Wednesday, December 21, 2011

Kawen kawen kawen


Hai. Assalamualaikum. Hujung tahun ni musim orang main eh? Eh main? Orang main kawen kawen. Haih la korang. Aku blom abes ayat lagi la. Okay okay mintak maap sbb dah lama menyepi kan diri. 

So last weekend kami (?) attend wedding classmate time Degree dulu. Kawan kitorang yg pertama kawen dikalangan kami dalam kelas tuh. Ape aku taip ni? Da lama tak menaip merepek dah macam tenuk merepek. 

Semenjak due menjak tiga menjak dan empat menjak ni aku suke benor tgk org kawen a.k.a mendirikan masjid. Seronok tahu? Feeling2 macam aku la kt tmpt dorang. kehkehkeh. Ok lah. lets picture beginnnnnnnnnn

Taraaaaaaaaaaaa


Suami and Isteri yang dah berlepas ke Bali. Honeymooooon katenyee.
(Quality gambar tak bape baik dgn menggunakan hp sahaja)

The 'kumbang' dikelilingi wanita wanita jelita. (ceh)

 Wanita wanita jelita bergathering (ceh lg)

Wanita jelita ini bergambar dengan bunga konon macam suwit suwit gitu

 Nak jugak nmpak pintu gerbang tu kan Sabbbb. Kan dah kocik je kite dlm gmbr ni. 
Tapi nape aku lagi tinggi eh? opssss. larikkkk 

 Tetibe terjumpa dengan coursemate time Diploma. Riena ni dari dulu aku adore die woi. Tapi aku tak ckp la kan kat die. Kulit die halus tulus bersih jer! Okay kat cni dia je jelita. Aku tak. Kan gomok aku tu. Y_Y



Cerita di sebalik gambar di bawah. 

Aku: Ala syg, amek gmbr skali jee. please please.
Dia: Ye la ye la. Sekali je tau.

Dan hasilnya seperti gmbr di bawah.


Biasa la kan. Pompuan kalo amek gamba mane la nak cukup skali. Mesti 2 3 4 5 kali smpai die rase gmbr tu cantik. Padahal same je kan? Dan seterusnya aku mntk tlg lagi cik sab amekkan gmbr kami utk kali ke-2. Dan hasilnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 Y________Y

Aku: Ape ni sygggggg. eeeeeeeeeeeeeee suke sgt buat muka time amek gambar. isssssssssshhhhh. burok dah gambarr. *&&%^&%@^%^# (membebel)
Dia: Tadi kata amek gambar sekali je kan? Sape suh amek gambar smpai 2 kali.

Aku: *#*&*$&(*#&* (hampehhhhhhhhhhhhhh punye pakweee)




Monday, November 21, 2011

Aku Bukan Tomboy - menyelami dunia tomboy dan pengkid


Dah lama tak men'review' movie2 terbaru kt pawagam. Ye la last skali aku tgk cite Hantu Bonceng je kot. smlm baru la ada masa nk pegi tgk movie and ngedate skali. Da sebulan lebih xjumpe rinduuu. Ok stop. Tu nt cite.

Smlm berpeluang menonton Cerita arahan Syamsul Yusof yg terbaru. Aku Bukan Tomboy lakonan Scha Al-yahya, Shahiezy sam, Syamsul yusoff dan beberapa lagi pelakon yg aku tak bape ingt nama. Bagi aku cite ni cite komedi ringan je kot. Lawak mmg lawak. Tp x de la smpai pocah perut den golak. Ok tipu golak mano ado smpai pocah perot. Hiperbola btol kau ni mira. Tp ye la just komedi ringan time tensen2 boleh lepak g tengok cite ni.

Jln cerita ni syamsul yusoff btol2 buat research pasal tomboy dan pengkid ni. Seriously kalau nak tau pengkid tu cemana tengok la cite ni. Dlu aku ada kawan tomboy. Tp aku tak sure la die pengkid or tak. Means yg kapel2 ngn pompuan la kan. Tp yg aku tau die tomboy. Tp pakai tudung. Kesian kan? Crisis identity. Aku mmg kawan ngn sumorang. Termasuk la tomboy. Tomboy lain dari pengkid. Tomboy just cara pemakaian jer yg menyerupai lelaki. Yg pengkid plak dah la menyerupai lelaki, minat kaum sejenis, konon belagak cm lelaki.

