk maklumat lanjut ;)

ok lah bai!

Friday, June 25, 2010

It's Sad and it's sweet (?)

I just read this from somewhere, touched my heart;


A Bf gave a challenge to his Gf to live a day without him. No communications at all and said if she passed it, he'll love her forever. The Gf agreed. She didn't text or even call him the whole day without knowing that his Bf has only 24 hours to live because he's suffering from cancer. She's excitedly went to his Bf's house the next day. Tears fall as she saw her Bf lying on the coffin with a note on the side,

' You did it baby, can you do it everyday? I love you.'


a day without him just like &^%$^&*^#
iloveyousyg

Wednesday, June 23, 2010

Encek bf selalu mengenakan saye


"Dah lama tak bwk keta kan? pegi blaja balik bwk keta"

"Ala keta kat umah ada manual je. yg otomatik abh bwk g keja..tak brani la"

"Bwk je la. nnt g praktis blk driving. jap lagi nak g klcc kan? ha kt klcc tu ada tmpt prkatis driving. g la praktis. murah je. singgit."

"Ha? kt klcc ade tmpt praktis driving? (otak da membayangkan driving school nye tmpt). kat mana? tak nmpak pun?"

"Ade la dalam klcc tu. masok duet singgit. nnt die bwk sndri. goyang goyang siap ada lagu lagi"




pffttttt!!


aku pon pecaya je la kan memula.
ckp nak siyes je. tak besalah langsung.
geraaaaaaaammmnyeee!

nsib baik syg

Saturday, June 19, 2010

7 Disember 2009 - 17 June 2010

7 Disember 2009

Aku ingt lagi, first time aku jejakkan kaki ke MPH @ SACC sebagai pelajar praktikal di sana. Aku sepatutnya lapor diri jam 12 tghari. dan berjumpa Supervisor disana. Aku dikhabarkan kena berjumpa dgn Pn Zarina yang entah ak tak tahu macam mana org nya ketika itu. Dalam hati aku, harap harap lah orangnya okay. Time aku smpai SACC tu baru jam 11.30 pagi. Aku duduk kat kerusi kt luar MPH tu sementara menunggu jam 12 tghari utk berjumpa dgn Pn Zarina. Jantung aku berdebar debar. Biasa lah. masok tmpt baru kan. dgn berjumpa org yg tak kenal. dan bekerja pula kat ctu. Mmg lah aku cuak. Sbb aku tak penah kerja kat mana mana pon. Dan itu lah first time aku memulakan kerjaya aku sebagai student praktikal.

Sementara menunggu jam 12tghari, aku usha je dr luar. tgk keadaan kedai tu. keluar masok org dari kedai tu. dan keluar masok jugak pekerja kat MPH tu. yg aku nmpak kuar masok dari kedai tu majoriti LELAKI. ok aku da cuak. takkan sume LELAKI plak dalam kedai ni. Fuhh.

Jam menunjukkan 12tghari. Aku melangkah masok ke MPH@ SACC dgn berpakaian baju t-shirt putih, seluar slack hitam, kasut hitam, tudung hitam bersama beg coklat ku. Jln menuju ke MPH dgn jantung berdebar debar. Masok kedai macam kononnya-misteri-shoppers-lah. Kat kaunter aku nmpak sorang minah n sorang mamat kat tmpt cashier. Pusing pusing kedai macam tak de arah tuju. tgk tgk novel, pegi satu department ke satu department lain. Sampai aku teserempak ngan sorang mamat ni. Mamat ni Cina ke Melayu? kang aku ckp Melayu kang tak paham plak. Aaaah bedal je la. Aku tak tau nak tnye sape dah. Dia je yg ada kat ctu. "Errr tumpang tanya, Pn Zarina ada?" eh mamat ni bwt muka blurr plak. "Pn Zarina? (diam seketika) er dia tak smpai lagi. dia masok tghari" "Oh ye ke. takpe la. dan berlalu keluar dari kedai.

seketika kemudian aku masok balik, g kat kaunter, tnye mamat kat kaunter tu "Pn Zarina da smpai?" ; "Kejap yeh (smbil tepon sumone) blu smpai lagi la. dia masok lewat sket. anak dia tak sehat" ; Pftttt

Dan bermua dari saat itu aku memulakan kehidupan baru bersama org org baru di MPH @ SACC.

