Saturday, July 31, 2010

SALT; Angelina Jolie



4 stengah/5 bintang aku kasi
mane pegi lagi stengah?
heh. agak poning sket cite dia
kena paham dari mula
kalo tak paham dari mula lost di akhir cerita
tp mmg terbaik la
Selalunya bila cite action je aku mula la menguap²
sbb aku bukan type of person yg suke sgt cite action
tapi kali ni mata aku segarrr je tgk
Heroin terbaik dari awl hingga akhir cite
Evelyn Salt; Angelina Jolie
admire sungguh mulut dia tuh
fuhhhh~

Harus tgk okay?
kang kata wajib kang bedosa plak.
so HARUS tgk!

p/s: duduk line ke-3 paling depan pun sanggup. tak sia sia lah beratur panjang dan tetibe kaunter seblah buka, aku terus la pegi beratur paling dpn. HAHAHA

Comelnyeeee anak saya

Nur 'Aaliyah bt Abd Halim

4 Julai 2010

Comelkan anak saya?
siap cenyum lagi tau.
ngeee. cium cium dia.
Hihihihi
Anak saya ke?
bila masa saya kawen?
ish ish
kalo saya kawen suree la saya jemput korang korang dan korang sume.
dah tu anak sapa plak tu?
heheeh
tu la anak buah PERTAMA saya.
anak angah & kak ngah sy
yeayyy sy da jadi auntiee!!
auwww
aunti gituww. nak modern je.
auntie Mira yg somel?
ke auntie Mira gorges?
Hahahaha
At last kt rumah nnt panggil Mak Lang saje.
Heeeeeeeee sy sukeeeeeeeeee ada anak buaaaaaaaaaaahhh
sbb da lama kan takde budak kecik kat umah
hehe
sy suka budak budak.
ye ye sy tahu la kauorang akan cakap
"eleh, org dah ada anak buah bederet² kau baru sorang e pun nak kecoh"
eh mmg la nak kecoh sbb baru anak buah PERTAMA.
Gegirl plak tu
best best
sy dah bayang kan dah
nnt time raya mesti dia pkai baju comel²
saya sure la bli barang2 baby comel²
gegirl punya lagi byk choicee~

Tahun ni beraya dgn ahli keluarga baru.
Abah dah jadi atok
Mak dah jadi wan
Along dah jadi paklong
Angah dah tentu² jadi 'Abah/daddy'
Kak Ana dah tentu² jadi 'Mak/mama'
Ajim dah jadi pak cu panjang =P
Saya plak da jadi Mak Lang! eh tamau la,
'Auntie Mira'.
baru gorges sket.
HAHAHA


Wednesday, July 28, 2010

Lipas dan aku




Lipas dan aku,
emangnya sangat² tidak cocok.

Lipas dan aku
,
emangnya aku amat fobia sekali dgnnya.

Lipas dan aku,
emangnya aku pernah sakit gara gara dia.

Lipas dan aku
,
emangnya aku bangkit dari tidur,
seblah kiri muka ku sudah capek,

aaahh sudah la aku tak reti la nak berpuisi/berpantun/bersajak ni. berbalik kepada topik asal,

Lipas dan aku


aku sgt² fobia dgn lipas since muka aku luka disebabkan lipas.! kejadian berlaku time Diploma, semester 3, final exam, last paper, Business communication. Haaaa. tgk smpai aku ingt sume tauu. sbbkan lipas durjana tersebut!

begini ceritanya, time aku bgn tido, muka sblah kiri aku rase panasss je. then mata aku pun rasa cam bengkak je. aku tgk cermin, mata aku da sepet seblah, muka sblah kiri kat area mata dah kemerah²an. deyymmmnn.! aku angkat tilam, angkat bantal tgk ada lipas mati bwh bantal aku. omaigoddd. time aku tido la segala kejadian itu berlaku.

pegi jumpa doc, doc kate kena bisa lipas. bisa ape? bisa kencing lipas. deymmm lagi skali. dah la time final exam. last paper lak tuh. aku pegi exam dgn muka n mata bengkak. kaver² dgn sapu tgn kecik. malu gilaaaa. kalo bukan sbb final exam last paper tu mmg aku tak pegi la.

