Sunday, February 20, 2011

Selamat Ulang Tahun Sayang

20 February 2010


Awk ingt tak lagi? sy msg awk balik setelah sebulan kot sy mendiamkan diri dari awk. Awk nak tau tak sy rase nerves, takot, cuak, malu, suka segala rase bercampur baur time nak msg awk balik time tu. Sy ingt lagi time tu hari ahad, sy baru balik keje, lepak makan ngan member tmpt keje, time tu sy msg awk. Sy redha je time tu awk reply ke awk nak maki sy ke sy redha je. Kisah sy menghilang ka diri dari awk tu takkan sy lupekan smpai bile bile. rase bersalah time tu hanya Tuhan je yg tahu.

Alhamdulillah. awk reply msg sy. walaupun agak hambar msg awk time tu, tp sy besyukur awk still reply msg sy. Dan start pada tu, hubungan kte makin rapat. Thanks awk sebab trime sy dalam hidup awk semula. :)



Awk ingt tak?


Awk ingt tak, time mula mula dlukan awk slalu panggil sy dgn nama  IraEdora. Tapenah ade org panggil sy 'Ira' Awk panggil sy Ira sbb awk rase panggilan tu spesel takde org panggil sy dgn nama tu dan sebab laennye kononnye awk kate muka sy macam Eira Syazira. =P 

Awk ingt tak dlu time kat Shah Alam, time sy praktikal kt MPH, awk slalu buat suprise kat sy time sy balik keje. Tibe tibe je awk muncul dpn pintu kedai. Anta sy balik. Padahal jauh tu awk datang. Dari Semarak - Shah Alam. Pastu awk slalu teman sy buat thesis/report utk practical smpai tgh malam kt kedai sec 7 tu.

Awk ingt tak time kte pegi Singapore dlu? Best kan? bukan senang nak pegi Singapore.Time kat Singapore tu tau je la kan duet kat sane macam mane, kte kongsi2 duet utk survive kat sane. Hampir begaduh jugak kte sbb duet. Alhamdulillah, kte dapat atasinye :) Ingt tak Ayam penyet singapore tu? meleleh air liur kan. Nasib la awk pon minat pedas jugak. mmg kaw kaw kte bantai ayam penyet pedas gile nak mati tu.

Awk ingt tak, sy dah nak abes praktikal time tu, awk yg hari² tolong sy cari keje. Time sy keje awk online carikn keje utk sy. Awk yg bagi link² keje kosong utk sy apply. Alhamdulillah keje sy sekarang ni hasil daripada carian keje awk utk sy. Terima kasih awk.

Awk ingt tak, sy dapat interview utk keje sy skrang ni, awk la yg teman sy pegi interview, awk amek sy dari Semarak - Shah Alam - MidV. Time tu dah la hujan lebat. Awk tetap dtg amek sy even time tu agak basah la jugak awk.Walaupun hujan, kte redah jugak smpai MV. suar awk abes basah. Sy suar tak basah sbb sy pakai suar ujan awk. Awk pakai baju ujan. Cadangan awk utk tuka baju time smpai MV mmg sgt bernas. Kalo tak mmg basah lenjun sy pegi interview. Terima Kasih awk.

Awk ingt tak, sy dapat second interviewutk keje skrang ni. Interview tu dkt Menara Etiqa pulak. Awk jugak yg jemput sy  anta sy pegi interview dkt Menara Etiqa blakang KLCC tu. Terima Kasih awk.

Awk ingt tak sy dapat keje yg interview aritu. Awk la yg tolong sy carikan rumah/bilik sewa dekat dgn KLCC tu. Macam biase awk yg tlg carikan link² bilik sewa dkt area yg dkt dgn KLCC tu. Bukan tu je, awk sndri pegi carikkan bilik sewa utk sy kat kg baru n area² yg ade public transport utk ke KLCC. Awk bwk sy ke hulu ke hilir carik umah sewa kat ampang tu. Awk sanggup pinjam keta kawan awk time tu semata nk bwk sy pegi cari rumah dkt ampang tu. Awk jugak yg tlg sy angkat barang pindah dari Shah Alam ke Ampang. Terima kasih awk.

Awk ingt tak, offie sy kne pindah dkt Centre point south Midv. Jadinye sy kne pindah lagi. Awk jugak yg tlg carikan link² rumah sewa yg dkt dkt dgn midv. Awk sanggup teman sy pegi tgk bilik sewa yg sy dah call tu even time tu dah malam. Lps sy balik keje, awk jemput sy kat Shah Alam n trus pegi tgk rumah kt Old Klang Road. Terima Kasih awk.

Awk ingt tak, time sy duduk ampang dlu, sy mmg tgh sesak sgt takde duet. Mmg tgh down gile time tu. Awk datang uma sewa sy semata anta makanan yg awk masak sendiri. Terharu sangat sangat time tu Terima kasih awk.

Awk ingt tak, awk tmn sy pegi Wedding kawan baik sy dkt Taiping haritu. Jauh perjalanan kte. Pagi² tu kte gerak dari KL pastu smpai Taiping ptg tu gerak balik KL blk, awk anta sy kat KL, pastu awk terus balik Melaka. Sy tahu awk mesti penat time tu. KL - TAIPING - KL - MELAKA. Tp awk steady je kan? Terima kasih awk.

