Tuesday, January 25, 2011

Lanun Somalia. Teluk Aden. Alhamdulillah Along saye selamat!


22 Jan 2011 aritu Malaysia digemparkan lagi dengan berita serangan Lanun Somalia ke atas kapal tangki Malaysia . Berita selanjutnya boleh rujuk kat link Berita Harian kat bawah ni okeh.

http://www.bharian.com.my/bharian/articles/LanunSomaliabolehdidakwa/Article/index_html

Alhamdulillah Along selamat. Along kat Teluk Aden time tu. Kapal die jugak yg megiringi kapal yg kena tawan tu. Along sy diserap masuk menjadi Angkatan tentera laut malaysia. Tp bukan sepenuhnye la. Sbb sblm ni die bukan dalam ATMA. Along sy adalah Chef dalam kapal tersebut. So secara tidak langsung beliau juga di rekrut utk pertahanan dalam kapal tersebut. 

Time berita kuar kat TV aritu, 1 family dah risau. Dgr je 'Teluk Aden' sume da risau dah. Sbb kapal Along sy mmg area Teluk Aden jer. Teluk Aden tu mmg tmpt Lanun lanun Somalia yg tk sedar diri tu. dah la kurus nak mati. ade hati nak jadik lanun. tp senjata hebat hebat plak lanun lanun cekeding ni. ishhh

 
Skang along dah kat Salalah, Oman. Selamat mendarat dan selamat mengonlinekan diri utk memberi khabar berita kepada kami semua. ALHAMDULILLAH.

Kak Shima mesti lagi risau kan? Tunang beliau meti la lagi beliau risau. Bukan selalu dapat becakap. Time time along mendarat kat pelabuhan la baru dapat nak beborak. Ckp tepon pun kejap kejap je. Mahal kot. Nasib la ada tenet ni utk berhubung. Kalo tak lagi la kami semua di sini risau. 

Ape ape pun semoga segala nye berjalan lancar ye along. Jage diri!! Jgn lupe kabarkan berita kat kami disini. Dan jangan lupe balik Malaysia! preparing for ur wedding day nnt. hehehe can't wait going shopping with kak shima n along utk carik barang kawen. bukan saye yg kawen. along yg kawen. hik hik hik

Ok lah baii!

1 comment:

  1. PERGGGHHH...real perang???
    alhamdulilah semua selamat

    ReplyDelete

This is best brooooooo!