Monday, November 29, 2010

Ayam Penyet, Pecal Ayam, Pecal Lele

Korang korang sume mesti penah makan kan? ayam penyet la paling femes nama nye dikalangan korang korang. Korang tahu tak pecal ayam tu sebenarnya same dengan je dengan Ayam Penyet. Pecal lele tu plak adalah ikan keli. same dengan je dgn Ayam Penyet/Pecal Ayam. Cuma tuka ikan keli jer.

Pecal Ayam @ Ayam Penyet
Pecal Lele

*credit to Encek Google utk gmbr di atas

First time aku makan ayam penyet yang bagi aku sedap gila time kat Singapore. Time tu ada Herbalife event kat Singapore. Extravaganza Singapore. Pg la makan kat area2 dkt hotel tu ada medan selera. Melayu punya kedai la. Seriously sedap gila. Balik M'sia asek dok ngidam Ayam Penyet Singapore je. Mmg terbaik! Dengan ayam dia yg besar, dgn sambal dia wa cakap lu fuhhhhhhhhh. Mmg menangis la makan. Bepeluh bepluh menahan pedas. Pedas tapi sedap. amacam? Bagi penggemar makanan pedas macam aku ni mmg mencabar gak la makan Ayam penyet kat S'pore tu. Mmg layan abesss. Rase macam nak pegi S'pore balik semata nak makan Ayam Penyet tu jer. Grrrrr.  Tp amaran kepada sesiapa yg takkuat makan pedas tu better jgn la. Perut korang tekejut makan makanan pedas cmtu.
Dulu time aku pegi Sarawak ngan family (Sarawak Part I, Sarawak Part II) ada gak aku nmpak kedai makan tulis Ayam Penyet Ayam Penyet. aku ingt ape mende la Ayam penyet tu. rupenye ayam goreng yg dipenyekkan. Aku ni da la jenis susah nak makan benda yg tak penah aku makan. Senang cite susah nak mencuba makanan baru. Oleh sebab itu sushi pon aku tak penah makan. HA HA HA. tetibe masok cite pasal sushi? jadah kaww.

Kat KL skang femes dengan kedai A|P @ Ayam Penyet. Bagi aku Brand Ayam Penyet kat cni takde la sedap mane. Biase biase je. Ayam pun kecik jer. Sambal agi la ciput. mintak baru nak bagi byk. Grrr. Ayam Penyet ni byk cawangan dorang. kt @Curve ade. kat Midv ada. Kat the Gardens ade. byk la. tp same je sume. dah kate pon franchise kan?

Time aku dok ampang dulu, aku selalu g makan kat medan selera dkt ngan Kondo aku tu. Ape tah nama medan seleranye aku pun lupe la. Aku tau pegi makan melantak jek. Hi hi hi. Kat ctu aku berjumpa kembali ayam penyet@pecal ayam@pecal lele yg terbaik. Walaupun ayam dia kecik je. tp sambal dia mevelossssssssssssss! Kedai dia stall kecik jer. Sorang bos  & 2org pekerja perempuan yg menguruskan kedai tu. Tu pun tade name kedai. Tp kedai dia mmg femes dgn pecal lele@pecal ayam dorang. Medan selera tu byk kedai makan, tp slalunye kedai tu je la penuh org. 

Menu utama kedai tu pecal ayam, pecal lele and pecal ayam+lele. Kalo sape amek pecal lele (ikan keli) dapat 2 ekor ikan tau. Kalo pecal ayam 1 je la. Harga dia amatlah berpatutan. RM5 jer. pecal ayam @ pecal lele RM5. Kalo nak ayam + kan keli RM7.50. Aku macam jadi tukang promote tak berbayar plak utk kedai tu. HA HA HA. Tp mmg seriously sedap. Kat mana? Badar baru ampang korang tahu? Flat sri Nilam korang tahu? Ha medan selera tu kat Flat Sri Nilam tu la. 1 je yg aku tak suka nak makan kat ctu. Sebab ape tau? Markas NYAH NYAH tahu takk. Grrrrrrrrrrr

Setelah 2 bulan aku bepindah kat Jln Klang Lama ni, 2 bulan jugak aku tak merasa pecal ayam kat Ampang tu, aku ngan Ady pecut la ke ampang semata mata nak makan pecal lele@pecal ayam. Layan abesss. Sape yg penah rase tahu la penangan sambal dia cmne. Mmg terbaik wokk (?) Tp masih takleh kalahkan yg kt S'pore tu. Heh. Nak jugak.