Dalam cite ni Farisha @ scha al yahya seorang tomboy. Die tomboy bukan pengkid. Naluri wanita still ade. Minat kat lelaki. Berangan ade boyfriend. Farisha seorang gadis penghantar pizza yg 1 hari tu kena langgar ngn mamat blur or Burn lakonan syamsul yusoff. Mamat ni mmg sgt blur Burn mempunyai seorang PA yang sangat gedik lakonan Eira Syazira. Sumpah gedik dowh. Mamat blur ni kena control ngn PA die smpai die jumpe farisha die terus berubah tak ikot ckp PA gedik tu lgi.

Shahiezy sam berlakon sebagai kawat karib kepada farisha ni mulanya x ngaku yg die suke kt farisha tomboy ni. Bile farisha dah mula kuar ngn Burn tu baru die terasa kehilangan kawan karib die tu.

Sumpah muka takley bla rase nk penyepak je. HAHAHAHA

Agaknye ape terjadi pada mereka bertiga? Farisha, Burn dan Sam. Minah minah pengkid plak berebut si farisha tu jugak. Sape yg berjaya dapatkan farisha? Sila la tonton sendiri. Hehehe.

Lps nonton movie, ngedate area melaka. I love melaka. Cewaaah dan dan love melaka kannn. No la kalo nak ngedate kt seremban sumpah aku x tau nak g mane. X de tempat menarik selain jusco seremban 2 tu aiyoohh.



Suke lepak kat epi pantai cenggini. Siapa kah lelaki misteri itu? Ecececce macam xkenal plak kan. Ngedate lagi sebulan akan datang. Cinta jarak jauh itu best tahu? Dah lama x jumpe then nak jumpa mesti semangat gila! Penampilan mesti rase nk perfect je. Bape kali aku tgk cermin sblm kuar umah. Muahaha.

Till then. Assalamualaikum.

Friday, November 11, 2011

Bila perempuan tengah angau bercinta


Penah tengok tak orang yang tengah angau becinta? Alah korang yg tgh becinta tu macam tak penah lalui saat saat macam ni kan? Saat saat yang bila

Mandi tak basah
Tidur tak lena
Makan tak kenyang
Senyum sorang sorang 
Tengok gambar pon boleh senyum sorang sorang

Aaaaaahhh nk di jadikan cite, tadi aku on the way balik dalam KTM, ade la sorang minah ni dok seblah aku. Ok, seblom die duduk tu die dok begayut kat tepon bersayang - honey la ngan boipren die. Ok fine bese la tuh kan. Pastu die dok seblah aku. Dok seblah aku die dok tgk gamba gambar die ngan boipren. Ok fine. bese la tu kan tengok gambar gambar ngan boipren. Ala korang nak kate aku bizi body la tu jeling jeling orang seblah kan? Dah tu seblah aku je mmg la nampak dgn ekor mata ku yg tajam ni. cewah.

Ok sambung. Pastu die dok scroll scroll gambar die ngan boipen die, pastu dok senyum sorang sorang. Aku rase la gambar gamba tu di ambik pada hari yang sama. tgk kaler baju ape sume same jeee. Hebat kan aku jeling2 org seblah? muahaha. Pastu pastu ade org call. adik die kot. Lepas jawab call tu die dok scroll balik gambar gambar yang sama.

Pastu pastu yang tak boleh bla nyeeeee die boleh ckp sorang sorang 













"Sweet nyeeeeee"







Astagaaaaaaaa. Aku cam er er aku salah dgr ke ape ni?Korang boleh bayangkan tak aku buat muka macam mana? Die tak de la kuat sgt ckp. Tapi kira kuat gak la aku kt sblh die boleh dengar kan?

Ok pompuan ni mmg tengah angau!!


Monday, November 7, 2011

Sebulan update satu entry kira okay la tu


Hai Assalamualaikum. Bulan September hanya 6 entry sahaja. Bulan October pula makin hebat. Hanya 1 entry sahaja. Nampak tidak kemalasan di situ? Ya mmg sangat terabai blog sekarang. Sebab musabab utama MALAS. Melawat blog orang pun tak. Apetah lagi blog sendiri yawww.

