Tuesday, February 1, 2011

Haruslah anda mengambil berat ke atas kebajikan pekerja anda II


Sambungan dari entry ni 

Aku dah sign new contract as permanent staff somewhere on 2nd weeks of January aritu. I need to  go  for 3 month probation lagi sebelum confirmed as permanent staff. Dems okay. Dats mean 6 months contract basis + 3 months probation as permanent staff = 9 months working there without any benefits.Tapi nasib ada adjustment salary. Kalo tak bai bai la.

Stakat ni aku layan je keje cni. Still looking for other job maybe? Tapi bukan senang nak dapat keje sekarang kan. So layankan je la keje kat cni. Bukan tak best keje cni. Best. keje aku boleh buat. Tp bese la kalo environment tak boleh nak masok so jadi tak suke la. 

Ok lah. i decide nak stay je kat cni. Remember that experience and skills are moooooooooooooore moreee important.


p/s: i wonder why this entry http://cikmiraedora.blogspot.com/2011/01/haruslah-anda-mengambil-berat-ke-atas.html  traffic sources banyak from US. 


Okbai.
 

4 comments:

  1. suka atau tak suka kerja tu..terpaksa suka kan...sebab banyak tanggungjawap nk selesaikan..kan

    ReplyDelete

This is best brooooooo!