Gambar atas tuh aku la yg makan tuh. Set menu dia keli + ayam. Skali dgn sup
Sup dia pun sedap. Ulam ulaman dan air basuh tangan.  

sehati sejiwa menggemari makanan pedas pedas. 
bepeluh peluh lepas makan. Air kalo order mesti ada extra air kosong . 
HE HE HE


sape agak agak penah pegi kedai tu? mai kongsi cite mai. 
sape penggemar makanan pedas? mai mai join the club =D





Saturday, November 27, 2010

Entry khas utk Mr A


Kehadapan encek ady,

Tujuan sy menulis entry ini adalah tak tahu lah kenapa. Mungkin macam nak buat permintaan. tpi kenapa dkt entry? kenapa tak cakap depan depan atau msg msg macam kte selalu buat bincang dari hati ke hati? entahla. kenapa tah macam nak mengada ngada pulak kan. sbb aritu macam dah pujuk tapi macam tak berjaya je? T__T

Memandang kan ada lagi seminggu lagi sy nak konvo, ape kata awk pertimbangkan balik permintaan sy? puhleaseee. *buat muka manja* awk dah jelaskan kenapa awk tak dapat nak datang konvo sy nnt pada hari ahad bersamaan lima-haribulan-disember-tahun-dua-ribu-sepuluh. Fuhhh mencungap nak sebut satu satu. 

Okeylah macam ni. Ape kata kalau awk tak dapat nak dtg konvo sy nnt, sb awk nak pegi sana, tp awk teman sy pegi amek jubah hari jumaat tu bersamaan tiga-haribulan-disember-tahun-dua-ribu-sepuluh. ye la macam awk ckp, nnt time konvo sy bizi ngan family jer. time amek jubah tu macam banyak free time lagi utk kite. walaupun dgn kawan kawan, tp sy tetap ada awk. bole kte bgmbar gambaran besame jubah konvo. baling baling mortar bord. posing sane sini pinjam angah punye camera ker?

Erm tp kalau awk nak tahu, time konvo nnt maybe mak ngan abah je yg pegi. yang laen sume tanak ikot T_T kesian tak sy? kesian la. kesian la.awk kan fmly sy jugak. =D praktis make perfect kan syg? okey okey gurau je. kang elok elok bole dipertimbangkan langsung takde timbang tara dah. Angah n Kak Ana ada wedding kawan dorang. Along kat atas kapal. sedara mara takan nak ikot punye? pastu esoknnye (senin) sy da keje plak. oh konvooo

Ape lagi nak cakap? rasenye macam tu je kot? hopefully entry ni  dapat melembutkan hati awk.sekian saje entry khas di malam hari ketika di seremban utk awk pada kali ini. hope fully can hear gud news from u darling.


Lots of love,
IraEdora.


Friday, November 26, 2010

formspring.me

Kau tanya aku jawab, tanya soalan biar releven. :D http://formspring.me/MiraEdora

Saturday, November 20, 2010

Hepi bufday to me! :D


Salam korang. Seperti tajuk diatas korang dah sedia maklum kan ari ni bufday aku? so takreti reti nak blanje aku makan ke? Tayah mahal mahal sangat, CHILLIES cukup la. Kalo kat mapley mahal sgt. CHILLIES tu da cukup murah dah aku bg choices kat korang. Aaaaah gila demand kau ni mira. Mane tak gemu bak kate buncet tu. Ah elok ar tu sorang gemu sorang buncet. Heh 

Kenapa tetibe macam series pulak entry ni? entry bufday girl cun melecuns mesti la kena hepi hepi. macam ni. HA HA HA HA. kan nampak nicee entry aku ni. Ciskek la. Mengarot lebay. Mengarot org bace takpe. mengarot tade org bace boleh belah. 

Okay dah. tu mukadimah je. kte teruskan dgn tajuk entry kita pada hari ini. Maka dgn ini, 18 November 2010, genap la umur Cik Mira gurlpren kepada Encek Ady yg ke 23thn.  *clap clap* Wooh baru 23 tahun. MUDA BELIA REMAJA lagi. i repeat. MUDA BELIA REMAJA lagi. Kadang aku pun terlupe umur aku bape thn. 23 ke 24 thn ni? Muda agi upenye. HA HA HA.