Efek smpai sekarang.!!!

asal nmpak lipas je ha mula la aku tak tentu arah.

time degree dlu, kat umah sewa saksi utama bestfriend aku Wanie. asal nmpak lipas bergrand prix kat bilik tu, aku la org pertama akan menjerit dan otomatik akn melampat trus ke ats katil

kalo lipas dalam blk air, aku sanggup tak mandi dlu, bagi org lain mandi dlu semata nak halau lipas tu.

dan sekarang kat umah sewa baru, aku duduk blk sorang². dan aku diganggu lagi dgn lipas durjan ituu. time aku tido aku terasa ada benda lalu dkt tgn aku. terusss terjaga dan lipas tu tercampak tah kemana. aku bgn bukak lampu dan cari lipas tu smpaiiiiiiiiii dapaaaat! kalo tak selagi tu aku takleh nk bwt keje lain terutamanya nak sambung tido. kenooooooooooot!

carik punya carik lipas tuh, hah jumpa. wooohhh ko menyorok kat blakang pintu yeee. aku ape lagi cari benda nak pukul/penyek kan dia. bole plak dia nak lari kat aku? melompat² la ape lagi. cuba bayangkan? tgh pagi pagi buta (5.30am) tu berjuang membunuh lipas? HAHAHA. last last penyek aku kejekan. tapi takde la penyek sgt. sbb aku himpap lipas tu bawah bakul toiletries aku. smpai la ni aku tak angkat lagi. hahah

ape jadi lipas bwh tu pun aku tak tau. ape tak nya, 2nd day aku penyek kan lipas tu, kononnye nak angkat la bakul tu bajet lipas tu da mati la kan. skali baru aku angkat sikit je, lipas tu da berusha nak kuar dari bawah bakul tu. ape lagi. aku letak balik bakul tu. smpai la skranggg. HAHAHA

smpai sekarang aku fobiaaaaaaa sngat lipas. nmpak lipas je da geli geleman. euwwwww


geli tak? euwwwwwwww

lipasofobiaaa = nama scientific lipas yg aku bwt sendirik. wakakak.


pesanan kepada lipas lipas sedunia;
stay away from my life!


biadap kau gelak kan aku yeeeee

Tuesday, July 27, 2010

Ape korang rasa bila . . .

apa korang rase bila korang tgh mmg gila gila sesak takda duet. dalam wallet hanya ada RM10++(sen) je. mmg bajet gila tak nk makan. sbb nk guna duet tu pegi keja besok. tgk kt dapur hanya ada kentang saje yg bole dimasak dan dimakan. Korang decide nak masak kentang tu je n makan dgn cili sos.

sedang korang tgh masak, henpon plak tinggal kat blk. mmg tak dgr lah kalo sape sape call or msg. baik punya korang abes masak, nk makan kentang tu sahaje. 6 missed call. somebody call u.

(saya)(dia)
"bab (singkatan utk debab), bukak pintu cpt."

dgn terpinga²
"ha? bukak pintu? bwt ape? syg kt mana ?"

"bukak pintu rumah laa.."

"aaa ok ok tunggu jap"

dengan pantas tuka baju sopan sket pegi bukak pintu.

"Ya allah. syg,ape ni?"

"Nah, amek ni."

"Ha? ape ni syg? nape tibe² je muncul?"

"Amek ni pegi makan"

"Ha? dtg semata mata anta ni je?"

