Friday, February 18, 2011

Bertemu setelah berpisah


Hai kawan kawan. Tamau sedih sedih tau? Sejak kebelakangan ni tgk kawan kawan rmai yg tgh bersedih. Tabah ye kawan. Everything happen for a reason rite ? Gods know well. :)

Oklah tanak cite pasal tu. Nak cite pasal meet up kakak adik dan kawan.

Time sekolah dlu heboh sume nak ade kakak angkat la abang angkat la adik angkat la. Korang pun mesti ade kan? Kalo ade kakak/abang/adik angkat tu da kire HOT da tu. ade yg sanggup gadoh gadoh pasal kakak/abang/adik angkat ni. Budak budak sangat kan? Oh aku pon macam tu jugak dlu ye kawan kawan. Orang nak ade kakak angkat aku pon nak kakak angkat. Orang ade adik angkat saye pon nak ade adik angkat. kehkehkeh. Macam kelako plak ingt balik, kakak tu cun, adik tu cun/hensem, abg tu hensem "nak jadikan dia adik/kakak/abg angkat aku la" CESS. 

Ye ah. Aku kan tade kakak. tade adik pompuan. So dalam hati nak la merasa ade kakak n adik pompuan kan. Dlu time skola aku tgk memember aku yg ade kakak n adik pompuan ni syok je. Balik umah ade je nak gosip² ngan kakak ke adik pompuan ke. Aku ni ? Takan nak gosip ngan abg aku 2 ketul tu? Tak best Langsung!

Ari selasa ari tu aku buat jejak kasihan bertemu kakak angkat time sekolah dlu. HAHAH macam kelaka plak kan. Mengimbau kenangan silam. Kak bib! Ingat tak? 080804? 6 tahon tuhhh. wahh. lame kan? Kenal kak bib time men hockey dlu. ape tak pecaye aku yg ayu ni men hockey? Sekarang pecayelah ye. Ayu ker? kahkhakh. 

Kakak aku ni sgt kreatip yer. Aku simpan lagi hasil kerja tangan dia time kami skolah dlu.Tulisan die unik. Lukisan die pon boleh tahan. Pastu die suke wt kad comel² n kalerpul. Suke sangat! Ala lupe la nak scan balik rumah aritu. sume ade kat umah Semban. Hihihi. 

Last aku jumpe kak bib dlu time diploma sem 2 or 3 kalo ak tak silap. time tu kak bib keje. Opis die kat KLCC. wah acam tacaye aku turun KLCC semata tu nak jumpa Kakak sayang =D Aku rase banyak banyak kakak (banyak ke?) kak bib je aku contact smpai sekarang. Nak lagi ade FB n belog ni. lagii la senang nak borak borak. gosip gosip.

Ini la kakak saye!

Pertemuan ari tu bukan kami berdua je. Tapi berempat. Kak bib, Elin, aku n Sab. Sab menjadi peneman aku bertemu dorang. Thanks Sab! Ekceli kitorang da plan lame da nak meet up. Tapi masing masing busy. Lagi sorang tadapat join. Nun jauh kat UNISEL sane. Sehari je kan cuti aritu. Takpe la. dayah, next time kte jumpe reramai lagi okey? :)

Ni elin! Sebelum ni tapenah pon jumpe. Rasenye ade kot. tpi time zaman² hockey dlu. dorang sume ni mmg otai otai hockey. jgn men men woh. Aku je tak terel dlu. HUHU.

 Ini kakak sab. kakak sab? eh kenapa kakak sab? aku suke panggil die kakak sab. lalala dan die suke marah aku panggil die kakak. haruslah panggil kakak kan!. Kakak sab kenal kat UiTM. Mule mule tak rapat pon ngan dia. last sem baru rapat kan kak sab? hikhikhik. Suke tgk die hepi that day. Sab, ape ape hal aku sentiasa ada okay? Dun worry be happy! sayang ko ketat ketat 


Kami berempat. Tade sape nak amekkan gmbr ktorang. amek gmbr sndrik je la. Eskelator pon eskalator lah. Siap nak nek turun eskalator lagi kan semata nak amek gmbr. HAKHAK.




macam tangga tak? gagaga. sepajang kitroang lepak same ni, aku asek kene perli je kot ngan dorang neh. Siket siket artis siket siket artis. gara gara entry sebelum neh. takpe aku layankan aje. Retis jumpe peminat. cesss. Takpe koranng. kne kan i yer. takpe takpe.


apesal gelap semcam blakang tuh? Hah kitorang kat bowling MV. sape yg penah maen kat ctu tawu la suasana die cmne. tensen gak aku tgk. men bowling gelap gelap. dah macam disco pon ade aku tgk. Tapii takpe. aku still menang. WAKAKKA.

Permulaan yang baek kan?

 Thanks kakak.

Thanks Elin

Thanks Sab.

Nanti lepak lagi :)
Credit picture to Kak Bib.

p/s: kak bib pon ade belog juga tau. jom terjah bib2426.blogspot.com


6 comments:

  1. apesal takde gamba aku sorg?
    :)

    ReplyDelete
  2. hahahahaha...Anonymous ni cam akak leh teka je sapa.chait...

    kakak sab...femes kat fesbuk suda. lagi nak femes sorangsorang kat sini tau. jeles i...kehkeh.

    mira..makasih ek. pasni trn sini lak ek. kte g karaoke. elin blanje...trn kat stesen ketapi batu caves ek..huahuahua.

    ReplyDelete
  3. erk...besarnye muke akak tu.adeh...tudung pon da senget-senget cam tuannyer.

    patot ah sab ups....silap ah. anonymous tu marah takde pic dia sorang-sorang..tettttttttt.haha...

    ReplyDelete
  4. @zubect best kaannn ? :) tesnyum mengimbau kenangan sekolah hhee

    ReplyDelete
  5. @Cik Bib same samee. hehehe nnt mira trun sane plak. wokey nak karoke.! lame tak karoke ni. mesumbang kan sore yg semamemang nye sumbang kahkahkah

    ReplyDelete

This is best brooooooo!