Kte masuk part suwit suwit like gula gula kapas kejap. Mlm tadi, i dan kekasih ati eceh tetibe i plak. Malam tadi kekasih ati bawak pegi round² KL. Mula mula pegi soping complex baru area PAVI tu. Farenhait ke ape ek name tah. Jalan² pavi,  farenhait and tenampak tmpt kejadian remaja melayu comolot macam konon kau tu kat NY. Bullshit.

Sambung, jalan jalan tgk suasana KL rmai gila manusia. aku ingt kan rmai je yg blk kampung raya aji ni. ramai tak balik sbb cuti sehari jer kan. Pastu pegi lepak kat Secret Recipes dpn BB tu. The same place we celebrate his bufday. Auw auww. 1 slice Choc Indulgence cake with 1 candle :D Okay i malu okay tiup tiupp lilin ni. fuh fuh fuuuhh. Time dia nak beli kek tu kan, aku cam tak expect la dia nak mntk lilin kat abg tu. 

A: Ady  B:Aku  SP:Abg secret recipes

A: bang, kasi lilin skali bang  
B: *buat muka confuse* tak perlu kot nk lilin²
SP: eh nape lak tak perlu kak. perlu ape lilin ni. walaupun sebatang lilin je.
A: ha dgr tu. walaupun sebatang lilin, perlu okay.

woi woi aku malu. lame dah tak tiup² lilin kek ni. lilin kek org laen slalu la aku tiup fuh fuh fuh smpai menyembur² air liur. HA HA HA. Encek boypren kasi sy jam baru!. dah takde dah jam black mickey mouse yg comel tu. Umo da 23 ade hati nak pkai mickey mouse punye jam? Time kasih encek boypren utk jam tgn yg menampakkan 'kematangan' sy ituw. I love it!! Thank you soo much sayang. Thanks for everything! ♥ 


okey tamat pasal part suwit suwit. aku nak say thanks kat SEMUA kawan kawan sedara mara yg wish bufday aku. ada yg msg, ada yg wallpost kt FB. call? mak ngan boypren je . HE HE HE. semenjak FB dah femes skang neh. macam hampeh bape kerat je text aku wish bufday. HA HA HA. Kalo dulu, smpai aku takleh nak tido smpai hp silent mode terus takde vibrate langsung sbb bunyik msg masok melambak lambak. Sekarang? aku bole tido ngan aman damai. Tapi aku respek suspek la kat dorang yg text aku wish bufday. Thank you so much korang! 

Paling aku teruja kt wall FB aku. dr start 12.01am smpai 11.59pm wall aku tak putus putus dgn kunjungan rakan rakan yg wish bufday. Lebih 100++ wallpost per day semata wish bufday aku. Sweet gila korang! Walaupun friendlist aku ada 471 org. tapi 100++ je yg wish. HU HU HU. Aku tak mntk pon sume nak wish. Just nak compare kan nombor dlm frienlist tu je. 

Makanya time bufday girl kena kerja la. Office mate  especially my boss belikan kek utk celebrate bufday aku. Malu gile weyyyy. Da lame aku tak celebrate org nyanyi² gitu. malu wooooooo.  Time nak tiup tiup lilin kat kek tu kan lighter plak tade. dorang punye la berusaha carik lighter nak nyalakan lilin. Lama gak la amek masa utk cari lighter tu saje. At last dapat jugak. tu pun pinjam kat ofis sblh? HA HA HA. Sweet gila dorang.! Thanks to my boss and them for the small bday party! =D

bufday gurl
sweet strawberry cake! =D
Them!
Mostly sume yg wish bufday aku wish smoge aku cepat cepat kawen. Fuh fuh. baru je aku selitkan cite pasal kawen kat entry ni. Mekasih banyak banyak kat korang. Smoge doa korang dimakbulkan. AMIN. Ape wish aku plak tahun ni? HE HE HE. Sikret la!










Antara wall post kat FB =) Mane gmbr ngan encek kekasih? TIADA GMBAR. HA HA HA. Sebab tade sape nak amek kan gmbr kitorang. Sobss. 