"Yup, g makan k syg. ayg blk dlu"

dgn rase terharu gila, nak nanges mengadap makanan yg bawa oleh si dia tadi. first time makan makanan yang dimasak dgn air tangan si dia sendiri. sy pun tak penah masak utk dia lagi. (shame on u mira!)







walaupun dgn nasi putih, ayam goreng dan sayur campur, tu sudah cukup membuatkan saya rasa sangaaaaaaaaaaaaat terharu. tak tahu nak cakap apa. the sayur campur is nice u noee.

terus tepon mak. mak, thats him mak. thats him.
he will do everythinggg/anything for me mak.

thank you sooooo much syg.
thank you.
thank you.
thank you.


p/s: i just wanna wrote this as my sweet beautiful memory that i've. if u feel that is sooo wutever bad that u think, i dun care. ;)

Sunday, July 25, 2010

I'm in ♥ ♥







Im in ♥ with this new phone.
NOKIA C6
Similarly like N97
but
It's better than N97
slalu kan dgr complain pasal n97?
toksah cita byk,
click sini Nokia C6
i'm in love with this phone.
since my phone tgh problem
huwaaaaaaaaaa
i want this phone sooo badly ;(
oh ya, it's cheaper than N97.
weeeee
I'm love in it! ♥

Review Japanese Movie - Koizoro

Hello peepss! Long time no seee yahh. Hihihi. I kembali dgn review japanese movie plak. I nak cakap kat u ollss i tak penah penah tgk movie menangis gila babeng tau. tapi movie ni membuatkan air mata i tak tertahan tahan nak keluar. ish malu btul mata ni. nasib i tgk sorang sorang. tutup lampu. wah macam dalam wayang lah.

okay okay continue dgn review movie ni yaa.


Mika seorang gadis pemalu yg innocent. tak da boyfriend. berkawan dgn 2 org kawan beliau yang sedang mencari boyfriend. kawan beliau tah tak ingt nama minat kat sorang boy ni. stylo lah katanya. Boy tu bernama Wann. But Wann tu lebih berminat kat Mika. Tp Mika syg kan kawan dia n tak layan langsung Wann tu. But then satu insiden yg menyebabkan Mika terlanggar dgn Hiro. Boy yg penuh misteri. Kacakkss. Rmbut stylo abess.

One day tu handphone Mika ilang. Dia cari dalam class sume tmpat takda. but then dia teringat kat Library. berlari ke library n Mika terdengar bunyi handphone. Taraaa da jumpe pon hp dia. Tp org laen yg letak situ. and ada lelaki misteri call Mika. n erase all contact number dlm phone Mika. Hari hari Mika diganggu dgn panggilan lelaki tersebut. smpai Mika jatuh cinta dgn lelaki tersebut. tpi Mika tak tahu sapa lelaki tu. Time birthday Mika, lelaki tu ajak jumpa. sblm tu Mika da byk kali ajak lelaki tu jumpa coz nak tahu sape lelaki misteri tu yg dah buat dia jatuh cinta. first love la katakan.

Dipendekkan cerita, Mika & Hiro menjadi pasangan yg mencintai antara satu sama lain. Hiro sanggup buat apa saja utk Mika. Kalo ada org buli Mika, siap la mmg kne belasah ngan Hiro. ada scene yg Mika kena rogol dgn sekumpulan lelaki yg diupah oleh ex-gf Hiro. SAKI. Dorang sume kne belasah teru ngan HIRO. termasok la SAKI tu kne belasah ngan Kakak Hiro. One day tu, Saki bwt gila dia ngan tulis kat papan hitam sume class kat skolah tu, ckp yg Mika ni da tak suci la. daripada sume org tak tahu yg Mika ni penah kne rogol sume pandang serong kat Mika. Smpai la Hiro dtg menyelamat kan. Hiro pegi kt setiap class mengamok² n padam sume perkataan yg Saki tulis kat papan hitam tu. kat setiap class okayy. Hiro sgt sayanggg kat Mika.


