Thursday, January 6, 2011

Kadang kadang mimpi boleh jadi kenyataan.

Entry kali ni takde kaitan langsung dgn Shazleen Nerina yang femes kejap kat blog aku. Kadang kadang mimpi kite boleh jadi kenyataan kan? Korang penah alami? Korang mimpi pastu bangun tido mmg btol² benda tu terjadi? Kalo la aku mimpi aku jumpe Shazleen Nerina, dpt duet aku balik, bangun² tido je mmg benda tu jadi. kan best? Dah ni bukan nak cite pasal minah peipu tu.


Ini cerita psal mimpi. Bukan mimpi basah. Tapi mimpi kering.


Macam biasa encek kekasih bangun tido mesti text sy. Tapi text kali ni laen siket.


"Syg, ayg mimpi org yg interview aritu panggil suh start keje"

Msg tu time bgn pagi.


Ptg nye ketika beliau syok punya beradu time tghari nak ke petang tu dia bgn² text sy


"Dapat koje!ok tido alik"


Haaaa mane nye aku tak terujaa. Time tu tgh busy wat keje kot ofis tu. Aku yg telebih eksited kuar ofis trus call dia. Seronok sangat encek kekasih dapat keje. Ye la bukan ape. da sebulan lebih, nak dekat 2 bulan dia carik keje. Jangan kate jobstreet, sume web yang ade offer jawatan kosong dia subscribe. Kat Jobstreet je list yg dia apply keje da melambak². At last. Alhamdulillah. Dapat jugak. Usaha selama ni tak sia sia la kan sayang? Walaupun lambat. Tapi tetap ada hasilnya. Rezeki tahun baru. Insyallah.


Tapi kan tapi kan (mode sedih) encek kekasih keja kat melaka. Huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aku kat KL sengsorang. Huwaaaaaaaaaaa lagi.


Takpe la. Walaupun jauh dimata. Tapi dekat di hati. TV9 sangaaaaat.


Selamat memulakan kerjaya next week Mr Ayd.!

I lebyu syg.


Ok dah. Bye.

3 comments:

This is best brooooooo!