Ape ape pun happy sangat.! 
Thanks SEMUA =D







Thursday, November 18, 2010

Me My Self and I





Eh Hai! Bioadata saya adalah seeprti berikut; 
*cam budak budak sekolah tulis dalam buku biodata*

Nama
Mira Edora. (Bukan nama sebenar)

Nickname
Mira, Ira, Edora, Eira Syazira mirae

Tarikh Laher
Lapan blas bulan sebelas lapan tujun [181187]
Besamaan dgn doploh empat tahon


Lokasi:
Currently tinggal bersendirian di KL. Family di Seremban. 
Kekasih di Melaka. Kasihan kan saye? T_T 


Pendidikan:
Seorang graduan UiTM. 
Diploma in Business Studies
BBA(HONS) Retail Management

Sedang mencari rezeki utk keperluan hidup di salah sebuah company swasta di KL

Seorang kekasih kepada jejaka kacak ^____^



More about me:


Tuesday, November 16, 2010

Suwit la pakai baju same kuar dating


semenjak due menjak tiga menjak bermenjak menjak ni aku slalu perasan para jejaka jejaki (ade ke dalam kamus dewan jejaki? ah lantak. jejaki tu aku konon-kononye gelaran pada gadis la) bek tu de topik, baru aku perasan para jejaka jejaki yg tgh berhangat cinta ni (macam la kau tak hangat becinta. sadap yu) kuar dating mesti pakai baju same. eh tak pakai baju same pon mesti pakai baju kaler nak kat kat same. suwit ekh? 

aha. aku bukan nak kutuk pun. tapi aku macam kelakar plak tgk. heh. (kau pun macam tak pernah buat? er tak penah kot) kalau macam pegi event ape ape dinner ke ape ke macam takesah kot nak pakai sedondon? macam pegi wedding ke. time raye ke. time dinner ke. event ape ape lah kan. 

kalau ternampak kapel kapel yg macam ni kan, aku mesti ckp 

"ohh. dorang janji nak pkai baju kaler merah ari ni.." 
"ohh. dorang janji nak pkai baju kotak kotak itam putih ari n.."
"ohh.. dan ohh.. dan ohh..."

mungkin macam ni la ayat dorang

L: awk awk, esok kte pegi dating dekat midv kte nak pkai baju ape? kaler ape?
P: erm.. awk rase rase nak pkai baju kaler ape? awk ade baju kaler ape?
L: kalau kte pakai baju kotak kotak hitam putih nak tak?
P: boleh jugak. sedondon kan? heeeeeeee yeay!
*dialog aku tibai sndri*

ari tu hangout with my girlfriends (dah-kenapa-tetibe-nak-speaking-plak) aku cakap sekali je kat dorang pasal ni, asal jumpe je kapel pakai baju ala ala sedondon, dorang da menganjing aku dah. "Mira, tu ha  sedondon. tanak cakap kuat kuat ke?" HAHAHA Haram J la korang :P
so ape kate korang plak? 

okay okay korang jangan marah pulak aku ckp macam ni. ni ape yg aku rase jer. jgn terasa pulak yer! 

Selamat Hari Raya Aidil Adha! 
bukan AIDIL zaquan dan jua bukan zaquan ADHA
Selamat Hari Raya!



Monday, November 15, 2010

Happy Birthday Emak!!

15 NOVEMBER 2010
Happy Birthday Emak! 
ILYSM!!!

 Mak and abah during Raya.


Sebenarnya rmai yg celebrate besday utk November ni. 
Gmbr bawah ni ktorang celebrate rmai² 1 family. 
sape sape yg besday bulan 10 and 11, celebrate same same. 
just bwt makan makan 1 family. :)



Kami Scorpion girl!

Happy birthday to my cousin Adila & Atiqah
mereka ni adik beradik. tarikh lahir yg same. tahun je laen.
Aku punye plak lmbt 3 hari dari mereka 


Happy Birthday u'alls!!

Sunday, November 14, 2010

Ha dah keja kumpul duet nak kawen la tu?