Mrs Zarina @ Kak Long.
Bos yg sgt sporting. walaupun dia tegas, tp dia sporting dan sgt sempoi. Tapi jgn salah display buku² novel dia. nnt kau orang dgr la jeritan azimat dr beliau. "Sape yg display novel niiiiiii....????" Gebaboooo (time ni sume nyorok hahaha)

Akk, mekasih forr everything. Tak terucap dgn kata kata. syg akk. nk ckp dpn² nnt akk ckp sy buang tebiat ke ape. "Kau dah kenapa setannn". Hahaha. Satu je sy nak ckp, sedih sbb tak dpt jumpe akk time last day aritu. N i'm so sorry about 'that' matters. Akk, thank you so much.!! nnt kalo wat bbq jgn lupe panggil sy ye :( Ha satu lagi, kalo jogging tu ingt ingt sy ye lepas tu kte g makan kat Ulek Mayang "Nasi putih, telur dadar, sup daging" fuhhh

Abg Kamal @ Puppy
First time jumpe kat ofis time memula masok dlu ingt kan abg kamal indian boy. eceh. "boy" muda sgt... Hehehe..Indian guy. Ha baru best. Tabik spring tgk abg kamal wat window display. Org laen kalo bwt, sehari suntuk nak siapkan window display. kalo abg kamal bwt, pftttt taraaaa kejap je da siap. pastu dia nak suh org puji window display dia. Hahaha. tp mmg cantik. tayah puji lelebih. nnt die kembang lebih. hikhik

Abg kamal @ puppy @ bapak angkat. HAHAHA. sumpah nak gelak je ingt balik gelaran gelaran tu. Thanks for everything also. Mekasih slalu banje pizza kat ktorang sume. mekasih atas sume tunjuk ajar. Truskan dgn happy go lucky abg kamal tu. mmg akan gelak je la kalo abg kamal ada. One more thing jage pemakanan abg kamal ye. Biar sehat sentiasa. Jgn slalu sgt makan kfc taww. walaupun kfc tu menjadi fevret abg kamal. "Apa kau nak setannnn" Trademark abg kamal. hehehe. Walaupun muka dia garang tp tetibe je die le wat org gelak. huhu

Kak Ct @ Ct Hani Mayer
First time jumpe kak ct die ckp umo die 19 tahun. macam pecaye la memula kan. tapi tak pecaye sgt la. tipu tipu. sbb dia da lama keja kat ctu. takan umo 19thn. bwek. tp kak ct mmg muda muda remaja gitu. memula masok die takasi panggil 'kak' ct. panggil ct je. tp da terbiasa panggil kak ct. lama lama dia pun bahasakan diri dia 'kak ct' walaupun beza umur sethn saje. sangat fanatik dgn lagu lagu ct nurhaliza. sgt suke menyanyi dlm ofis. sgt suke gelak smpai merah merah muka. dia ada mentor. abg din or abg kamal jadi mentor dia. n bila mereka bergabung, kak zai menjadi mangsa. Boleh dikatakan aku ngan kak ct ni mempunyai byk persamaan. tak tau nak ckp macam mana. tp minat ktorang byk yg same. sbb tu kte ngam kan akk?? :)

kak ct, thanks also for everything. thanks atas sume tunjuk ajar akak. sory if mira terlembab sket wat keje. sory if mira ada wat salah dalam wat receiving ke, return ke. sorryyyy. akk ayam goreng peha kalo da tak wujud lagi cane ? akk nk makan ape nnt? minum byk air tau kak. 5 liter sehari. break the recordddd. :) thanks for all memory that we have create. I-city? ingtkan? :) Akk kuat kan? tamo sedih² lagi tau. Nnt ada apa² nak share ngan mira, call saje. mira sntiase ada :) Syg akk tau! Akk, dgn 's' cane? hikhik. gosip gosip hangat jgn lupe smpaikan yee :D