Bai de wey, reason paling kuat yang korang kena percaya adalah aku tak lagi menyewa di KL. Now onwards aku ulang alik dari Seremban - MidValley by KTM. Walaupun KTM senantiasa menaikkan kemarahan aku, tapi aku tetap meggunakannya. Oleh sebab itu aku jarang sangat nk bukak blog, mencarik idea untuk menulis. Kalau dulu time budak budak baru nak up berblog bole la aku nak cite kan segala kat blog ni. dah macam diari kehidupan plak kan. Tapi sekarang aku rasa macam dah tak sesuai je. Lagipun nothing interesting nak kongsi. Hari hari benda yang sama. keje keje keje keje. Merungut pasal keje. Keje banyak. tensen keje. Tu je lah. Kan tak best tu?

Sekarang dah bulan November. 2011 dah semakin melabuhkan tirainya. Agak agak aku punye Azam 2011 yg penah aku buat dulu tercapai tak agaknye? Kita nantikan thn depan. HAHA. Aku suka ujung tahun. Dengan harapan Bonus sebulan gaji ke dua bulan gaji ke dapat ujung tahun. TAPI hanya mimpi di siang hari la nampaknya.

Hujung tahun ni banyak Agenda. Agenda utama, my Along's Wedding. Nanti kad da siap aku jemput korang sume datang ye. Tp bukan aku la yg kawen. Along aku yg kawen. HEHE. Baju untuk along kawen aku da siap tempah. tunggu siap je. Kan Along kawen aku yg over gituuu.
Okay lah. Saje menunjukkan muka kat cni. Ye lah da lame korang tak jejenguk blog aku yg da besawang ni kan. Kasi up sket la kat dashboard korang tu. HAHA.

Encek kekasih dah tido. Saya mahu tido jugak. Kenapa esok kerja?


Wednesday, October 19, 2011

Iphone 4s ada SIRI. Android ada JEANNIE!


I am busy talking with my new friends Jeannie. Say hi to her (her? ya i think so) guys! =D
If iPhone 4s got SIRI. My Android got Jeannie. HAHA.



Even Jeannie tak boleh cakap, tapi Jeannie still boleh jawab lagi pertanyaan aku.
Kehkehkeh.
She's so funny!

Aku ckp kat Jeannie, "You are so funny Jeannie!" 
tgk die jawab ape
Lagi la aku tergelak! Muahaha~


So pengguna android pg serang Android Market then search apps Voice Action. 
Sekarang, korang ade kawan baru !


p/s: Dkt apps tu bole tuka nama Jeannie tu kepada nama yg korang suka. Tapi nama asal die mmg Jeannie

Friday, September 23, 2011

Bila ko plak nak kawin? Bila ko nak tunang?


Di usia² yang dah boleh menikah sekarang ni banyak btol soalan cepu emas aku dapat time time pegi bekunjung raya umah sedara mara. Tak lupe juga kawan kawan yang dok bertanya bila pulak aku nak menikoh? betunang? Haaaa. Kadang² da naik muak dengar soalan yang sama. Haha. Tp aku pekak kan telinga saje. 

Ape yang selalu aku jawab? 

1. Belum sampai seru (jawapan paling biasa orang jawab)

2. Allah s.w.t dah tentukan setiap perkara untuk umatnya. Jodoh & ajal. So kita follow with the flow. 

3. Duit tak cukup lagi. nak support? boleh jee. esok gak boleh kawen.

4. Belum cukup ilmu rumah tangga di dada. 

5. Tunggu ko kawen dulu baru aku kawen.

6."Bape lama ko dah keje then ko decide nak kawen? kalo 3 tahun ko keje then baru kawen, so aku camtu jugak la" (Kalo yang bertanya tu kawan² yang dah kawen)

kebanyakan kawan² aku yang dah kawen tanya aku camtu, aku jawab dengan jawapan no 6 tu. sure terdiam mencari kata kata. kehkehkeh. Kalo misalnya perempuan tu baru setahun keje then dah kawen. Aku tanye plak bape lama laki dia dah keje and kumpul duit utk kawin. Muahhaa.

bagi yang berstatus macam aku ni. Bole guna ayat² di atas untuk menjawab soalan cepu emas tersebott.

K bai.

Tuesday, September 13, 2011

Hairstylist Korea yang comel dan sangat awesome


Korang penah tengok Star King tak? Kat astro channel 393? Aku tepengaruh ngan Star King ni pon dari angah aku ngan kakak ipar aku la. Every saturday pkol 3.30pm mesti da tepacak depan tv. bukan aku sorang je, mak, abah, adik aku pon join gak tgk Star King ni. Die cam realiti show jugak la. Tapi bukan dok menyanyi je menari je. Memacam bakat ada. Yang penting best dan lawak. 