Mika pregnant anak Hiro. Mika bg tahu Hiro. Mula² Mika ingt Hiro tak dapat trima. sbb lepas je dia ckp kat Hiro, Hiro trus blah. Lari kemana tah. Tapi Mika tetap tunggu Hiro kat restoran tu smpai restoran tu nak tutup. Mika pun berangkat nak balik. Tiba² Hiro datang bwk hadiah. Hiro sgt gembiraaa Mika mengandungkan anak dia. Tapi baby dalam kandungan tak hidup lama. Mika keguguran sbbkan oleh SAKI. Saki tolak Mika smpai jatuh dari tangga. Mika and Hiro sedih sgt². Dorang tmptkan kenangan anak dorang kat satu tmpt tu. Dorang berjanji akan datang setiap tahun pada tarikh yg sama utk memperingati anak dorang.


One day tu, Hiro berubah. Dia selalu tak datang sekolah. dia selalu bwt masalah. Mika pegi umah Hiro. tanya kat kakak Hiro kenapa Hiro jadi macam tu. Kakak Hiro kata, mungkin Hiro masih tak dapat trima kenyataan yg anak dia dah takda. Perangai Hiro semakin berubah. Hiro ada perempuan lain. Hiro mintak break-up. Kesian kat Mika. tiap hari dia menunggu Hiro. setiap hari dia berdoa yg Hiro akan kembali padanya. Setiap tahun Mika berharap akan berjumpa Hiro kat tmpt memperingati anak dorang.

*iklan jap-i pendekkan cita smpai kt scene yg i nangis gila gila*

pada tahun yg ke-4. Mika pegi melawat tmpt memeringati anak dorang dan berharap Hiro ada kat ctu. tpi bukan Hiro yg ada kat ctu. tpi kawan baik Hiro. Wann. Wann yg membongkar kan segala nya. kenapa Hiro bwt maam tu kat Mika, n kenapa Hiro tak datang pada tahun ke-4 utk mempringati anak dorang. Hiro sakit!! sakit cancer dan tak dapat hidup lama. Sepanjang perpisahan dorang, Hiro tak penah lupakan Mika. Hiro still pakai cincin couple dorang. even murah skali pun. Hiro tetap curi curi tgk Mika. Mika yg tak tahu.

Mika terus pegi ke hospital dan melawat Hiro. Sejak pada tu Mika sanggup berhenti sekolah semata mata nak menjaga dan menema Hiro kat hospital. Hiro tahu dia takkan hidup lama. Hari hari gmbr Mika akan Hiro amek guna camera dia. Pada hari yg Hiro dah tak boleh nak hidup, Mika tak tahu. Tapi Mika pergi ke tmpt bersembahyang dorang dan berdoa supaya Hiro tak tinggalkan dia dan berharap Hiro akan sembuh seperi sedia kala. Dan pada ketika itu jugak, Mika mendpat panggilan dari mak Hiro yg megatakan Hiro dah nazak. Mika berlari sepuas puasnya utk berjumpa Hiro sebelum Hiro menghembuskan nafasnya yg terakhir.

Mika tahu dia tak sempat nak smpai ke hospital. Teknologi mengatasi segalanya. Mika video call (3G) Hiro. Kakak Hiro yg angkat. n halakan phone tu kat Hiro. *part ni mmg i nangis gila gila* Akhirnya Hiro pergi jua dgn kata kata terakhir kt Mika. "Mika, senyum Mika.. I love you Mika" dan Mika pun tersenyum, Hiro pun menghembuskan nafas dia yg terakhir.

okay i rasa nak nangis plak. ape pun korang tgk la movie ni. maybe korang ada yg dah tgk cita ni lama dlu. i sbnrnya dah ada cita ni lama da dalam laptop. tp blum sempat tgk je lagi.
oh Hiro, oh Mika. U olss make me cryyyyyyyyy!



oh my Mr Ayd, I love you so much. U will do everything for me, just like Hiro.
I love you damn much honey!

Saturday, July 10, 2010

10th July 2010

10 July 2010

Happy Birthday My Love!