Kenape kan bila dah abes belajar, baru dapat first job, org selalu kata, "ha kumpul duet nak kawen la tu?"
Tekan utk tumbesaran

Haaa. Ye sape yg tanak kawen btau aku siket? btau siket je. jgn byk byk. sume org pun mmg nak KAWIN. NIKAH tu wajib utk org yg berkemampuan. Hokey hokey. Macam biasa. Gegirl umo around aku ni suree korang asek kena tanya soalan yang same kan? 

aku tgk kawan kawan aku yg umor aku 23 ni dah kawen. dah ada anak lagi. mostly dorang dah keje lama. lepas abes blaja terus keja. so 'pengumpulan' dah byk la kan? yg aku ni? belajar dan terus belajar. smbung master? tidak kot. lagi lmbat la aku nak mengumpul nnt?

Malas dah rasenye aku nk ngadap buku. 1 lagi smpai bila aku asek nak wat loan je utk belajar? nnt takde loan takan nak mntk mak abah lagi? smpai bila nak menyusahkan dorang kan? and buat loan hutang betmbah2 la lagi nak bayar. Amek biasiswa? sudahh. cuma takde rezeki je nak dapat biasiswa. hmphh

Bagi aku, yes mmg aku nak kawen. once a life. INSYALLAH. sape yg tak nak kan. kau lah raja kau lah puteri for that day. Sume mata mencari kau.
tapi kan tapi kan, tahu tak first job je banyak benda nak kene pikirkan? Bukan lagi alam remaja nak hu ha hu ha sana sini. Sume pikir pasal duet. Mmg lah org ckp 'duet takan bawak mati' tapi korang pikir tak, kemane mane pon korang pegi tsume gune duet. Masok toilet pon 30sen ada yg 50sen lagi. Minum air kosong segelas kat mapley pon 50sen. haaaa. kan duet sume tu.

  1. Bila dah keja ni kena la langsaikan segala hutang. Especially PTPTN tuh. Diploma and Degree. Tak tau la smpai bila nak abes bayar. T_T Yg Ujrah tu dr 3% to 1% tu kate dah boleh buat. aku tgk takde pon lagi. pentipu btol la.! Tu je la utang yg besar dalam hidup aku stakat ni.
  2. Bila dah keje mula la pk nak simpan siket2 utk beli aset sendri. kan? Keta ke, umah ke. Tu nak kena smpan duet jugak.
  3. Bila dah keja masa ni la kte nak balas jasa mak abah kte kan? So far alhamdulillah start aku keje aku blum lagi mnta duet kat mak abah. Insyallah akan tlg mereka pula ;) Teringin sangat nak tgk Mak abah pergi Haji. sbb tu lah impian dorang. Insyallah one day nnt ye mak abah?
  4. Bila dah beli keta dah beli rumah, kne bayat monthly installment pulakkan? belum lagi yg mmg monthly kena bayar, bil bil segala bagai.
  5. Last but not least, simpan duet utk kawen! takan nak harap kan laki kau sorang je nak bayar SEMUA.? hantaran dah letak tinggi² pastu belanja kawen lagi? kenduri lagi? kan banyak tu? seeloknye kongsi² la kan? kau ngan dia nak hidup sebumbung semur hidup kan? so bertolak ansur. jgn pikir kepentingan diri je. Ikot la kemampuan pasangan korang. Lepas kawen laki kau nak tanggung kau jugak. takan nak buat LOAN nak kawen kot beb? Mintak dijauhkan. *remind her selfMak abah, nak nikah boleh?

betul la org kate, boleh gila kalau pikir pasal duet T_T


this is from my point of view. different people different view.
sekian.



Cara cara menyelamatkan kereta anda yang 'mahal'







Hi hi hi
btw, 

VIVA ELITE EXCLUSIVE baru tu cantik kan?
wane purple dia perghhh
cair aku tgk. 
RM42k beb! 
ade sape sape nak sponsor ? 
Hi hi hi



Nak nak nak!

Friday, November 12, 2010

Suka VS Sedih


Suka jgn suka sgt
Nnt sedih
kan dah sayu je hati
reason?
Entah
tetibe nak rase mcm tu?
bole? 
Takpe senyum saje 

Wednesday, November 10, 2010

Kisah Fesbuk


Sane sini org bercerita tentang fesbuk. aku bole bet la, kalo pegi mana² tanye org ada fesbuk ke tak, confirm org ckp 'ada'. 9/10 rakyat malaysia ada fesbuk . (kot?) Kalau nak cite pasal fesbuk ni smpai ke besok punye besok punye besok pun tak abes.