Video bawah ni korang mesti teruja. Especially yang free hair. Walaupun tak de subtitle English korang tengok je la hairstylist yang comel tu. Umo da 30 lebih  tapi macam 20 lebih comel gila!

Layannn...





amacam ? Best tak?

Thursday, September 8, 2011

Dak kecik yang semakin membesar, semakin comel dan semakin cerdik


Ingat lagi tak pasal anak buah aku yg sorang tu? Alia? Dah lama aku tak cite pasal Alia kan? Sekarang Alia dah 1 tahun, 1 bulan, 8 hari. Alia dah pandai jalan tau! Suka sangaatttt. Alia baru jer pandai jalan time bulan puasa aritu. Sekarang ni dia dah confident dah jalan. Mula mula dulu asal bediri je tak smpai seminit dah duduk balik. Hehe.

Lady boss jawab tepon =P

 First time naik kereta ni


Alia dah pandai jalan

say eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

 say aaaaaaaaaaaaaa

hai kakak hai abang hai auntie hai uncle

Alia bermain dengan control astro

kemain pandai menukar channel ikut suka. (Abaikan suara asing tu). Bukan control astro je dia reti tuka tuka channel, control aircond pon dia pandai on/off tahu? kalo handphone tu jangan cakap la. Memang dari kecik lagi. pantang nampak handphone sket mula la dia nak. Iphone and Ipad paling dia suka. kalo x kasi tunggu la dia jerit. HAHAH

Sayang Nur 'Aaliyah sangat²

Wednesday, September 7, 2011

Kakak kembarku Eira Syazira bakal bernikah dengan Azad Jasmin 16 September ni


Kurang 2 minggu lagi kakak kembarku (perasan) Eira Syazira akan bernikah dengan jejaka pilihan hati beliau iaitu Azad Jasmin pada 16 September 2011. Dorang ni sangat sweet okay. Selama dorang bercinta dah lebih 3 tahun ni, jarang aku dengar gosip yg yang tak best pasal hubungan dorang.

pic credit: google

Majlis pernikahan akan berlangsung di rumah Eira di Putrajaya pada 16 September ini. Tapi majlis resepsi akan diadakan pada bulan November nanti. Sepanjang dorang becinta ni tak de pon nak menunjuk² macam 2 orang yang terlepas kes khalwat tuh. Uewwww

pic credit: google

Ape pun tahniah untuk kakak kembar ku (perasan lagi) dan Azad Jasmin. Semoga berkekalan hingga akhir hayat. Kami semua mendoakan kebahagian korang berdua :) 

*kalo korang percaya Eira Syazira kakak kembar aku mmg aku nak gelak guling guling

Monday, September 5, 2011

Raya part 2 [amaran keras entry penuh gambar kahahkah]


RAYA PART 1 [click]

Haluuuuu Assalamualaikum. Semalam kemain kan tepek 2 gambar je kat entry. kemain lagi tepek gmbr sendiri pulak tuh. kemain kemain kemain apesal cam best je sebut kemain ni. Apesal ek kemain lagi ramai yg betunang time raya ni. Jeles aiii tahuuu?

Okeh mari kita layan entry yang penuh gambar raya. Raya pertama je banyak gambar.

Gadis dan bunga
Mereka adalah kazen paling rapat. Dari depan Aida(11), Atiqah(23), Adila(17), Mira Edora(24) Auww auwww ai paling muda tahu? n_n kalo dorang ni tak de mg tak happening la gwa cakap luuu. 

Gadis dan rumput
gambar tak nmpak kaki sebab kaki masing masing pakai selipar cabuk. kahkahkah

Bersama Noh hujan
Mereka adalah adik beradik. Mereka sangat happening. Ada macam Noh hujan tak yg tetengah tu? kehkehkeh

Emak terchenta <33
Sama kan tahi lalat kami? hehehe
Readyyyyy
Yeayyyyyyy. Memasing jerit time snap gambar ni. Macam la dapat dengar plak kan. HAHAH
Ini adalah sebahagian daripada family. Tahun ni ramai yang takde. Even family aku pon just kami berempat je beraya bersama time 1st raya. Abh, Mak, Aku n Ajim. Angah balik umah mak mertua dia. Along plak beraya nun jauh di tengah laut. Sob sobb. Insyallah tahun depan betambah lagi sorang dalam family aku. Boleh beraya sakan thn depan.