Kak Zai @ Kajai
Memula jumpa kak zai ingtkan umor dia baya2 aku je or atas aku 2 @ 3 tahun. awek muda yawww. berskendel dgn abg kamal. so kak zai jadi mummy aku la? eh eh haha. kak zai jgn mara ye. kak zai seorang pendengar yg baik. kalo ade problem nak luahkan kat dia, sure akan lega :)

kak zai, jgn lupe tau. kawen nnt jemput la! kito kan sokampung. pastu kalo ade gossip² hangat pasal kak ct, inform taww. mane tau kte makan nasi mnyk kak ct dlu. hikhikhik. akk, tq so much atas segala ajaran akak start dari mira masok smpai la abes..



Abg din @ abg deen. tak tau nak ckp ape pasal abg din. tp thanks ajar wat return magazine aritu. walaupun complicated sket. hehe.

Kepada Baha, keja smpai ujung thn k? as ur promise to kak long. hehe. nnt ade budak baru masok, ngayat la ape lagi. pastu ajak jo gi swimming n gym lagi. pastikan kali ni tak tutup plak taw? hahaha. all da best for u. if ade prob pasal that girl, cte kat kak zai @ kak ct @ kak long. they simply the best :) one more thing, elakkan terbersin or sendawa dpn customer time kat kaunter tau? nnt kang bagi barang kat customer then ckp 'alhamdulillah' lagi. HAHAHA

Kepada Sazu n Jo; keja leklok² terutama si sazu. jgn asek nak menjawab je. jgn asek nak melawan je ckp kak long. ish ish.

Kepada Kerol yang dah benti awal dari aku. thanks gak for everyhting. smoge bekerja dgn baik di tmpat baru ye ustazz. Sorry if ada terkasar perlakuan. Hahaha. Tmpat baru tu jgn nak pijak kaki org je plak. nak pijak kaki org dtg MPH. kaki kak zai jadi mangsa. hkhikhik

Kepada budak² praktikal smoge menjalani praktikal dgn hati yg ikhlas. I bet u all enjoy during ur praktikal. slamat bergelumang dgn proposal, report, thesis, advisor and examiner ye? hehehe


Actually tempoh praktikal aku smpai bulan 4 aritu je. tp aku trus smbung keja kat cni coz i love being with them plus aku takde bwt ape pun lepas tu. so kerja n carik pengalaman. :) ape lagi yeh, byk sgt nak ckp sbnrnye. tpi tak terckp. I really enjoy during my day at MPH @ SACC.


"apa kau nak setannnn"

"Chi singggg"

"ha ha ha"



"besok besok besok"

"Miraaaaaaaaaaaaa..." jerit dari ofis, aku kat kaunter luar.

"Miraaa.. jgn la benti.. keja la cni balik..." :(




such a wonderful memory :)
17th June 2010

Thank you so much korang!


*tak byk gmbr semasa kat sana. gmbr ngan k.long pon tade :(

Wednesday, June 16, 2010

Hepi sangat

Knape?
eh sukatilah nak hepi

2 in 1 maybe?
ekceli yg buat aku hepi sgt² ni hari Jumaat lepas

where is
eh tetibe ckp omputih plak

1) Result semester akhir dah release
2) Job baru!


Okayh firstly
Result last semester n officially ALUMNI UiTM Shah Alam

mcm sem sem lepas, dalam entry aku release kan result aku kan?

kali ni adalah result terakhir aku relase kan dalam blog ni.
eh mcm da tanak smbung blaja je ko ni mira?

as for this time being definitely yes

tak terpk nak smbung blaja lagi


how's ur result mira?

okay okay saje

disebabkan result kali ni just result practical n report saje
so pointer pun takde naik n turun o.o1 dr sem lepas
angan angan ku untuk mendapat 1st class degree time Convo nnt tidak kesampaian
tapi alhamdulillah. besyukur sgt dgn ape yg aku dpt.

time Diploma dlu pun aku tak de dpat result cmtu.