Ada org yg sign up fesbuk utk mencari rakan. tak kire la rakan baru ke rakan lama ke. ada yg buat utk carik jodoh (?). ada yg sibuk dok promote BISNES. Log in FACEBOOK dpt duet? ape jadah kau? 

Mostly nak cari rakan² lama yg dah lama lost contact. Aku penah pegi kenduri area taman perumahan aku teman kan mak yg tersayang pegi kenduri. Duduk tgh makan makan, mak cik mak cik tu bole cite pasal fesbuk? Haa. siap suh add lagi. "Senang la nnt, kalo ada apa² actvty taman, update kat fesbuk" ha kaww. kemaen hebat nye fesbuk ni. 

Bukan nak kate ape la. nenek aku pon ade fesbuk. tp yg pastinye bukan dia la yg sign up kan. op koz a pakcik aku yg sign up kan. pastu mula la ada anak anak beliau, anak buah beliau, sedara mara da rkan taulan. tp mak gua tak maen fesbuk. abah pun tak maen fesbuk. mak kate kalao ada fesbuk keje laen tak jalan. mmg betul. nak lagi kalo mak dapat men game melambak kt fesbuk tu. hihihi

fesbuk korang byk stalker tak? hohoho. ni lagi satu. korang jgn risau. korang femes la tu. sbb tu ada ramai stalker . HA HA HA. macam haram j. Kalau dulu umur kebudak budakan dulu boleh la aku nak APPROVE sume fren request. oh ya dulu friendster ngan myspace je. time tu konon bajet femes. friends smpai 1k++ sekarang? sorry. tak kenal jgn harap. gmbr mengarut² mmg tak la aku nak approve. 

berbalik kepada stalker men stalker ni, aku tak tau la kan ade org stalk aku ke tak. tp aku tau ada la beberapa yg stalk. sbb da siap block aku bagai, ko stalk aku lagi wat pe dowh? aku tak kacau idop kau kan. tak payah la nak guna nama  tah ape ape, gmbr tah ape ape nak add aku. puhleaseee. go away from my life.. 

heh aku pon penah stalk org jugak. stalk org tgk ape pekembangan terbaru dorang. alah stalk kawan kawan yg dlm fren list jugak. Tetibe org ni nak kawen. tetibe dah kawen. dah ada anak. wohh.  

sape tak penah stalk org? tipu la korang. ptui ptui ptui. kalo stalk diam² xmenyushkan org tak pe. ni stalk org, jaja cite bukan bukan pasal org tu. tak ke hangin? ishhh

kadang kadang fesbuk jugak buat kan relationship terumbang ambing. bukan kadang kadang, selalu jugak la aku bace/ternampak musnahnye relationship sbb fesbuk. ini mmg tak bagus. macam macam benda kat fesbuk tu yg boleh merosakkan sesuatu hubungan. kepada gf/bf/husband/wife jgn buat benda yg boleh meragukan pasangan anda. be honest in everything you do.

sbb tu aku sekarang jarangg update belog. dan nama belog pun dah bertukau kepada BUKAN SEORANG BLOGGER TEGAR. dan LINK belog aku pun da betukau. kalau dulu miraex.blogspot.com sekarang cikmiraedora.blogspot.com. dlu belog aku traffic agak lebat la time guna link miraex tu. org kenal aku pun atas nama miraex. dulu la. skang tak dah. blogger² yg baru jejak belog aku pun mesti macam pelik. follower rmai tp update tak slalu pun. tgk la sebulan pun tah bape ketul entry je aku update? HA HA HA sejak konon terasa macam matang kot aku jarng la nak update. nak update pon saje saje. kalau dlu mostly hari hari macam aku update everyday life. tp skang tak kot. ye bahaya. nak lagi kalau ada stalker gila yg every month akan kacau idop kau!


last but not least
aku bukan artis utk KAU stalk. sekian. maseh.




Tuesday, November 2, 2010

Counting Days...

Sebulan sebelum Istiadat Konvokesyen ke-73 UiTM. 5 Disember 2010 sah lah aku menjadi seorang graduan. Tak saba nye nak tunjuk kat mak abah pencapaian aku time degree tu. Tak saba nye nak sarung jubah yg ada jalur emas tu. Tak saba nye nak pegang scroll ijazah. Tak saba nye nak naek atas pentas salam dgn Canselor. Tak saba nyee nak tgk nama terpampang besar kat screen dalam dewan. Even aku tak dapat 1st class degree yg ada 3 bintang kat nama tu, at least sipi sipi je nak 3.5 but its okay. I do my best for my degree :) Tak saba nye nak jumpe classmate. Tak saba nye nak amek gmbar ngan dorang pkai jubah, baling mortar board. Wahhh tak saba nyeeeeeee!