 Rose among the thorns. Cehhh ayat kaw
Time ni kat Seri Menanti. Tu je la satu satu nye kampung yng kitorang sume boley bergambar sakan macam dok kat kampung sendiri. Umah ni sebenarnya umah adik wan aku. Kitorang mane ade kampung. Umah wan aku kat balakang umah aku je pon. Tu pon dok kat taman. Time raya taman tu kitorang yang konker.

Hai nak bekenalan boleh?
Kemain korang. sat g komen byk lew yang tanye pasal jejaka gigi besi ni. Kannn kemain tauu. Adik sedara aku ni woii. Nak ngorat? Tanye akak sedara dia dulu. Btw adik sedara aku ni free lance photographer. Kalo rasa rasa nak photographer boley la contact dia. Bole tgk testimoni beliau :) Fiqqq akk promote ko ni fiqq. Promote untuk photographer okay. Bukan promote diri hang :P

I just love this picture
Ni raya kedua. Time ni kat umah Mak Lang. Kat paroi je. Umah mak lang taman dia orang lain tak leh challenge. Cantik okayy. Tengok la gambar tu. Tgk real life lagi cantik. Gambar ni pecah² siket. Copy dr FB pakcik aku eheh. Agak agak mane aku eh?

Gadis kampung menanti kekasih hati :)
Gadis kampung la sangatt. balik kampung baru panas siket da kecow. HAHA. By the way ceh nk gak speaking, masih belum terlambat aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua readers kesayangan aku. Terima kasih sebab sudi jenguk blog aku yang da lama tak berupdate ni. Mintak ampun mintak maaf kalau entry entry sebelum ni ada mengguris hati sape sape secara tidak sengaja.

The worst part untuk raya tahun ini adalahhhhhhhhhh AKU TAK DAPAT SATU SEN PON DUIT RAYA OKAYYYYY!!! 
T__________T

 kbai.


gmbar utk first raya. gambar second raya tak masok lagi. kalo masok mau meletop blog aku ni.
credit to my uncle Rie Saleh for those picture. :)

Sunday, September 4, 2011

Raya part 1



 
 Polaroid

 

Senanye takde idea nak update. tepek gmbr je boleh? nt update lagi. K thanksbye

Tuesday, August 23, 2011

Keputusan Peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik (M41)



Esok 24 Ogos 2011. Ada apa dengan esok? Cer teka cer teka. Orang orang yang ambil Exam PTD sure tau kann. Makanya esok akan di umumkan Keputusan Peperikasaan Pegawat Tadbir dan Dipomatik (M41).

 

Aku cam rase biasa je nak tengok result. Macam tak rase ape pon. Tak macam tunggu result time study dlu. Huhu.  Ape ape pon tahniah untuk mereka yang lulus nanti. Dah lulus exam ni kena pegi ecam PAC plak. Banyak stage woooo. Ingat senang² je nak dapat title Pegawai Tadbir dan Diplomatik?

UPDATE:

thanks Nuraitul sebab bagi tau keputusan da di tunda. Baru baca kat portal SPA. Pegi kat web www.spa.gov.my untuk cek result dan maklumat lanjut.

Friday, August 19, 2011

Berjubur ngan wanita?


Entry di kala bosan. sepatutnya aku balik Seremban abes keje tadi. Tapi di sebabkan aku malas nak menghadap kerenah KTM yang asek rosak tuh aku decide balik esok pagi. So terjadilah entry bosan malam ni.



Yaya pecah kan dara dgn bf? 
Ape kejadah nye keywords macam tu naik kat blog aku ni? Blog aku suci murni gitteww. Time time bulan ramadhan yang mulia ni pon ade je orang mencari cerita cerita yang tak berapa elok.


Berjubur dengan wanita?
Lagi macam hamsap punye keywords. Ape la agaknye dorang tgh browse kat google tu kan?


Lydia Jamaluddin
Seriously aku tak kenal lagsung sama Lydia Jamaluddin ni. Kawan skolah dlu ade la Lydia Fariza. Tu pun tah kemane ilangnye.