Alhamdulillah la last CGPA: 3.42
thanks to sume yg mendoakan aku
Especially to my mom n my dad that always pray for me.

itu cerita dapat result. time nak menunggu result tu bole bukak kat web tu pon aku da memaki hamun dah. biasa la bila da bepuluh ribu student uitm bukak web uitm nak cek result, server jem la ape lagi.

Secondly is

My new job

Pagi tu plak aku pegi 2nd interview kt HQ company tu kat area KLCC. 1st interview bole view kat SINI. The interviewer is Chinese. Try to be confident with all question she ask me. okay okay saje la. coz tu 2nd interview. n 1st interview aritu org tu da tau sket² background aku cmne. so straight to the point je la pasal position yg aku apply tu.

time on the way balik tu, dpt call dr HR manager co tu.

"Hello Amira, Tiffany here. How's ur interview? bla bla bla. U can get the offer letter from me bla bla bla..."

Alhamdullillah, sy dah dapat keja baru.

.....
....
...
..
.

will move to Bandar baru Ampang soon. bye bye Shah alam

will starting my new job at Mark and Spencer 28th June 2010

will adapt with new environment





thanks to HIM. Really you syg

I Love Surprise

Lokasi: MPH @ Sacc
9:25pm lebih siket

Sedang menunggu masa untuk tutup kedai n pulang dgn tergesa gesa
tergesa gesa kerana mengejar bas
kalo lmbt babai la. tunggu la sejam lagi baru 2nd bas smpai

"yeay syg da nak balik" 9:25

reply- "blum lagi syg, tgh tunggu dorang cash out. lmbt plak ari ni. abes la bas da telepas :("

"mesti byk kali tgk jam kan kan?"

tgh menaip msg smbil tergesa gesa keluar dari kedai

kedengaran bunyi lagu "Because you Love me by Celine Dion" bernyanyi nyanyi

Pick up the phone;

"Hello?, syg nak kemana laju sgt jalan tu?"

" aaa? nak blk la. da telambat ni. kang tetinggal bas kang. ayg kt ne?"

"Kemain laju lagi die jln, pusing balakang"

toleh blakang dannnnnnn

" aygg!! waaaaaaaaaaaa tak bg tau pon nak dtg.! eeeeeeeeee gerammnyeeeeeeeee"


he always surprising me.
ok surprise kali ni menjadi dan aku separuh terjerit kat ctu.


thanks you syg :)

Monday, June 7, 2010

AMARAN KERAS: Jgn leka ber'sms' dalam bas awam


Di satu malam, ketika aku pulang dari kerja. Aku selalu balik keja around 10 -11pm baru smpai umah. Terkejar kejar aku kuar dari kedai semata mata tak nak tertinggal bas. Kalau tertinggal bas aku terpaksa menunggu menunggu dan menunggu lama.Aku sgt benci menunggu. Dan akan rasa bersalah bila org menunggu aku. Tapi nak wat cmne kan, bapak aku takde share plak ngan Rapid KL n aku pun tak teringin nak ade fair ngan pakcik driver bas tu. So tunggu je la. Kenapa aku terkejar kejar keluar dari kedai? Sbb aku skang keja kat MPH Bookstores. So kedai mmg la tutup lewat kan? Okay okay back to the topic.

Berlari lari anak untuk mendapatkan bas, elok je aku melintas jalan, bas pun smpai. Fuh dalam ati aku berkata "selamat sempat smpai. tak de la aku tetinggal bas n mcm tunggul duduk kat pondok bas tu lama lama"

Da dpt naik bas tu, rilek rilek teserempak lak ngan member lama. duduk kat sit btol² behadapan dgn aku. tegur tegur cam gitu je la. Pastu aku pun tgk phone. Cek msg, bace msg, reply msg.

Tetibe aku tringat Sab ade msg aku smlm. Tp aku tak reply lagi. Cari punya cari msg tu, ha jumpe. Aku pun reply la msg tu. agak panjang la aku type msg tu. Time² tgh nak dok reply tu, aku tgk la luar tingkap, nmpak flat flat kawasan perumahan cam umh aku. Tp aku rasa time tu jauh lagi tu. dlm ati aku berkata "Traffic light x lepas lagi ni" smbung la msg blk..