This is me during my Diploma Convocation
Click HERE for my Diploma Convocation :)

Here the checklist before Istiadat konvokesyen nnt; 
(if ada yg tertinggal inform sy ye rakan rakan)
  1. Yuran konvo RM140 - done
  2. Hutang ngan UiTM? Takde hutang - done
  3. Kajian Pengesahan Graduan IPTA - graduat.mohe.gov.my - done
  4. Print borang pinjam jubah - done
  5. Sahkan kehadiran ke Istiadat konvokesyen - done
  6. Baju? baju ape nak pakai?  - not done yet!!
BBA (HONS) (RETAIL MGT) 

Suda bayaarr


Kaji selidik WAJIB jawab

Jumpa time convo ye kawan kawan!!
5 Disember 2010 (AHAD)

Monday, November 1, 2010

Hello November



Welcome November. See u again next year October.

Well, 1st day of November je aku da jatuh sakit. Actually dari hari sabtu lagi. Mak, sori tak bg tau mak akk tgh demam teruk. But now almost recover from fever + flu + cough.Knape akk tak bg tau mak akk sakit? Sbb akk takmo mak abah risau. And mende paling lemah skali bila tgh sakit ni dgr sore mak. Mesti nak balik. Balik rumah mesti terus sehat. Macam raya aritu kan? Nak dekat seminggu kat KL demam tak kebah². Balik umah, pegi klinik amek darah 2 ari lepas tu alhamdulillah sehat. Kan mak? abah?

Mak abah jgn risau ye. Ady jage akk dgn cukup baik sekali. Ari sabtu ari tu kan akk pegi genting kan? Pegi ady anta. Balik pun dia anta smpai umah. Tp start malam sbtu tu akk dah demam teruk. Panas sgt². Ingt tak malam tu akk msg mak kan? akk ckp akk selamat smpai umah. Sbb mak abah risau akak pegi genting ujan² tu. Ye la mak mane tak risau kan the day before akk pegi tu bus dari genting nak turun KL eksiden. yang buat mak lagi risau sbb ada beberapa org yg Innalillah.. Nape akk msg mak je? slalu akk akan call mak terus kan? tp malam tu akk da start tak sehat. sbb tu akk tak call. nnt mak tau akk tak sehat.

Mesti mak marah sbb pegi jugak genting ujan² kan. nak wat cmne mak. akk dah janji ngan kawan kawan. agipun tiket tu dah beli awal.. bukan mak je akan marah.. ady pun marah jugak. sbb dia tau akk tak boleh kena ujan. kena ujan mesti demam. tgk sekarang dah demam teruk. :(

Ari ni isnin. Akk tak larat sgt nak pegi keje pagi tadi. dah set jam nak bgn. pkol 7.30 akk bgn badan macam kena pijak pijak. akk bgn, minum air kosong, tea mix, shake, pastu makan panadol n ubt seseme. Pap tido balik. Mmg rase melayang je badan ni.

smlm ady datang bwk akk pegi makan. mmg smlm sehari suntuk duduk umah je. bila dah makan ubat seseme tu mmg tak sedar ape. bgn² ady msg suruh siap² dia bawak pegi makan. ari ni pun ady dtg bwk makanan. akk ckp tak payah la. sbb dia pun baru balik class.. nnt akk lapa akk masak bubur..pastu dia ckp jap lagi dia dtg bawak bubur mekdi.

akk bukan tak nak bg tau mak akk tak sehat. tp akk lemah. lemah dgr sore mak and abah. msti konpem akk nak balik umah nanti.ujung minggu ni akk balik ye mak? jumaat cuti deepavali kan? ari khamis ptg lepas balik keje akk terus balik seremban. tunggu akk ye mak, abah? :)

ape yg akk tulis ni mungkin mak tak bace.. mungkin kalau mak bace pun mungkin ajim yg tlg bukak kan.. mak jgn risau ye.. alhamdulillah ady jage akk dgn baik kat cni. mak abah doakan jodoh kami ye? Insyallah..


love you mom!