Saturday, January 22, 2011

Review Khurafat.Melaka.Ngedate.Yeay


Salam. Hai korang! Korang korang mesti ada yang dah tgk khurafat kan kan? And dah ramai jugak yang wat review khurafat ni kat belog belog ngan web web yg berkaitan. Aku tak de la nak review ape sangat kan. Sebab aku tak reti nak men-review macam OhArtis buat.


Ape yang aku nmpak dari filem Khurafat ni. 

1.Tahniah untuk Syamsul Yusof sbb berjaya wat filem melayu seram yg BAGUS. 
Sekarang dah banyak cite cite antu Melayu yang buat orang dalam panggung wayang terjerit jerit ketakutan. Satu perubahan untuk filem filem malaysia.

2. Jalan cerita yang mebuatkan orang tertanya tanya.
*Starting cite dah wat tertanya tanya. Sape yang mati? apesal syamsul yusof menangis? Bapak die meninggal ke ape?
*Makcik cleaner tu apesal plak? Misteri semacam je? Ade kaitan dgn gangguan gangguan yg kene pada Johan (Syamsul Yusof) & Aisyah (Liyana Jasmay) ke?
*Awal awal cite, tertanya tanya ape yg khurafat nye? Sape yg bagi benda benda mistik tu smpai family johan kena kacau? 
*Anna tu ape gile nak bunoh diri sbab Johan tu jer? Hebat btol penangan Johan tu smpai Anna sanggup buno diri sbb Johan tinggal kan dia
*Jalan cerita yang tersusun. Kalo yang tak paham tu korang tak tgk betol betol la tu :P


3.Johan (Syamsul Yusof) angkat mayat Anna (Sabrina Ali)
Pergh memag seram gilaaaaaaaaaaaa. Ade ke dalam relaiti kete jenazah eksiden, pastu angkat mayat tu macam angkat org tgh tido? pergh sumpah kecot perot aku.



4.Gambar anak makcik cleaner mirip muka Johan (Syamsul Yusof)
Yang ni mmg fake gila. Satu panggung wayang gelak kot. HAHAHA.


5.Seram yang TERBAIK.
Aku tak tau nak gambarkan camne. Seram die mmg superb. Skali kuar seram. Kasi lagi seram seram seram. Macam kene tembak 3 kali das. bang bang bang. Hamek kau. mmg tak sesuai untuk ditonton ibu ibu pregnant and org org sakit jantong. 


6.Hospital malam malam mmg tak bukak lampu ke ape?
Haaa ini yang aku paling macam tak boleh belah. Macam tak logik pon ye gak. Takkan hospital malam malam tak bukak lampu kot? Bukak lampu yang kat meja blaja tu je? sebijik lampu je? jadi samar samar? bagi aku macam takm logik kot. Maybe nak timbulkan suasana seram tu yg lampu lampu kat spital tu tak bukak kot?


7.Liyana Jasmay jadi wife Syamsul Yusof.
Er er macm tak sesuai jer? Sbb Liyana Jasmay still macam keanak anakan lagi. Adik Syamsul yusof dalam cite tu aku rase lagi matang dari Liyana Jasmay kot?


8.Unexpected ending.
Selalunye cite cite Melayu nak lagi cite cite mistik ni, kte da bley tau ending die cmne kan. tp cite ni mmg unexpected ending. Ending die ape? tgk la yer! :)



9. Cite seram tapi dalam panggung boleh gelak gelak?
Okay disebabkan cite ni seram. seram gile kot. bagi aku yg penakot ni mmg aku kate seram ah kan. Mane tak nye, orang dalam panggung wyanag tu boleh gelak gelak bile smpai bab bab suspen. boley? HAHAH. Gelak sbb nak ilang kan takot. kahkahkah.

Rating: 9/10

************************************************************************

Habis review pasal Filem Khurafat. Review pasal Cinta Kami. ceh. :'>


Kat mane senannye aku g tgk movie ngedate neh? Haaa aku mengembara dari Seremban hingga ke Melaka untuk berjumpa cinta hati. Eceh mengembara konon. macam lah jauh sangat kan :P 


Nape dia tak datang semban? Sbb selalu sangat dia datang seremban. Amek aku anta blk KL lepas tu die balik Melaka balik. Ape salahnye kalo aku g Melaka pulak ye tak? :) Dataran Pahlawan dan sekitar Melaka menjadi sasaran. Setelah 2 minggu tak jumpe. 2 minggu je pon kan. Rindu! 


Jalan jalan usha usha baju. Dapat baju baru seketul. Dia banje. yeay!  Thanks sayang! Makan mekdi fevret. Dapat chocolate blended kat Cool blog. Layan movie Khurafat siap gelak gelak dalam panggung. tutup mata tutup tinge tgk cite tuh. HA HA HA. Abes movie pegi makan Asam pedas terbaik dari ladang!! Perghhhhhhhhh sodap gilaaaaaaaaaaaaaaa. Asam pedas Melaka mmg TERBAIK!! Pastu dia anta balik umah. Seronok! Dah jumpe pun rindu jugak. :'( camne? Sobbbbbbbbb

Setelah beberapa lame takde gmbr berdue cenggini :'>

Ok dah. Bai!



10 comments:

  1. takut x cter nie?
    sy biasa x tgk sgt film seram yg melayu punyer,sbb kebanyakan nya tak seram

    ReplyDelete
  2. Boleh tahan seram jugak la. Die punye impact seram tu bertimpa2 haaha

    ReplyDelete
  3. bagi alin xcukup kick kot..kwn alin siap bley tdo lagi.hu3

    ReplyDelete
  4. x tgk lagi cite nie..td dgr org kate seram giler..huhu..bile la nk tgk..ehe..penakut je lebey niesz nie..

    ReplyDelete
  5. Aleen: ye ke? kawan aleen tido sbb takot kot? hehhe

    ReplyDelete
  6. Niesz: Mira pon penakot tau. layan je. sbb rmai kate best kekeke

    ReplyDelete
  7. hahaha..
    yg tuh la yg i duk sumpah seranah kat dalam wayang tuh..
    bila malam jek sume lampu nak tutup..
    kat hospital ke, rumah ke..
    sama jek..
    sakit ati..
    sebab takut..
    hahaha

    ReplyDelete
  8. meeya: tau takpeeee!! mcm haram jer. hospital sume tak bayar letrik ke ape. haha sumpah takot kot!

    ReplyDelete

This is best brooooooo!