Tetibe aku nmpak ade satu kawasan kedai makan yg slalu aku pegi. Tgk btol² balik, YA ALLAH aku dah terlepas pondok bas yg sepatutnya aku turun!! -_-"

Sumpah seranah dah macam macam kuar dr mulut aku. Time tu aku blur. Tak tau nak buat apa. nak tunggu bas lagi ke or nak jln kaki balik umah? Aku decide jln kaki trus.

Elok elok aku bleh smpai awal dalam kol 10.20pm last last smpai umah pkol 10.45 sbb kne jalan kaki yg jauh. -_-"

Ha tu la sape suh men msg leka sgt. kan da terlepas. tak pasal kena jalan kaki. Ni nasib yg area² umah je. kalo yg naek bas nak balik kampung tu? terlajak stesen bas? tak ke naya?

korang korang yg baca ni mesti menyirap je kan. Entry nak suspen jek. Hehehe c(;

Moral of the story: Jgn leka ber'sms' dalam pengangkutan awam.

Pengalaman Interview kerja buat pertama kalinya


Pagi pagi lagi aku da bgn awal besiap nak g interview. Memandangkan interview start kol 10.30 aku kne smpai kat sane around kol 10.

Bangun je pagi, aku rasa sejuk semacam. Celik je mata, aku bukak tingkap, hujan lebat! Omaigod. Aku terus call dia, ckp yg ujan lebat gle. Cmne nak g? Aku da tak tentu arah dah ni. Dgn tak prepare sgt utk interview tu. Mana taknya. Pagi Khamis aku apply secara atas talian, tiba tiba gadis suara comel tu call aku. "Do you Intrested?" eh of coz la. kalau tak aku tak apply kan?

Jadi, gadis comel tuh suh aku datang interview keesokan hari nya iaitu pada hari Jumaat. Mesti ada kat tempat kejadian stengah jam awal. So kol 10 mesti ada kat sana. Interview kat mana? bangunan bangunan pejabat around Midval. Co ape? biarlah rasia. :D

Ok berbalik kepada perjalanan yg mencabar aku untuk smpai ke tmpt interview. Kol 8 dia da smpai nak amek aku. Hujan sgt lebat. i repeated, sgt lebat. Nak tak nak redah jugak. Aku pkai sweater, tuka suar, bwk suar spare.

Smpai area mana tah hujan benti. tp time tu suar aku da basah kuyup dah. Truskan je pejalanan. Sbb da bawak suar spare. baju nasib dicover dgn sweater. Tak basah. Smpai je sane around 9.30 pagi. Pegi toilet trus salin ape patut, touch-up mekap sket². DONE. perut kelaparan mintak di isi. Trus g mapley n melantak ala kadar. Lepas makan aku sakit perot plak. Fuh. Sakit perot sbb makan tu + nervess yuuuu.

Dah settle sume truskan naik ke bangunan tingkat 15. Ofis tu tingkat 15. Siap kne pakai pas lagi nak naik. Jantung da bedegup kencang da ni. Nafas da turun naik. Cool mira cool. Masok masok je pejabat tuh, jumpe gadis kat depan ofis tu. ape di panggil ? Penyambut tetamu? Ye la tu kot. Gadis tu suh isi borang kuneng. Dah settle sume tu, tetibe nama ku dipanggil. Eerrr.

Da masuk dalam bilik tu, Chinese girl interview aku. One by one je. Sesi interview tu pun tak de la formal sgt. So aku pun tak de la cuak sgt dlm tu. Alhamdulillah. Sumenye berjalan lancar. Time aku on the way nak balik umah, dorang call aku

"Hello miss Amira, regarding your interview today, you are shorlisted for second interview"

alhamdulillah. 2nd interview dalam minggu ni. Tp lepas ni manager dorng lak interview aku -_-'. hari tu HR die yg interview. Fuhhhhh.

Takde ape lah. Interview je pun. Cool la.

Thursday, June 3, 2010

Going for an Interview Tomorrow


First time in my life, i'm going for an interview tomorrow.
Pray for me ya?
:)

any tips ?