Secret Recipes@BB
1 slice choc Indulgance with choc blended & mocha blended. Happy Birthday Sayang. ;)
(Dia senyum. Senyum yg sgt bermakna. Senyum yg buatkan aku gembira dan bahagia)

Tasik Titiwangsa
We went for our outdoor activity together. Jog at tasik titiwangsa. Penat oke jog ngan dia. lari nak non stop. awk tu lelaki. sy ni pompuan. awk tu ringan. sy ni da la berat. da la lamea tak jogging. baru last week start jog kat titiwangsa tu. 6.30pg kononnnn~ last last 7.30 kat tasik tu. steADY la sgtt ahaha

Green Box@Sungai Wang
For the first time, we went to karaoke together. Actually dia dipaksa ke karaoke. HAHA. cian dia. nak masok karaoke tu macam nak g beperang. "kenapa mesti karaoke?" "kenapa karaoke ni ada?" "kenapa karaoke ni x tabakar je?" It's okay syg. on ur birthday going to karaoke together for the first time. hehehe. tp da masok karoke tu.. haaaa nyanyi puas puas. sedap pon soree. nnt nyanyi duet lagi ek ek? "Dua Insan Bercinta" hikhikhik

Gasoline@Times Square
Kedai tu sempoi je. Makanan sedap. Environment pon style la. makan lepak duduk besila je. Customer bole choose either nak duduk besila ala@ japanese style or nak duduk cam biasa kat meja tu. but then ktorang pilih utk lepak² santai besila je. org melayu pon makan duduk bersila kan. hehe. Order makan cam biasa. menu mmg byk smpai tak tau nak pilih. yg spesel order time tu Dragon Ballz. Mmg style n sedap. takde gmbr plak. masing masing dok melantak je. kenyang syg? smpai mengantok ye makan? hehe. setiap kali die senyum setiap kali hatiku bebunga bunga ;D

tp the bad site pasal Gasoline kt TS ni, service. service dia tak memuaskan ati. seriously. aku penah makan kt last year. on my birthday last year with my bro. service is the same. tak tau la Gasoline kt Sungai Wang cmne plak.

http://cikmiraedora.blogspot.com/2009/11/325-celebrating-bornday.html

GSC@Pavillion
She's Out of my League. So - so je la cte ni. best lagi cte Back Up plan. Actually nak tgk cte Predator. Dia minat cte tu. But then full. n one of his friend kate cte tu tak best. So tgk la cte laen. Nak tgk cte Ecplise lagi laaaaaaaaaaaa fulllllllllllll. Nak lagi plak time tu ujan. mmg la lagi rmai org kat GSC tu membeli tiket. Sbb kan cte tu macam so - so je. Menguap dalam movie hall pn byk kali jugak la. dgn badan tak selesa. cian syg. tetido die. hehe. 1st time die tetido dlm wayang. Selalu aku je yg tetido dalam wayang. smpai abes cte aku bantai tido. HAAHA.

Plan sbnrnye nak g Tasik kt Kepong ptg tu. Men layang layang. but then skang kan tgh musim ujan. hancus lebus la plan nak main layang layang tu. hukhuk. takpe next time kan sayang?


Ehee that's lil bit story about me n him. Celebrating his birthday together. Enjoying each moment with him. sooooo many things we talk about. sy hepi bila dia hepi. sy bahagia bila melihat dia tersenyum. Once again, Happy Birthday My Love.!


entri tiada berunsurkan gmbr.
tiada gmbr di captured sbb telupe.
aku tau tenung muka dia je.

HAHA.


ok bai.

Happy Birthday My Love!

Someone's Birthday today.



It is not being in that makes me happy
but it is being in with YOU that makes me happy

Thinking of you with on your birthday and
wishing you everything that brings you happiness today and always.

i give u all my heart and all my love for u
as a 'gift' on your birthday, forever and ever.

Happy Birthday my Love!


p/s: i love you.