Sunday, February 6, 2011

Saye suke budak budak kecik comel comel saye geram


Okeh tajuk entry macam tanak panjang lagi la kan? Kali ni I nk story pasal anak anak buah I seramai 4 orang. Oke tipu. anak buah I sorang je baru. Anak angah I. Lagi 3 tu anak kakak sedara I. So lagi 3 orang tu anak sedara I la kan? Ape beza anak buah ngan anak sedara? *Konpius kejap*


Hai kakak cantik abang hensem mak cik gorges pakcik hensem ! Name saye Liyaa. 
Comel kan saye pkai tudung? Macam Mak Lang saye kan? *oke perasan*

FYI anak anak buah I panggil I mak lang. Mak lang? mak cik mak cik sgt kan? HAHA. Macam dah tua sgt pulak I panggil MAK LANG. Ok fine. takesah pon. Anak buah I je panggil I MAK LANG. Korang jangan nak mengade panggil I mak lang plak. Sepak laju laju nnt baru tahu. Kenapa Mak Lang? Sebab I anak no 3 dari 4 orang adek beradek. :)


Sekarang Liya nk masok 7 bulan dah. Macam sekejap je rase die membesar. Liya ni kalo nmpak I sukee je die. I mean menyeringai je die bila nmpak I. Especially bile I da lame ta jumpe dia then blik umah dia ada, muka die senyum je smbut I balik.  So far setakat ni, nmpak I tak penah lagi la die menangis ketakutan. HIHIHI. Sejuuuuuuuuuuuk ati I tgk dak kecik ni. Ye la Liya ni da pandai kenal org. Certain² org yg die mcm tak bape ngam  konpem die tenung muka org tu lame lame dan start mencembengkan muka tanda nak melalak. HIHIHI. sangat comel!


Liya sangat suka beborak. Beborak konpem la tak paham butir bahasa dia kan. Tp layan je. Terutama time nak menyusu tu la lagi die ajak borak. membebel je macam mak lang die. HAHA. Liya sangat la suke HANDPHONE. Kalo tepon bunyik die pun sibuk nak cakap. Skang ni Mak I ngan Mak mertua abg I gilir gilir jaga Liya. So time Mak I jaga Liya, hari hari I cakap tepon ngan dak kecik ni. Mak ckp kadang tu die tak menyahut pun, tp dgr sore je dah menyeringai gelak gelak. HIHIHI. Tp slalunye dgr sore die. Tapi tapaham la kan ape die cakap.

One thing yang I realize kat dak kecik ni, dia sngat attrack dgn kaler merah. dan sangat suke benda berwarna warni. Tgk la gmbr atas tu, tu Giraffe die yg berwarna warni. sambil geget smbil bebel. Dia sangat lah putih. Comel gebu comel dan comel. GERAM sgt!! Selain tu die juge suke sangat kaco I time men sms dgn encek kekasih. Sbb nye time sy pegang die sy men msg ngan kekasih. Tgn die pon dok nak type type msg jugak. Bukan time men msg je, time tgh call pon die dok besuara jugak. HIHIHI. Pastu pastu die suke sgt begmbr. Tgk je la gmbr atas ni ha. Otomatik die tgk camera. Liya juga suka remote control! Haa da bosar nnt jadi penggema gadget gadget cam papa dia la ni.

Klik sini untuk entry bergambar pasal Liya mula mula lahir dulu http://cikmiraedora.blogspot.com/2010/07/comelnyeeee-anak-saya.html
  

Okeh habis cerita pasal Liya. Cerita pasal si kembar pulak. Kembar ni anak kakak sedara  I Kakaknye nama Auni Athirah n adiknye Auni Aqilah. Mereka berdua ni sangat la rapat ngan I time umo 2 - 3 tahun dlu. Sbb time tu dorang duduk ngan nenek dorang. Nenek dorang mak cik I la kan. Mak cik I seblah rumah. Skang dorang 2 ni da ade adik. Alamak gmbar adik dorang I tak sempat nak snap la. Perempuan jugak. Sume pompuan. Blum ade lagi Hero.

Dulu time kecik kecik Kakak ngan kak dik (panggil kak dik sbb dia da jadi kakak. panggilan sblm ni adik. so dah ade adik baruu panggil kak dik) asal jumpe I je mesti cakap, "Acik amie, upin ipin upin ipin." Haaa I suke umpan dorang ni ngan cite Upin Ipin. Mmg tak begerak la dari depan laptop. bepuluh kali ulang pon kusyuk je tgk.

Entry kecomelan mereka 2 tahun lepas 
 



Kadang kadang I pon konpius mane kakak mane adik. Kena tengok muka dorang betul betul baru dapat beza kan. Kalo macam dalam gmbr atas ni, I tahu mane kakak mane adik. Kakak yg senyum lebar tu. Kakak sangat suke begmbar! DAN adik sangat malu malu kuceng. HIHIHIHIHI.


I start to miss them. *sigh*

6 comments:

  1. comelnye budak kecik tuh. geram2

    ReplyDelete
  2. sy pon suka budak2.leh jadi pengubat hati luka kan..heee

    ReplyDelete
  3. @merahitujambu
    btul tu! bile nak ada anak sendiri ni? heheheh

    ReplyDelete
  4. comel kerrrrrrrrrrrr

    ReplyDelete

This is best brooooooo!