Tuesday, March 29, 2011

Berapa berat page/blog korang tu?


Salam. Hai kawan kawan. Malam ni ape kate korang try test tgk  berapa berat or bape lame page/belog korang tu amek masa utk loading. 

Mungkin ade yg tak perasan, seronok sgt add gadget kiut miut sana sini, tp korang tak aware yg page korang makin berat dan makin lambat nak loading. Ni membuatkan blogger/silent reader korang macam tak brape nak lame stay kat page belog korang belek satu satu entry korang.

Agaknye ape yg bwt kan blog korang berat? Dari ape yg aku penah lalui selame berblogging ni, ni je kot yg aku perasan. Hihihi

Gmbr besar besar.
Ni membuatkan amik masa utk loading sepenuhnye

Lagu/video. 
Hamagaaaaaaaaaaad. Bayangkan korang tgh belog walking, setiap belog yg korang bukak tu ade lagu autoplay plak. Mmmg remix lah jadi nye. pastu trus hang takleh bukak ape ape =.=

Gadget yg terlampau byk
Gadget gadget tu kadang mmg mencantikkan belog. Tp pada masa yg same akan menambahkan berat page korang. Seelokknye minimize kan penggunaan gadget. mane yg tak perlu kasi hapus saja.


ape tunggu lagi. Jom check berat ke tak page korang tu?


ckp belog org, belog kau pon same la. yee aku tawu laaa. 

6 comments:

This is best brooooooo!