Ya Allah. Banyak sangat pegorbanan yg awk dah buat utk sy. Tak tertulis kat cni. Banyaaaaaaaaaaak sangat. Terima kasih awk.


20 February 2011

Tarikh ini muncul kembali. Setelah setahun kte bersama. Alhamdulillah hubungan kite berjalan lancar. Even ada gadoh gadoh tu standard la kan? sedangkan lidah lagi tergigit, ni pulak hubungan kite. Tak lengkap kot sesuatu hubungan tu kalo tak gadoh² ni kan? Gadoh tu la buat kan masing masing lagi kenal perangai pasangan. Sbb bile gaduh kadang kadang manusia bertindak diluar kawalan. Tapi bile gadoh sakit kepala jugak. 

Sy sangat happy menuggu tarikh 20/02/2011. Semalam sehari suntuk kte kuar. Dari breakfast, men bowling, makan mekdi, pegi curve, pegi tesco, pegi IKEA. Penat gilaaaaaaa kan? Bowling tu dah lepas setahun baru kte pegi maen kan? Dan sy menang utk game pertama dan ketiga. awk menang utk game kedua je. yeay! =P 

Malam semalam adalah malam yg sangat bermakna. We are having a Sweet romantic dinner dkt FULLHOUSE Jln Yap Kwan Seng. Mmg dah lama kan kte nak pegi sini? tp tak pegi pegi lagi. At last Dinner for our 1st anniversary at FULLHOUSE


Mira

Him

Our menu. Orange juice, Honey lemon with Aloe Vera
er er nama makanan ape tah lupe. =P 

Our Anniversary cupcakes 

 1 things 2 do 3 words 4 you, I ♥ You


 2 ketul cupcakes dah kne makan nyummyy


I love you syg


 Ecececeyyy

 Macamni rupenye gaya sy kalo drive. Style gak kan? kahkahah

 
Klik gambar utk lebih jelas 


Selama setahun ni macam macam dah kte tempuhi. 
Susah senang gelak tawa semua kte dah lalui bersama. 
Alhamdulillah.
Sy semakin mengenali diri awk. 
Sy semakin memahami diri awk.  
Sy semakin menyayangi awk. 
Sy semakin menyintai awk setulus hati sy dan sepenuh hati sy. 
Hanya awk Mr Ayd.


Thank You ALLAH.
Terima Kasih Cinta 


Thanks to AnisBakery for the lovey dovey cupcakes! 


19 comments:

  1. phiwit...phiwit...jelez ah.
    hahahaha....mood ngengado.

    ReplyDelete
  2. suwitt jee laa korg ni..jeles tau

    ReplyDelete
  3. @merahitujambu ahaks. npe jeles pulak? cik abg awk kan ade hehe

    ReplyDelete
  4. hehe sweet jek..i paling suke part dia dtg antarkan makanan yg dia masak sndr tuh..
    sampai i pun rasa terharu..agaga

    ReplyDelete
  5. @meyaa meyoo heehhe i time tu lagi rase nak nanges kot. makan meleleh air mata wuuuu

    ReplyDelete
  6. fuyooo..nak jugak buat cmtu la..ngaaahahaha..tapi..mungkinkah terjadi??err..aku nak buat cara lain lah!!kihkihkih..btw,semoga korg happy2 slalu k.. :)

    ReplyDelete
  7. suweeeeeetttttttttttttttt..nk cupcakes plizz..hehe

    ReplyDelete
  8. @✿....rossa alina....✿ buat camne tu ros? hehe ko pon same ye smoge cecepat kawen :)

    ReplyDelete
  9. @mOhd irWAn kadang kadang je die jadi romantik keke

    ReplyDelete
  10. date aniverseri kite sama la awak..
    20 hb...tp saya nye date 20/7/2009..
    semoga awak berbahagia...amin..^^

    @Adwani...

    ReplyDelete
  11. @ad ye ke? waha awk da 2 taon la ye :) thanks awk. smge awk pun bahagia dgn bf awk. aminnn. ble nak tawen ? eheh

    ReplyDelete
  12. haisshh..bile tanya pasal kawen nie lemah ase nye nak jawap..hee..lambat lagi la awak..masing2 stdy lagi..so tungu awak dulu la kawen..sbb awak da keje..^^...

    ReplyDelete
  13. @ad
    hehehe kte pun baru je keje.. tgh mengumpul ape yg patut. hehe awk blaja mane?

    ReplyDelete
  14. at least da keje da ley kumpul duit skitt2 da kan..ni haa duk ngadap buku je pun..lagi la bercinta nak kawen nye..haissshhh...
    malu nak bgtau stdy kat mana..hahaha..poyo je kan..
    ehh kasi fb nnt sy add..ley kawan2 gitu..^^
    xpun awak je add sy...Ad Wani..hiks..=p

    ReplyDelete
  15. @ad
    heheh ke dah add awk. :D harap btol lah add awk tu. takot salah org plak kekeke :P

    ReplyDelete
  16. im ur true stalker:the day will come..hope u can wait for that day..this my promise.

    ReplyDelete

This is best brooooooo!