Tuesday, June 1, 2010

Ada hadis rupanya psl sanggul tinggi tu...patut dah jd trend akhir zaman..


It's a trend nowadays that many muslim Malaysian women are into the new hijab wearing i.e. wearing a shawl-like syrian style hijab. I posted on my Fb status recently stating that I too, would want to wear the syrian women hijab style with high bun but unfortunately my hair is short thus cannot tie or do a bun at all.I also received few suggestions to buy fake buns online or at Arzu, KLCC.

I used to study in an arabic-medium school and had learned that when you wear tudung, you're not supposed to show any indication that your hair is long by tying your hair really high/do a bun until men can notice the presence of your long hair eventhough you wear your cover/hijab. That defeats the purpose of wearing a hijab.However, I can't remember the hukum whether it's haram or harus or makruh.

Being curious, I googled about this sanggul arab issue and found the hadith related:

Quote::
akan muncul dalam kalangan umatku di akhir zaman, kaum lelaki yang menunggang sambil duduk di atas pelana, lalu mereka turun di depan pintu-pintu masjid. Wanita-wanita mereka( isteri mereka atau anak perempuan), berpakaian tetapi seperti bertelanjang ( nipis&ketat). Di atas kepala mereka pula(wanita) terdapat bonggolan (sanggul atau tocang) seperti bonggol unta yang lemah gemalai. Oleh itu laknatlah mereka semua. Sesungguhnya mereka adalah wanita-wanita yang terlaknat

Rasulullah s.a.w bersabda:

Quote::
dua golongan penghuni neraka yang mana aku sendiri belum pernah melihat keadaan mereka didunia: golongan yang membawa cemeti seperti seekor lembu lalu menggunakannya untuk memukul manusia dan juga kaum wanita yang berpakaian seperti bertelanjang, menggoyangkan badan dan berlenggang-lenggok, kepala mereka ada suatu seperti bonggol di kepala unta yang bergoyang-goyang. Mereka tentu tidak akan memasuki syurga atau mencium baunya sedangkan bau syurga itu dapat dihidu dari jarak perjalanan begitu dan begini


–hadith riwayat Muslim. Hadith no 212-

I would say that I was tempted at first as I saw some women/celebraties/tv presenters looked really pretty wearing the syrian style hijab with high sanggul/bun. Sometimes, bila nak cantik, manusia selalu lupa pada hukum walaupon dah belajar.I am one of them. Bila nak buat benda jahat, laju je.

Anyway, in wearing hijab,niat perlukah menghalalkan cara? I dare not jatuhkan hukum or say that it is haram wearing the fake sanggul arab.However,at the moment, I'll just forget about buying the sanggul arab thingy.


note:

Dear readers,

The article above is not written by me. what i did is just copy and paste from my email, someone sent this to me. So I guess many people don't know about this hadith right... then i make a move to share this article with u, for your all concern. Like people say... yes... sharing is caring.

pesanan Rasullah SAW... sampaikan lah hadithku walaupun dengan hanya sebaris ayat....



credit to this women


Nightmare at Elm Street



Penah tak korang ade mimpi ngeri time tido?
kauorang mimpi korang kne kejar ngan antu smpai bepeluh peluh time tejage dr tido?
penah tak korang mimpi ade org nak bunuh kauorang?
berlari sekuat hati untuk menyelamatkan diri?
seram sungguh. mesti time nak tido tak bace doa tido
tak basuh kaki? tak amek wuduk kan kan?

tp tu la yg boleh digambarkan dalam cite Nightmare on Elm Street.
seriously best. tekejut tekujat.
sape sape yg ade masalah sakit jantung jgn tgk ye
tutup tlinga dan tonton movie
HAHAH
sound system tu la buat kan aku lagi cuak
dan sememangnye aku ni penakot
hahahampehh

"One, two freddys coming for you, three, for better lock your door,
five, six grab ur crucifix, seven , eight gonna stay up late,
nine, ten, never sleep again...."



4/5 stars for this movie
mari serbu panggungg!