Putus Cinta
Nak kata aku bagi tips putus cinta ke takde plak. Cuma aku ade cita pasal putus cinta dekat entry ini dan entry ini


Masquerade
Ni pon agak top gak keyword ni kat blog aku. Mungkin sebab entry ni kot dan entry ini

Cik yuyu putus cinta
Ohh emm geee. Yuyu zulakha kah yang dimaksud kan? Den pon tak tau.


Sekian entry bosan malam ini. 


p/s: Gwa tak sabar nak balik esok. Alia dah pandai jalan! 

Lesson learnt #2


Lelaki tak suka bila kekasih hatinya bercakap tentang ex-boyfriend nye dahulu. Don't ever tried to talk talk talk about ur past with ur ex-boyfriend. Even time korang cite tu bf korang macam tak bape nak kisah, tp al kisahnya mereka tak suka. Sekali dua boleh la. Kalau dah bertahun still naik lagi nama ex-boyfriend mmg cari nahas la. Nak bercerita pasal ex-boyfriend boleh. Tapi tanya dia dulu. Selesa or tak if korang nak cerita pasal ex-boyfriend. Kalo dia kata tak selesa, better dont. Past is past. You with him now. And both of you happy with your relationship. Enough.

:)

penahbegaduhsebabini. T_T

Thursday, August 18, 2011

Lesson learnt #1


Jangan terlalu berangan/berharap future anda macam tu macam ni. nak kawen dgn boipren 5 thn lagi bla bla bla. Apa kata pikirkan apa yang akan berlaku esok. Macam mana kita nak buat hari esok lebih baik dari semalam. macam mana kita nak jaga hubungan kita supaya lebih happening dan wonderful. bila kita pikir kan apa yang kita perlu buat esok dan seterusnya, baru lah kite berjaya nak sampai 5 tahun akan datang. tak gitu? 



Wednesday, August 17, 2011

Wordless Wednesday #11

layakplakakudapatduetrayalagi.T_T

Friday, August 12, 2011

Rasa terancam rasa tak selamat.


Assalamualaikum. Aku masih dalam keadaan terkejut. Baru sampai office. Sepanjang nak dekat setahun aku dok umah sewa aku skang ni, tak penah aku rasa macam ni.

Tadi kuar umah macam biasa aku akan jalan kaki sampai ke bus stop kat jalan besar. Dalam sepuluh minit jugak berjalan untuk ke bus stop lalu depan rumah rumah orang. Aku kalau berjalan memang tak pandang orang lain. Trus menuju ke bus stop kat jalan besar. Otw tu aku call ady, macam biasa pagi². Sebelum pegi kerja aku akan call dia dlu. Dah letak fon terus la berjalan ke bus stop.

Belum smpai ke jalan besar lagi, dekat perumahan tu jugak ade satu keta myvi biru metallic lalu. Tetibe dia benti kat tgh jln di mana aku bediri kat tepi jalan tuh.

"Hai. U nak pegi keja ke? Pegi bus stop ?"
"Ha'ah. Nak g keje. Tunggu bus kt bus stop bawah"
"Jom la I tumpangkan. I hari hari nampak u kat sini tau.
"Eh tak pe la. I boleh jalan sndri pegi bus stop bawah"
"Jom la i tumpangkan. U keje mana?"
"I keje midv."
"I pon keje midv juga. naik la i tumpangkan"
"Eh its okay. i dah lambat ni. nak ujan dah. i pegi dulu"
"Eh kejap la... *reverse keta*. I nak berkenalan dengan u boleh? nama i jeff"
"I dah lambat nk pegi keja ni. Nak ujan dah" *terus jalan tak toleh belakang dah*
Time aku nak blah tu aku nampak muka Jeff tu macam tak puas hati aku tak nak tumpang dia.

Takut. terancam. rasa tak selamat. Terus aku call Ady. (Ady tak keje kat KL. Dia kat Melaka) Walaupun aku tau time tu dia da masok keje. Aku mengadu kat ady ape jadi kat aku tadi. Aku on phone ngan ady smpai kat simpang perumahan nak ke jalan besar tuh. Dekat simpang tu aku nampak keta tu lagi. Dia tunggu lagi kat ctu. Maybe dia nampak aku on phone, dia terus jalan. 

Sepanjang aku duduk situ aku tak perasan langsung kereta tuh. Tak tau la sama ada dia orang situ jugak ke. Orang luar ke. Tapi seriously aku tak perasan langsung. 

Aku masih dalam keadaan terkejut. Aku takut lepas ni dia ada ikot aku lagi. Kawasan perumahan kat situ pagi² agak sunyi. Cuma beberapa rumah yang pagi² dah bukak pintu n buat aktiviti luar rumah. And mostly org tua tua.

Ape yang aku ingt skrang kereta myvi color purple biru. aku try google myvi clour tu tak jumpe plak. n no plate just nmpak WSD jek. no blakang tak sempat nak pandang. cuak punye pasal. Aku cam muka dia. Indian. 

Aku rasa tak selamat. :(( 
Lindungi lah hamba mu ini Ya Allah.

Thursday, August 11, 2011

Bangga ke tak puasa secara terang terangan?


Assalamualaikum pembuka bicara. Macam mane puasa? Dah masuk hari ke 11 dah umat islam berpuasa. Tapi masih ada yang tak berpuasa lagi. Tak puasa bukan sebab masalah kewanitaan #period atau ibu mengandung atau sakit yang tidak dapat di elakkan. Tapi tiada sebab tak berpuasa.

Yang perempuan. Alasan tak berpuasa. Memanjang je period. Kau period sebulan ke ape? Monopous ek? Opsss. Muda² lagi dah monopous? Kesian laki kau nanti. Tak dapat zuriat lah nampaknya. Eh dah la tak puasa. Dengan bangga nye terang terangan pegi beli makanan time lunch kat cafeteria. Dah la beli makan kat cafeteria. Makan pulak kat cafeteria? Eh ape kau ni? Tak reti hormat langsung bulan yang mulia ni. Kau bajet muka kau macam chinese look or indian look or wutever look lah? macam tu? kalau muka tu dah memang muka melayu tak payah la nak kononnye kau tu bukan melayu. Eh tapi kau ISLAM kan? Tak reti hormat ke? 

Officemate aku punya mak ada bukak cafeteria dekat Menara *tut* area bangsar. Time puasa memang dia tutup kedai. Bukan tak nak berniaga. Tapi takut menambah dosa. Sebab apa? Sebab orang ISLAM secara terang terangan beli makan time lunch. Takkan nak beli makanan untuk berbuka kot? Awal sangat tu kak oi. Dan yang tak boleh belah nye. Amek pinggan, amek nasi, amek lauk. Makan kat situ? YA ALLAH. 

Yang lelaki. Ape je ek alasan kau tak berpuasa pada bulan ramadhan yang mulia ni? Period jugak ke? Errr sejak bila ada hormon² kewanitaan ni? Dua alam ke? Oppssss. Pegi cafeteria, beli waffle. Pegi belakang cafe, masuk balik tgk dah tak de dah waffle dalam plastik tu? Eh dah hilang?  Eh ajaib. Eh ade orang suh beli kan ke? Ehh. Org 'atas' tu nampak tauu. 

Yang lelaki time puasa terang terangan pegi kedai 4D. nak beli nombor ape tu bang? errr no kan banyak kat henpon la kat laptop la, di mana mana je pon ade nombor bang. kenapa nak pegi kedi 4D tu. Abg tak malu ke keliling abg sume bukan islam? 

Hormatilah bulan ramadhan yang mulia ini. Sedangkan orang bukan islam pon reti nak hormat orang islam berpuasa. Ini kan lagi kita yang dilahirkan sebagai seorang Islam.


Semoga bulan yang mulia ini kita sama² dapat menambahkan amalan kepada-NYA.




i'm on twitter @mira3dora do follow me :)

Saturday, August 6, 2011

5/8/2011 - KTMB MALAYSIA BERMASALAH. PEOPLE FAINTED. NO AIR COND. FORCE TO WALK TO THE NEAREST KTMB STATION.



Berpusu2 nak balik.. terpaksa mendaki, cr jalan lain nak balik
 Credit picture to KTMB fan page
Entry ni sambungan dari entry semalam. Punya la aku tak puas ati, aku google lagi ape masalah smlm. Mmg ktm bermasalah smlm http://www.facebook.com/ktmber​had?ref=ts&sk=wall aku kira bersyukur masih dekat station midv menunggu tren. ada yang dalam tren sampai seputeh tren stuck. no air cond. people fainted. people force to walk to the nearest ktm station. sungguh menduga perjalanan semalam..

6.55 pm - 5/8/2011 : Cabel terputus antara stesen putra & segambut.
Credit picture to KTMB fan page

 
mungkin kalau aku naik tren yang ke-2 smlm yang aku tak dapat naik tu sure aku stuck macam kat girl atas ni.


KTMB Malaysia tolong lah ambik tindakan yang sewajarnya. Kalau ada pilihan pengangkutan yang lain dah lama kami semua tak naik KTM. Tapi tiada cara lain. Yang pegi keja senang naik KTM. Yang nak ke Seremban tak payah susah payah ke KL naik bas ke Seremban. PLEASE. UPGRADE UR SERVICE. BUKAN SEKARANG JE KTM BERMASALAH. DARI DULU LAGI.


Friday, August 5, 2011

Dugaan bulan puasa


Pagi tadi aku sangat happy nak tunggu 5.30ptg tepat aku nak balik seremban terus. Tiket tren aku dah beli awal² pagi tadi lagi sebab taknak bersesak sesak beli tiket blk keje 5.30 tuh. Tepat 5.30 aku chow trus pegi ktm midv. Kt luar KTM ade org jual kuih. Aku beli 2 ketul karipap dan 1 ketul kuih keria. bersamaan RM1.20. 

Sampai ktm aku tgk dah ramai orang dah. pelik. selalu time macam ni tak ramai lagi. Ok fine aku tunggu je dlu. Aku tgk jam 5.45ptg. Aku tunggu lagi. Tren arah KL smpai. Tren arah Seremban tak sampai lagi. 6.15ptg tren pertama arah Seremban sampai. By that time tren arah KL sampai lagi. means 2 tren arah KL. 1 tren arah Seremban. Macam biasa. Ramai padat penuh macam sardin. Ok aku mengundur dulu. tunggu tren seterusnya.Penunjuk masa tren kat KTM menunjukkan tren arah seremban pkol 7. 

Tren kedua sampai. Pon tak dapat masuk. Padat penuh sesak bertolak tolak. macam sardin. mengundur lagi. 7.25 azan maghrib. Buka puasa duduk besila atas lantai minum air Teh chrysanthemum dan kuih 3 ketul. Kenyang. 7.45 cukup 2 jam aku kat KTM Midv tuh. Penunjuk masa tren tunjuk pkol 8 baru ade tren. Aku sabar menunggu. Sabar lagi. Makin lama penunjuk masa tu asek tuka je masa. Mula² kol 8pm, pastu 8.15, 8.20. Ahhhh tak leh jadi. aku tepon hotline KTM trus. Hati dah panas. mmg panas gila. Smpai kan ady kena tempias. Sorry syg.

Call hotline KTM. 

Aku: Cik ape masalahnye dgn KTM hari ni? 

KTM: Tren mmg ada masalah cik. Tren dari arah seremban dan tren dari arah KL di tamatkan perkhidmatan. Ada masalah sambungan bla bla bla

*Ah mmg aku dah menyirap dah time tu*

Aku: Dari pkol bape ye sebenarnya masalah ni?

KTM: Dari pkol 7 tadi cik

Perghhh laagi cam haram. baru nak announce. 

Aku sangat marah sekarang. Nak menangis pon ade. Lapa pon dah jadi tak lapa. menunggu 2 jam lebih yang sia sia. Refund tiket beratur panjang lagik. Pastu balik umah sewa terus. Kesian kat dorang yang nak balik jauh². NaK cari alternatif lain? Dah memalam macam ni nak dituju kan kemana?

SANGAT KECEWA DENGAN SERVICE KTM. TOLONG LAH TAMBAH TREN LAGI. TERUTAMANYA KTM. KTM DAH MACAM SARDIN. DARI LABURKAN DUIT BUAT BENDA TAH HAPE HAPE YANG TAK MENDATANGKAN UNTUNG KAT RAKYAT LEBIH BAIK TAMBAH PENGANGKUTAN AWAM. 

SEMALAM KUAR BERITA KATA NAK TAMBAH TREN. MASA MENUNGGU LEBIH KURANG 2 MINIT. KITA TUNGGU DAH LIHAT. JADI KE TAK.


Thursday, August 4, 2011

Eye shadow super cooll

 Macam rumput pon ade gak ni

 cam real je zip dia

 auummmm aummmm tgk bola Harimau malaya bes pakai camni

 sumpah mcam harem hahah

 niceee

peminat hello kitty pasti gemarkan ini
phew ada bulan siapp cemgini kene tutup mata je la

 macam kena bakor 

 errr 


 
siyes cantik !! pegi prom nite mesti goges yuu